reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No ja nie wiem co mu się stało przy chlopakach nie pamiętam żebym choć kwiaty dostała. Dopiero teraz przy 3cim dziecku jest jakiś dojrzalszy, ja z resztą też.
Ważne, że młody śpi. Dziewczynki wróciły? Jak reagują na braciszka?
A widzisz ja przy dziewczynkach dostałam prezenty A tym razem nic... Ale największą frajdę miałam bo wróciłam do czysciutkiego domu. Zreszta mój też dojrzalszy widzę. Inaczej reaguje itd.
Po dziewczynki jedziemy dziś po obiedzie. Ale podejrzewam że będzie super. Tą chwilę co byliśmy w domu nie odstepowaly go na krok. Młoda tak śmiesznie ucisza wszystkich bo dzidziuś śpi:) smoka mu chce dawać ale leoś gardzi smoczkami wszelkimi. Bardziej o siebie się "boję" jak na ogarnę ta święta trójce żeby żadne nie czuło się mniej kochane... duży sprawdzian przede mną. A najbardziej się zacznie wraz z początkiem września..
A Twoi chłopcy jak? Zakochani w Izuni?

reklama
Klaudia teraz chyba pierwszy kryzys laktacyjny...
U mnie tak samo... Wczoraj tyle czasu na cycu wisiała. W nocy też dałam jednego, drugiego i widziałam że jej mało. To dorobiłam mm. Wypiła i tak 20ml ale musiała być jeszcze głodna. Bo wcześniej nie chciała mm tego pić. Bo nie dobry.
Mi neonatolog jeden z naszych najlepszych w mieście jeszcze przy synu mówił że najpierw dać jednego cyca, potem drugi, a jak dziecku jeszcze mało to odrobinę mm dorobić. Najpierw cyce, a potem mm. Nie na odwrót. Bo dziecko musi pobudzać laktacje. A jak będzie najedzond to cyca już ciągnąć nie będzie.
Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((

Zrobilam malej ta kapiel i nie bylo farfocli.. ja tez sie obmylam i tez nie bylo, a z reguly mialam tego pelno.. to toksyny z ciala i zanieczyszczenia ;)
Szamanko.. musze miec z toba kontakt bo lubie zilolecznictwo :D
Ile tego wsypalas ? To się parzy i dolewa do wody w wanience czy jak ? I ile to kosztuje w aptece ?

Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((
Serwatka jest normalna też po KP. Ale to normalne :)
Ja z Mają mam jedną pozycję karmienia bo tylko w ten sposób złapie. A też czasami się meczymy że złapaniem bo za płytko łapie.
Aleksa jak przystawialam tak lapal. Jeśli chodzi o KP to yo było idealne dziecko do KP tylko ja miałam wtedy za mało pokarmu... A

Bebiko jest mega słodkie i mogą być po nim bóle brzucha. Chyba że to beżowe bebiko pro + częściowo fermentowane.

Dzięki że pytasz. Rana na pośladku (czyli ta która się rozlazła i sączyła) zagoiła się. Teraz jest jeszcze czerwona i będzie się zabliźniać. A w środku szwy się jeszcze całkiem nie rozpuściły i trochę jeszcze czuję dyskomfort, ale funkcjonuję już normalnie :)
No to dobrze jejku ile to kobiety muszą się cierpieć żeby wydać dziecko na świat...

reklama
A widzisz ja przy dziewczynkach dostałam prezenty A tym razem nic... Ale największą frajdę miałam bo wróciłam do czysciutkiego domu. Zreszta mój też dojrzalszy widzę. Inaczej reaguje itd.
Po dziewczynki jedziemy dziś po obiedzie. Ale podejrzewam że będzie super. Tą chwilę co byliśmy w domu nie odstepowaly go na krok. Młoda tak śmiesznie ucisza wszystkich bo dzidziuś śpi:) smoka mu chce dawać ale leoś gardzi smoczkami wszelkimi. Bardziej o siebie się "boję" jak na ogarnę ta święta trójce żeby żadne nie czuło się mniej kochane... duży sprawdzian przede mną. A najbardziej się zacznie wraz z początkiem września..
A Twoi chłopcy jak? Zakochani w Izuni?
Tak, zakochani. Błyszczą, leżą przy nas jak się terminy, każdemu się chwalą że mają siostrę.
Też mam te same obawy co ty jak ja dam radę z 3ka i jeszcze szkoła za chwilę . Do wtorku są u mojej mamy to luuz

Do góry