reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

T
Klaudia teraz chyba pierwszy kryzys laktacyjny...
U mnie tak samo... Wczoraj tyle czasu na cycu wisiała. W nocy też dałam jednego, drugiego i widziałam że jej mało. To dorobiłam mm. Wypiła i tak 20ml ale musiała być jeszcze głodna. Bo wcześniej nie chciała mm tego pić. Bo nie dobry.
Mi neonatolog jeden z naszych najlepszych w mieście jeszcze przy synu mówił że najpierw dać jednego cyca, potem drugi, a jak dziecku jeszcze mało to odrobinę mm dorobić. Najpierw cyce, a potem mm. Nie na odwrót. Bo dziecko musi pobudzać laktacje. A jak będzie najedzond to cyca już ciągnąć nie będzie.
Tez tak robie, najpierw jeden cyc,drugi i wtedy gdy jej malo mm

reklama
Hej , sorki ze wbijam. Ja z wrześniowych ... teoretycznie. Bo mały już na świecie. Was tu dużo już urodziło i mam pytanie : czy któraś ma opuchnięte stopy ? Rodziłam cztery dni temu , a stopy jak były opuchnięte tak są. W ciąży to chociaż się zmniejszało a teraz mam pod kostkami takie jakbym napompowala. Nie widać bardzo ale ja widzę po sobie. Mogę to uciskać i wtedy zapada się tak na kilka mm, trzymam w gorze cała noc , moczę w zimnej wodzie , teraz smaruje altaziaja, na zmianę z sexy mama tym miętowym z rossmana. Nie boli to , nie gorące tylko mnie obrzydza i trochę zastanawia / martwi. Wiem ze mogę do lekarza ale sobota a zreszta u nas same ciemnoty ... z góry dzięki za rady

Hej , sorki ze wbijam. Ja z wrześniowych ... teoretycznie. Bo mały już na świecie. Was tu dużo już urodziło i mam pytanie : czy któraś ma opuchnięte stopy ? Rodziłam cztery dni temu , a stopy jak były opuchnięte tak są. W ciąży to chociaż się zmniejszało a teraz mam pod kostkami takie jakbym napompowala. Nie widać bardzo ale ja widzę po sobie. Mogę to uciskać i wtedy zapada się tak na kilka mm, trzymam w gorze cała noc , moczę w zimnej wodzie , teraz smaruje altaziaja, na zmianę z sexy mama tym miętowym z rossmana. Nie boli to , nie gorące tylko mnie obrzydza i trochę zastanawia / martwi. Wiem ze mogę do lekarza ale sobota a zreszta u nas same ciemnoty ... z góry dzięki za rady
Woda musi z Ciebie wyjść :)
Mi dzisiaj mija 4 tygodnie po porodzie i dalej strasznie się poce. A zaraz po porodzie 2 tygodnie pierwsze tak ze mnie woda schodziła że budziłam się z koszulka tak mokra jakbym w niej spod prysznica wyszła.

Woda musi z Ciebie wyjść :)
Mi dzisiaj mija 4 tygodnie po porodzie i dalej strasznie się poce. A zaraz po porodzie 2 tygodnie pierwsze tak ze mnie woda schodziła że budziłam się z koszulka tak mokra jakbym w niej spod prysznica wyszła.

Wiem. Nawet widziałam ze gdzieś pisałaś tam w tyl o tym. Ja się już zastanawiam czy to nie tłuszcz normalnie ale w sumie jak pochodzę to przy palcach tez mam opuchnięte wiec raczej opuchlizna . Heh mam trochę tego dość, chce moje kostki spowrotem [emoji23] a jak maleństwo ? Masz córcię jak dobrze kojarzę ?

reklama
Do góry