reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak tam dziewczyny w dwupaku? Coś te nasze dzieciaczki ospałe i nie chcą wychodzić [emoji23]
U mnie tylko siły witalne wróciły :D wyciągnęłam dziś męża na obiad do innego miasta i później spacer po promenadzie wzdłuż Renu i odwiedziliśmy jeszcze moja przyjaciółkę. Mieszka na 6 pietrze, wiec nie podarowałam sobie wchodzenia po schodach, przy czym prawie się zasapalam, ale co tam :p z góry to już dosłownie zbiegalam z tych schodów [emoji23] Teraz czuje troche kręgosłup i podbrzusze, ale generalnie to nic ;) a Ty jak się masz? :)

reklama
W tym samym dniu urodzone i podobne charakterki maja :p
Postanowilam miedzy karmieniami odciagac ,a w chwilach kryzysowych podac mm :/ innej opcji nie widze :/
A swoje jak byś podawala skoro chcesz odciagac ? Ja bym tak podawala na zmianę gdyby uparciuch nie szedł na wygodę i nie porzucal cycka :(

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Mój jak wsunie obie piersi to często ulewa. Po jednej nic się nie dzieje. Ale zazwyczaj domaga się od razu drugiej i jeszcze trochę poje. Zależy ile zje z tej drugiej. Jak sporo to uleje na bank. A nieraz tylko troszkę podurda to wtedy jest ok.

Mój mały to takiego brzucha dostał że aż to śmiesznie wygląda. Dupka taka mała a tu taki bęcol☺ Wasze też takie brzuszki mają?

To może miała takie chwilowe "nie wiem sama co chce" .. nie martw się :* raz jest lepiej raz gorzej , sama zauważyłam po swojej , że raz zjada grzecznie i śpi jak aniołek a zaraz cuduje i nie wiadomo o co jej chodzi, cycek je i nagle darcie, bujanie , kołysanie nic nie daje, polezy i znowu krzyk. Chyba sobie muszą "pogadać" te nasze dzieciaki widocznie. :)

U nas tez tak jest. To normalne. Między 20-22:30 jest taka marudna, ze szok. Wręcz cała się pocę ciagle ze stresu, bo jesc chce później puszcza i ryk, jak już pije chwile to znowu pampers co 15 min brudny i znowu ryk, jak zmienię i usypia przy karmieniu to ryk jak odłożę i tak w kółko. Dopiero godzinę temu zasnęła i dopiero o 2-3 ją wybudzę na karmienie i pieluchę zmianę.

Po prostu dzieci z 20 h w ciągu dnia to łącznie śpią i musza mieć jakość 4 h marudzenia, na karmienie, na fochy, na pieluchę non stop itd bo tak to nie spałaby w nocy i w ogóle. Ciagle leżą, jedzą i śpią to kiedyś musza chociaż trochę energii spalić i się zmęczyć. Moja później za to do 2-3 śpi także warto się pomęczyć a ja przynajmniej nockę mam w miarę ok :)

Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(

Dziecko powinno jesc tyle ile uważa i woła i co tyle h ile tez chce i woła o karmienie. Dziwne rady położnej. Każde dziecko jest inne, każde inaczej rośnie, inny ma tryb dnia, inna liczbę godzin snu, inny metabolizm i nie wyobrażam sobie żeby wyliczać ile ma zjesc. Nie przejmuj się, je tyle ile potrzebuje. Co tydzień przy wizycie położnej po wadze i wzroście dziecka będzie wiaodmo czy je odpowiednio czy za mało ;) moja niby na dzień przybiera po 50 g, a w książce piszą ze powinno przybierać dziecko niby 20-25 g w dzień to moja to chyba pulpet będzie xd a tak serio to się cieszę ze tak rośnie i nie patrzę na info w książkach i od takich położnych bo to dziwne miarki jakieś..

reklama
Do góry