reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Mój nie ulewa na szczęście. Zdarzyło mu się ze 2 razy tylko tak troszeczkę. Więc nie pomogę

reklama
Tam gdzie lezalam też były dziewczyny do 2 tyg po terminie balonik sama miałam i na 1 działa jak Płachta na byka a na 2 nic ja należę do opcji 2 oksy też zero rezultatów więc każda kobieta jest indywidualna.U mnie rozwarcie po baloniku (miałam swoje 2cm) za 1 razem już po 3 godz było 4 dostałam oksy i po 6 godz nic zero.Powiem tak przez 3 tyg napatrzylam się tyle na wywoływane porody że to jest przegięcie w polskiej ginekologii i nie ważne że z dzieckiem wszystko ok wywołują bo wywołują nawet jak nie trzeba i można spokojnie poczekać.Był taki fajny lekarz jak miałam założony 2 balon i powiedział do mnie tak :"Pani Moniko jak się nie będzie miało zacząć to ja mogę w panią wiadro oksy wlać i nic to nie da" zapytałam ile razy wywołują oksy powiedział że 2 a 3 to nie trzeba bo kobieta sama zaczyna poród właściwy i to jest najważniejsze i najlepsze dla dziecka.Nie jest zwolennikiem wywoływania uważa że robi się tego u nas za dużo i w wielu przypadkach kobiety urodziłyby bez oksy w mniejszych bólach.
Na mnie tez oxy nie dzialalo.. podali mi ,bo partych nie mialam.. :/

Moja ma tak od dwoch dni :/ dzis pierwszy raz dalam jej mm babilon 1 :( bo nie dalam rady.. :( i spokojnie zasnela w dzien.. teraz na noc starcza jej moje przy cycku.. bo spi grzecznie bez fanaberii.. :/
Jak je tak rzadko mam. To kup sobie gotowe mleczna Bebilon . Ok 2/3zl 90ml buteleczka. Gotowe mleczko do podgrzania. :) Bo wydaje mi się , że takie duże mleko to moment wywiwtrzeje jak robisz raz na jakiś czas. Znaczy ja tylko polecam :)

To może miała takie chwilowe "nie wiem sama co chce" .. nie martw się :* raz jest lepiej raz gorzej , sama zauważyłam po swojej , że raz zjada grzecznie i śpi jak aniołek a zaraz cuduje i nie wiadomo o co jej chodzi, cycek je i nagle darcie, bujanie , kołysanie nic nie daje, polezy i znowu krzyk. Chyba sobie muszą "pogadać" te nasze dzieciaki widocznie. :)
W tym samym dniu urodzone i podobne charakterki maja :p
Postanowilam miedzy karmieniami odciagac ,a w chwilach kryzysowych podac mm :/ innej opcji nie widze :/

Jak je tak rzadko mam. To kup sobie gotowe mleczna Bebilon . Ok 2/3zl 90ml buteleczka. Gotowe mleczko do podgrzania. :) Bo wydaje mi się , że takie duże mleko to moment wywiwtrzeje jak robisz raz na jakiś czas. Znaczy ja tylko polecam :)
Juz kupilam.. tzn mezul kupil w aptece.. chcialam takie w saszetkach ,na raz, ale nie mieli :/

Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(

Jak tam dziewczyny w dwupaku? Coś te nasze dzieciaczki ospałe i nie chcą wychodzić [emoji23]

Ja się jeszcze turlam choć myślę że już niedługo bo od wczoraj mam kłucia w podbrzuszu i pobolewa mnie odcinek krzyżowy a dziś nasiliły się upławy. Jestem już tak zmęczona tą ciążą że masakra :D jak nic się nie wydarzy to 23 mam ktg :) W 38+0 ważył 3300 i boję się że jeżeli urodzę jednak przez wywołanie po terminie to dobije mi do 4 kg :D
A u Ciebie jak?

Kurde no ale z cyca nie skontrolujesz ile dziecko dokładnie je tak jak z butli.
A po przejściach z mlodym że wisiał tylko na cycu i płakał bo głodny był. Tsk że leciał na wadze na łeb na szyję i ma dodatek się odwadnial to ja karmiąc cyckiem i tak dalej boję się że młoda niedoje i będzie jak Aleks lecieć z wagi :/
No mój ciągle przybiera.. Tylko tak jak mówisz. Nie skontrolujesz ile tego zje. A ja mu też jakość specjalnie nie wpycham cycka. Teraz je ci 2.5h po 10 min. Nie wydaje mi się to dużo. Odbijam go dłużej, czasem uleje...czasem nie. Nie potrafię inaczej, bo tak się drze, jak dam mu mniej że ni3 mam sumienia bo odstawić cycka w czasie jedzenia.

reklama
Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(
Moja ostatnio chce wiecej.. zawsze starczalo jej to co bylo.. dzis zjadla przed wyjazdem cyca.. po 35 minutach gdy dojechaliamy do mamy,40 ml mleka odciagnietego ,cyca jednego i drugiego bo zamalo bylo,troche herbatki z kopru i 40 ml mm :/ czyli byloby cos ponad 100ml plynow.. i zasnela wtedy spokojnie.. a teraz na noc tylko jeden cyc.. i kima.. :/

Do góry