reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak..I to bardzo niestetyU mnie tak jest. Lekarka e szpitalu powiedziała, że Michał je za dużo
Kurde no ale z cyca nie skontrolujesz ile dziecko dokładnie je tak jak z butli.
A po przejściach z mlodym że wisiał tylko na cycu i płakał bo głodny był. Tsk że leciał na wadze na łeb na szyję i ma dodatek się odwadnial to ja karmiąc cyckiem i tak dalej boję się że młoda niedoje i będzie jak Aleks lecieć z wagi :/

reklama
Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa

Nie wiem jak z ulewaniem ale podobno po mleku naturalnym nie trzeba odbijać ale to moze jedną z mądrości położnej??

Nie wiem jak z ulewaniem ale podobno po mleku naturalnym nie trzeba odbijać ale to moze jedną z mądrości położnej??
Odbijać odbijam. Chociaż nie zawsze jej się odbije. Ale nawet nie zdążę jej podnieść do odbicia i młoda ulewa. Nie jest tego dużo. To nie jest chlustanie jak młody mi to robił. No ale praktycznie za kazdym razem po cycu coś tam ulewa.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Moja teraz ulewa tylko jak zje a trzeba ja przebrać. Czyli jak będzie trochę pobujana lub pognieciony brzuszek. Ale pamiętasz jak pisałam, że ulewa i wymiotuje. Wtedy się przejadala, jadła za dużo pierwszego pokarmu z obu piersi plus butelkę.

Lepiej odbijac. Teraz podchodziły różne nowe metody i wcale nie widzę, żeby dziecku było lepiej . Jak dziecko odbije to nie gromadzi tego powietrza w sobie, a zawsze coś tam gniecie w brzuszku jak się nie odbeknie. Moja od kad częściej beka i dostaje Espumisan , nie ulewa i nie wymiotuje. A potrafiło chlustac z niej, dosłownie.

Moja ma dzisiaj to samo od dwóch godzin. Wstała głodna bo prawie rączki zjadła , a przy piersi je , je i nagle puszcza i krzyk. Dałam Espumisan , pobujalam w wózku i śpi.. w takich sytuacjach nie wiem , czy głodna i nie może złapać piersi czy nie głodna a ja jej wpycham na siłę ..
Moja ma tak od dwoch dni :/ dzis pierwszy raz dalam jej mm babilon 1 :( bo nie dalam rady.. :( i spokojnie zasnela w dzien.. teraz na noc starcza jej moje przy cycku.. bo spi grzecznie bez fanaberii.. :/

reklama
Moja ma tak od dwoch dni :/ dzis pierwszy raz dalam jej mm babilon 1 :( bo nie dalam rady.. :( i spokojnie zasnela w dzien.. teraz na noc starcza jej moje przy cycku.. bo spi grzecznie bez fanaberii.. :/
To może miała takie chwilowe "nie wiem sama co chce" .. nie martw się :* raz jest lepiej raz gorzej , sama zauważyłam po swojej , że raz zjada grzecznie i śpi jak aniołek a zaraz cuduje i nie wiadomo o co jej chodzi, cycek je i nagle darcie, bujanie , kołysanie nic nie daje, polezy i znowu krzyk. Chyba sobie muszą "pogadać" te nasze dzieciaki widocznie. :)

Do góry