reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak tam dziewczyny w dwupaku? Coś te nasze dzieciaczki ospałe i nie chcą wychodzić [emoji23]
U mnie tylko siły witalne wróciły :D wyciągnęłam dziś męża na obiad do innego miasta i później spacer po promenadzie wzdłuż Renu i odwiedziliśmy jeszcze moja przyjaciółkę. Mieszka na 6 pietrze, wiec nie podarowałam sobie wchodzenia po schodach, przy czym prawie się zasapalam, ale co tam :p z góry to już dosłownie zbiegalam z tych schodów [emoji23] Teraz czuje troche kręgosłup i podbrzusze, ale generalnie to nic ;) a Ty jak się masz? :)

reklama
W tym samym dniu urodzone i podobne charakterki maja :p
Postanowilam miedzy karmieniami odciagac ,a w chwilach kryzysowych podac mm :/ innej opcji nie widze :/
A swoje jak byś podawala skoro chcesz odciagac ? Ja bym tak podawala na zmianę gdyby uparciuch nie szedł na wygodę i nie porzucal cycka :(

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Mój jak wsunie obie piersi to często ulewa. Po jednej nic się nie dzieje. Ale zazwyczaj domaga się od razu drugiej i jeszcze trochę poje. Zależy ile zje z tej drugiej. Jak sporo to uleje na bank. A nieraz tylko troszkę podurda to wtedy jest ok.

Mój mały to takiego brzucha dostał że aż to śmiesznie wygląda. Dupka taka mała a tu taki bęcol☺ Wasze też takie brzuszki mają?

To może miała takie chwilowe "nie wiem sama co chce" .. nie martw się :* raz jest lepiej raz gorzej , sama zauważyłam po swojej , że raz zjada grzecznie i śpi jak aniołek a zaraz cuduje i nie wiadomo o co jej chodzi, cycek je i nagle darcie, bujanie , kołysanie nic nie daje, polezy i znowu krzyk. Chyba sobie muszą "pogadać" te nasze dzieciaki widocznie. :)

U nas tez tak jest. To normalne. Między 20-22:30 jest taka marudna, ze szok. Wręcz cała się pocę ciagle ze stresu, bo jesc chce później puszcza i ryk, jak już pije chwile to znowu pampers co 15 min brudny i znowu ryk, jak zmienię i usypia przy karmieniu to ryk jak odłożę i tak w kółko. Dopiero godzinę temu zasnęła i dopiero o 2-3 ją wybudzę na karmienie i pieluchę zmianę.

Po prostu dzieci z 20 h w ciągu dnia to łącznie śpią i musza mieć jakość 4 h marudzenia, na karmienie, na fochy, na pieluchę non stop itd bo tak to nie spałaby w nocy i w ogóle. Ciagle leżą, jedzą i śpią to kiedyś musza chociaż trochę energii spalić i się zmęczyć. Moja później za to do 2-3 śpi także warto się pomęczyć a ja przynajmniej nockę mam w miarę ok :)

Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(

Dziecko powinno jesc tyle ile uważa i woła i co tyle h ile tez chce i woła o karmienie. Dziwne rady położnej. Każde dziecko jest inne, każde inaczej rośnie, inny ma tryb dnia, inna liczbę godzin snu, inny metabolizm i nie wyobrażam sobie żeby wyliczać ile ma zjesc. Nie przejmuj się, je tyle ile potrzebuje. Co tydzień przy wizycie położnej po wadze i wzroście dziecka będzie wiaodmo czy je odpowiednio czy za mało ;) moja niby na dzień przybiera po 50 g, a w książce piszą ze powinno przybierać dziecko niby 20-25 g w dzień to moja to chyba pulpet będzie xd a tak serio to się cieszę ze tak rośnie i nie patrzę na info w książkach i od takich położnych bo to dziwne miarki jakieś..

reklama
Do góry