reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To faktycznie szybko. Nie wiem od czego to zależy, ale mojej córce to po prawie 3 tyg dopiero odpadł. Mały ma 12 dni i na włosku się kikut trzyma ale jeszcze jest.
U mojej córki też się dość długo Trzymał, dlatego jestem zaskoczona, że tak szybko dla Leo odpadł.

reklama
Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(
Mój ma 12 dni i ściągałam ostatnio 2 razy żeby zobaczyć ile właśnie zjada. Z butelki wypił 50 ml i poprawił cycem ale nie do końca więc może z 70-80 wypił po ok 3 godz spania. 30 ml to chyba malutko. A próbuj zwiększać mu tę ilość ale powoli. Nie od razu 70 jak do tej pory jadł połowę mniej. Tak o 5-10 ml mu zwiększaj codziennie

Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(
Mój 19 dzień dzisiaj i zjada tak 60-80 ml, ale ja to tylko wiem z obserwacji jak 4 razy pił moje mleko z butli, bo na codzień to cycek, więc nie wiem ile wypija.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Mój Leo tak ma, a je dosłownie 10 minut. Muszę bardzo szybko go wziąć do odbicia a czasami i tak z niego poleci przy beknieciu.

W ogóle to pomału załapujemy chyba siebie. Leonardo wczoraj cały dzień praktycznie przespał, aż musiałam go budzić na jedzenie. Pojadł na śpiocha i dalej w kimę. Noc jak do tej pory też w końcu super, bo zje i śpi. Ale podaje smoczka, bo wcześniej próbował sobie smoczka zrobić z piersi. Teraz pije max. 10 min i jest ok.
Albo wczoraj chciał pokazać się z tej dobrej strony przed babcia ❤️

Dziewczyny znalazłam jakieś 'nowe' pampersy. Używała ich któraś?
Screenshot_20180820-064155.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180820-064155.jpg
    Screenshot_20180820-064155.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 452

Moja zjada 70-90ml butelki niekiedy mniej ale zazwyczaj koło 90 co 2.5-3h, w dzień niekiedy miedzy 3-4h. Nie wybudzam, sama sie budzi na jedzenie.

reklama
Do góry