reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To faktycznie szybko. Nie wiem od czego to zależy, ale mojej córce to po prawie 3 tyg dopiero odpadł. Mały ma 12 dni i na włosku się kikut trzyma ale jeszcze jest.
U mojej córki też się dość długo Trzymał, dlatego jestem zaskoczona, że tak szybko dla Leo odpadł.

reklama
Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(
Mój ma 12 dni i ściągałam ostatnio 2 razy żeby zobaczyć ile właśnie zjada. Z butelki wypił 50 ml i poprawił cycem ale nie do końca więc może z 70-80 wypił po ok 3 godz spania. 30 ml to chyba malutko. A próbuj zwiększać mu tę ilość ale powoli. Nie od razu 70 jak do tej pory jadł połowę mniej. Tak o 5-10 ml mu zwiększaj codziennie

Ile jedzą Wasze dzieci? Mój ma 10 dni i zjada gdzieś około 30 ml co 2-3 godziny. Zastanawiam się czy to nie za Mało, bo wszędzie piszą że dziecko powinno zjadać 70 ml na raz. Położna która u nas była też tak Mówiła. Ale nie chce mu tyle wpychac bo tak mu się wtedy ulewa że aż chlusta :(
Mój 19 dzień dzisiaj i zjada tak 60-80 ml, ale ja to tylko wiem z obserwacji jak 4 razy pił moje mleko z butli, bo na codzień to cycek, więc nie wiem ile wypija.

Dziewczyny czy Wasze maluchy też po jedzeniu zaraz ulewaja? Nie zdążę jej podnieść do odbicia i już jest ulane.
Za dużo je?
Oczywiście chodzi o cyca. Nie butle. Jak dam jej w butli 50-60 ml to nie ulewa. A z cyca nie wiem ile zjada ale ulewa
Mój Leo tak ma, a je dosłownie 10 minut. Muszę bardzo szybko go wziąć do odbicia a czasami i tak z niego poleci przy beknieciu.

W ogóle to pomału załapujemy chyba siebie. Leonardo wczoraj cały dzień praktycznie przespał, aż musiałam go budzić na jedzenie. Pojadł na śpiocha i dalej w kimę. Noc jak do tej pory też w końcu super, bo zje i śpi. Ale podaje smoczka, bo wcześniej próbował sobie smoczka zrobić z piersi. Teraz pije max. 10 min i jest ok.
Albo wczoraj chciał pokazać się z tej dobrej strony przed babcia ❤️

Dziewczyny znalazłam jakieś 'nowe' pampersy. Używała ich któraś?
Screenshot_20180820-064155.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180820-064155.jpg
    Screenshot_20180820-064155.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 454

Moja zjada 70-90ml butelki niekiedy mniej ale zazwyczaj koło 90 co 2.5-3h, w dzień niekiedy miedzy 3-4h. Nie wybudzam, sama sie budzi na jedzenie.

reklama
Do góry