reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jak dawkować Espumisan żeby pomogło [emoji23]
Pediatra kazała 3x5 ale wtedy nie było boli brzuszka tylko ulewanie i wymioty. To może 3 x przy kazdym karmieniu ? Nie wiem kurcze jak dawkować :(
Ja dawalam małej espumisan 100 po 8-10 kropli. Meczylismy się z kolkami do 5miesiąca:-\ Położna mówiła żeby dawać espumisan regularnie nie na takiej zasadzie że dam dziś rano i później dopiero np w nocy i dawalismy wg jej rad do każdego karmienia. On jest bezpieczny i pomaga przy bolesnych gazach, u nas była z tym masakra. Spróbuj podawać go małej, na pewno nie zaszkodzi. Z czasem układ pokarmowy rozwinie się tak jak trzeba i te problemy odejdą w niepamięć.;-)

reklama
Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)
Bo teraz właśnie zaczna już być takie fajne te dzieciaki :) w 6 tygodniu pomału chyba zaczną Gaworzyc ? Czekam na to bardzo [emoji7]

Ile nas jeszcze zostało z piłeczkami? U mnie nic się nie dzieje 20 mam już ktg i będę pod stałym nadzorem, mówią ze na koniec dostajesz super mocy :D chyba ja dostałam, coś późno ale właśnie wzięłam się za sprzątanie, pucuje łazienkę, mam w planach dziś jeszcze poprac koce, narzuty, dywaniki łazienkowe :D i zabrać się za kuchnie, przychodzi noc a ja cierpię na bezsenność, zrobie dziś jak najwiecej puki mi się chce hehe, bo kolejnego razu może nie być :D

@KatiNails nie wiem jakim cudem ale udalo się kupić za 100 zl :D

Załączniki

• 749070699_2_934x700_lezaczek-bujaczek-lozeczko-tiny-love-3w1-szary-z-daszkiem-dodaj-zdjecia.jpg
    749070699_2_934x700_lezaczek-bujaczek-lozeczko-tiny-love-3w1-szary-z-daszkiem-dodaj-zdjecia.jpg
    130,3 KB · Wyświetleń: 169
Ja dawalam małej espumisan 100 po 8-10 kropli. Meczylismy się z kolkami do 5miesiąca:-\ Położna mówiła żeby dawać espumisan regularnie nie na takiej zasadzie że dam dziś rano i później dopiero np w nocy i dawalismy wg jej rad do każdego karmienia. On jest bezpieczny i pomaga przy bolesnych gazach, u nas była z tym masakra. Spróbuj podawać go małej, na pewno nie zaszkodzi. Z czasem układ pokarmowy rozwinie się tak jak trzeba i te problemy odejdą w niepamięć.;-)

Ale u nas to chyba nie kolki, nie mamy az tak dużych problemów. Czasem się obudzi , poplacze, naprezy się i popierdzi. Ale widać że się męczy trochę przy tym. Dlatego skoro ty dawałaś 10kropelek to ja myślę , że 5 przy każdym karmieniu u nas będzie okej ? Byle by ulżyć jej z tymi gazami. Bo kupkę robi normalnie , nawet się nie skrzywi

Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)
Moja tez sie prezy przed pierdkiem i kupka ;) i tez uwielbia obserwowac ❤ najlepiej czuje sie w pionie gdy ją trzymam ;) i jest bardzo silna ,potrafi glowke utrzymac w tej pozycji kilka minut juz.. :p i najlepiej sie czuje, gdy z nia chodze po domu.. obserwuje wszystko :p

reklama
Do góry