reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jak dawkować Espumisan żeby pomogło [emoji23]
Pediatra kazała 3x5 ale wtedy nie było boli brzuszka tylko ulewanie i wymioty. To może 3 x przy kazdym karmieniu ? Nie wiem kurcze jak dawkować :(
Ja dawalam małej espumisan 100 po 8-10 kropli. Meczylismy się z kolkami do 5miesiąca:-\ Położna mówiła żeby dawać espumisan regularnie nie na takiej zasadzie że dam dziś rano i później dopiero np w nocy i dawalismy wg jej rad do każdego karmienia. On jest bezpieczny i pomaga przy bolesnych gazach, u nas była z tym masakra. Spróbuj podawać go małej, na pewno nie zaszkodzi. Z czasem układ pokarmowy rozwinie się tak jak trzeba i te problemy odejdą w niepamięć.;-)

reklama
Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)
Bo teraz właśnie zaczna już być takie fajne te dzieciaki :) w 6 tygodniu pomału chyba zaczną Gaworzyc ? Czekam na to bardzo [emoji7]

Ile nas jeszcze zostało z piłeczkami? U mnie nic się nie dzieje 20 mam już ktg i będę pod stałym nadzorem, mówią ze na koniec dostajesz super mocy :D chyba ja dostałam, coś późno ale właśnie wzięłam się za sprzątanie, pucuje łazienkę, mam w planach dziś jeszcze poprac koce, narzuty, dywaniki łazienkowe :D i zabrać się za kuchnie, przychodzi noc a ja cierpię na bezsenność, zrobie dziś jak najwiecej puki mi się chce hehe, bo kolejnego razu może nie być :D

@KatiNails nie wiem jakim cudem ale udalo się kupić za 100 zl :D

Załączniki

• 749070699_2_934x700_lezaczek-bujaczek-lozeczko-tiny-love-3w1-szary-z-daszkiem-dodaj-zdjecia.jpg
    749070699_2_934x700_lezaczek-bujaczek-lozeczko-tiny-love-3w1-szary-z-daszkiem-dodaj-zdjecia.jpg
    130,3 KB · Wyświetleń: 161
Ja dawalam małej espumisan 100 po 8-10 kropli. Meczylismy się z kolkami do 5miesiąca:-\ Położna mówiła żeby dawać espumisan regularnie nie na takiej zasadzie że dam dziś rano i później dopiero np w nocy i dawalismy wg jej rad do każdego karmienia. On jest bezpieczny i pomaga przy bolesnych gazach, u nas była z tym masakra. Spróbuj podawać go małej, na pewno nie zaszkodzi. Z czasem układ pokarmowy rozwinie się tak jak trzeba i te problemy odejdą w niepamięć.;-)

Ale u nas to chyba nie kolki, nie mamy az tak dużych problemów. Czasem się obudzi , poplacze, naprezy się i popierdzi. Ale widać że się męczy trochę przy tym. Dlatego skoro ty dawałaś 10kropelek to ja myślę , że 5 przy każdym karmieniu u nas będzie okej ? Byle by ulżyć jej z tymi gazami. Bo kupkę robi normalnie , nawet się nie skrzywi

Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)
Moja tez sie prezy przed pierdkiem i kupka ;) i tez uwielbia obserwowac ❤ najlepiej czuje sie w pionie gdy ją trzymam ;) i jest bardzo silna ,potrafi glowke utrzymac w tej pozycji kilka minut juz.. :p i najlepiej sie czuje, gdy z nia chodze po domu.. obserwuje wszystko :p

reklama
Do góry