reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Anulaa88 jaki cudny [emoji7] a jakie ma gęste kłaczorki [emoji7][emoji7][emoji7]
No mega[emoji16] kudłaty niesamowicie[emoji16]
U mnie sąsiadce w sali po cesarce dawali morfinę w zastrzyk, Ketonal i paracetamol dożylnie. I karmi piersią także myślę że można skoro jej dają. A teraz już dostaje w tabletkach Ketonal i paracetamol.

My dzisiaj wychodzimy do domu :) czekam na wypisy:))
Mój standardowy zestaw[emoji848][emoji16]
Raczej nic takiego nie jadłam.
Kanapki wczoraj, biszkopty. Aa .. i smażonego kabaczka. Ale dwa dni temu nic smażonego nie było i też bóle brzuszka .. myślę czy nie odstawić Espumisanu i nie dawac dąb simplexu ..
Sab simplex ma ten sam skład, co espumisan. Tylko, że różnie się je dawkuje, ot i cała tajemnica tych leków[emoji4]

Dałam jej teraz przed karmieniem. Zobaczymy jak minie wieczór i noc..
Ciężko jest ostatnio ... A u Was są bóle brzuszka ? Jak się malutki czuje ?
Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)

A ja w szpitalu czuje się, jak w ciąży w okresie leżenia. Wyjść nie można, światło słoneczne widzę, jak wystawię głowę przez okno[emoji23]
Jeszcze dzisiaj się okazało, że ja też mam crp podwyższone, więc dostaje antybiotyk. Super po prostu[emoji52][emoji52][emoji52] po pierwszej dawce antybiotyku, miałam takie bóle, że myślałam że drugi raz rodzę [emoji54] żyć nie umierać[emoji85] pozdrawiam was serdecznie ze szpitala[emoji6]

To co ja mam zrobić jak ja dostawiam i momentalnie mnie zalewa .. pryska na wszystkie strony, kapie ciurkiem , a ona się dławi bo przecież nie przełknie takiej ilości .. upuszczać w pieluchę przed karmieniem to na jedno wyjdzie ://..
Dolewaj do kąpieli, albo zamroz jak w razie będzie czas, że kryzys z pokarmem to będzie jak znalazł

No mega[emoji16] kudłaty niesamowicie[emoji16]Mój standardowy zestaw[emoji848][emoji16]Sab simplex ma ten sam skład, co espumisan. Tylko, że różnie się je dawkuje, ot i cała tajemnica tych leków[emoji4]
To jak dawkować Espumisan żeby pomogło [emoji23]
Pediatra kazała 3x5 ale wtedy nie było boli brzuszka tylko ulewanie i wymioty. To może 3 x przy kazdym karmieniu ? Nie wiem kurcze jak dawkować :(

U mnie też dzisiaj był kryzys, bo mały dużo zleciał z wagi. Po kupce rano go ważyłam i spal do 3650 g, więc sporo. Cycka ciągnął spal, nie płakał, że głodny. Ale ja już widzę, że leci więcej mleczka, więc i humor mi się poprawia. Dzisiaj wydaje mi się trochę zolty, ale wyniki wyszly w normie. Jutro wychodzimy do domku. Marta już mówiła, że to będzie jej najszczęśliwszy dzień ;). Chociaż z tata też sobie świetnie radza i "odpoczywają" bez nas. Dzisiaj w szpitalu Marta stwierdziła, że tata ma radochę żyć beze mnie :D. Rozbawiła cała sale ;).
Jedna dziewczyna z pokoju dzisiaj wyszła do domu, a za w ciąży prawie cały dzień spędziła na porodówce. Dzisiaj 6 dzień po terminie, biedna się męczyła. Skurcze co 8 minut i potem cisza. Ale juz akcja w toku. Zabrali jej łóżko i jak się pytałam pielegniarki to była juz na koncowce, więc dzisiaj będzie już że swoją córeczka :).

reklama
Do góry