reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Anulaa88 jaki cudny [emoji7] a jakie ma gęste kłaczorki [emoji7][emoji7][emoji7]
No mega[emoji16] kudłaty niesamowicie[emoji16]
U mnie sąsiadce w sali po cesarce dawali morfinę w zastrzyk, Ketonal i paracetamol dożylnie. I karmi piersią także myślę że można skoro jej dają. A teraz już dostaje w tabletkach Ketonal i paracetamol.

My dzisiaj wychodzimy do domu :) czekam na wypisy:))
Mój standardowy zestaw[emoji848][emoji16]
Raczej nic takiego nie jadłam.
Kanapki wczoraj, biszkopty. Aa .. i smażonego kabaczka. Ale dwa dni temu nic smażonego nie było i też bóle brzuszka .. myślę czy nie odstawić Espumisanu i nie dawac dąb simplexu ..
Sab simplex ma ten sam skład, co espumisan. Tylko, że różnie się je dawkuje, ot i cała tajemnica tych leków[emoji4]

Dałam jej teraz przed karmieniem. Zobaczymy jak minie wieczór i noc..
Ciężko jest ostatnio ... A u Was są bóle brzuszka ? Jak się malutki czuje ?
Na szczęście nie, tfu tfu. Mam nadzieję, że to nie jest tak, że boli go brzuszek a ja tego nie zauważam. Ale to chyba niemożliwe. Czasami się pręży przed pierdkiem ale to trwa z 1-2min więc to chyba normalne. Mały ma się dobrze, je, śpi, robi w pampka, ale też coraz chętniej obserwuje świat :)

A ja w szpitalu czuje się, jak w ciąży w okresie leżenia. Wyjść nie można, światło słoneczne widzę, jak wystawię głowę przez okno[emoji23]
Jeszcze dzisiaj się okazało, że ja też mam crp podwyższone, więc dostaje antybiotyk. Super po prostu[emoji52][emoji52][emoji52] po pierwszej dawce antybiotyku, miałam takie bóle, że myślałam że drugi raz rodzę [emoji54] żyć nie umierać[emoji85] pozdrawiam was serdecznie ze szpitala[emoji6]

To co ja mam zrobić jak ja dostawiam i momentalnie mnie zalewa .. pryska na wszystkie strony, kapie ciurkiem , a ona się dławi bo przecież nie przełknie takiej ilości .. upuszczać w pieluchę przed karmieniem to na jedno wyjdzie ://..
Dolewaj do kąpieli, albo zamroz jak w razie będzie czas, że kryzys z pokarmem to będzie jak znalazł

No mega[emoji16] kudłaty niesamowicie[emoji16]Mój standardowy zestaw[emoji848][emoji16]Sab simplex ma ten sam skład, co espumisan. Tylko, że różnie się je dawkuje, ot i cała tajemnica tych leków[emoji4]
To jak dawkować Espumisan żeby pomogło [emoji23]
Pediatra kazała 3x5 ale wtedy nie było boli brzuszka tylko ulewanie i wymioty. To może 3 x przy kazdym karmieniu ? Nie wiem kurcze jak dawkować :(

U mnie też dzisiaj był kryzys, bo mały dużo zleciał z wagi. Po kupce rano go ważyłam i spal do 3650 g, więc sporo. Cycka ciągnął spal, nie płakał, że głodny. Ale ja już widzę, że leci więcej mleczka, więc i humor mi się poprawia. Dzisiaj wydaje mi się trochę zolty, ale wyniki wyszly w normie. Jutro wychodzimy do domku. Marta już mówiła, że to będzie jej najszczęśliwszy dzień ;). Chociaż z tata też sobie świetnie radza i "odpoczywają" bez nas. Dzisiaj w szpitalu Marta stwierdziła, że tata ma radochę żyć beze mnie :D. Rozbawiła cała sale ;).
Jedna dziewczyna z pokoju dzisiaj wyszła do domu, a za w ciąży prawie cały dzień spędziła na porodówce. Dzisiaj 6 dzień po terminie, biedna się męczyła. Skurcze co 8 minut i potem cisza. Ale juz akcja w toku. Zabrali jej łóżko i jak się pytałam pielegniarki to była juz na koncowce, więc dzisiaj będzie już że swoją córeczka :).

reklama
Do góry