reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już też od jakichś 2 tyg nie mogę siedzieć z nogami złączonymi bo mój brzuch jest pomiędzy nimi jak usiadę :D a niby wszyscy mówią, że brzuch wysoko więc sama już nie wiem jak to jest..
Ja siedze 'rozkraczona' już od dłuższego czasu [emoji23] jakos mi tak wygodniej :p

reklama
Jak siedzę przy stole to żeby się nie uciapać jedzeniem i móc swobodnie oddychać muszę się rozkraczyć :D mój brzuch już od dawna jest nisko

Haha, ja tez siedze rozkraczona juz od ponad tygodnia. A jak jezdze autem to mi sie dzieciak wżyna w kosc biodrowa [emoji53] a przywracanie się z boku na bok to już dla mnie katorga okropna [emoji21]czuje się jak zawodnik sumo [emoji23]

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?

O matko!! 17 dni?! To na kiedy masz termin? U nas w czwartek, 2 tygodnie przed terminem Mały ważył 2700, więc nieco mniej niż u Ciebie [emoji12]

U mnie nic sie nie dzieje.
Kochana, Ty to mega cierpliwa jesteś [emoji4] ja już bym chyba oszalala z tego zniecierpliwienia [emoji23] ale już zaraz idziesz do szpitala, więc chwilę jeszcze ;)

Idę przyjmować przedostatnich Gości przed porodem [emoji6][emoji12]

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?
Wow to kawał chłopa się szykuje. Jak dojdziesz do terminu to spokojnie ponad 4 kg będzie. Wg mojego gina waga przewidywana ponad 4 kg jest wskazaniem do cc.
Jak wszystkie już się rozpakujemy to będziemy wtedy prawdziwe sierpniowe mamusie ☺ i wszystkie w temacie bo teraz jedne już karmią przewijają a część jeszcze się turla w 2paku☺

M

Mojej nie przeszkadza kupa w pieluszce :D a po co ,np, mam ja wybudzac na zmiane pieluchy, jak jej sie dobrze spi ;) :D

No jasne, to zależy już od podejścia :p
Ja mojej zmieniam zawsze co 4 h max w nocy, bo ona i tak jest księżniczka delikatna i się wierci, nawet przy karmieniu jak jest pochłonięta jedzeniem to jak nasiusia to nagle zaczyna być niespokojna i muszę ją przebrac, bo inaczej się meczy :)

Mój to po pierwszej dobie dużo spadł bo 200 a ogólnie 260 i w szpitalu nie przybierał. To jak wyszliśmy i po 3 dniach okazało się że od wagi wyjściowej przybyło go 120 to ulga i radość[emoji5] ale w pierwszej dobie tylko spał i ciumkał cyca a nie jadł i 4 × kupa w pieluchę była i zwracanie wód płodowych to nic dziwnego, że tyle spadł. Ciekawe ile po tyg teraz będzie miał.

Moja tez spadła z 3050 g na 2860 g i po 9 dniach przybrała te 440 g na 3300 g także kamień z serca, bo się bałam strasznie. No dziecko po porodzie może do 10 % masy urodzeniowej stracić :) także spokojnie

reklama
Do góry