reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już też od jakichś 2 tyg nie mogę siedzieć z nogami złączonymi bo mój brzuch jest pomiędzy nimi jak usiadę :D a niby wszyscy mówią, że brzuch wysoko więc sama już nie wiem jak to jest..
Ja siedze 'rozkraczona' już od dłuższego czasu [emoji23] jakos mi tak wygodniej :p

reklama
Jak siedzę przy stole to żeby się nie uciapać jedzeniem i móc swobodnie oddychać muszę się rozkraczyć :D mój brzuch już od dawna jest nisko

Haha, ja tez siedze rozkraczona juz od ponad tygodnia. A jak jezdze autem to mi sie dzieciak wżyna w kosc biodrowa [emoji53] a przywracanie się z boku na bok to już dla mnie katorga okropna [emoji21]czuje się jak zawodnik sumo [emoji23]

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?

O matko!! 17 dni?! To na kiedy masz termin? U nas w czwartek, 2 tygodnie przed terminem Mały ważył 2700, więc nieco mniej niż u Ciebie [emoji12]

U mnie nic sie nie dzieje.
Kochana, Ty to mega cierpliwa jesteś [emoji4] ja już bym chyba oszalala z tego zniecierpliwienia [emoji23] ale już zaraz idziesz do szpitala, więc chwilę jeszcze ;)

Idę przyjmować przedostatnich Gości przed porodem [emoji6][emoji12]

Do terminu mam jeszcze 17 dni. Dziś miałam usg mały waży 3840 boję się porodu ze przy takiej wadze bedzie ciężko. Chyba jesteśmy w mniejszości te spakowane.
Niedługo koniec sierpnia i co z sierpniowkami się stanie?
Wow to kawał chłopa się szykuje. Jak dojdziesz do terminu to spokojnie ponad 4 kg będzie. Wg mojego gina waga przewidywana ponad 4 kg jest wskazaniem do cc.
Jak wszystkie już się rozpakujemy to będziemy wtedy prawdziwe sierpniowe mamusie ☺ i wszystkie w temacie bo teraz jedne już karmią przewijają a część jeszcze się turla w 2paku☺

M

Mojej nie przeszkadza kupa w pieluszce :D a po co ,np, mam ja wybudzac na zmiane pieluchy, jak jej sie dobrze spi ;) :D

No jasne, to zależy już od podejścia :p
Ja mojej zmieniam zawsze co 4 h max w nocy, bo ona i tak jest księżniczka delikatna i się wierci, nawet przy karmieniu jak jest pochłonięta jedzeniem to jak nasiusia to nagle zaczyna być niespokojna i muszę ją przebrac, bo inaczej się meczy :)

Mój to po pierwszej dobie dużo spadł bo 200 a ogólnie 260 i w szpitalu nie przybierał. To jak wyszliśmy i po 3 dniach okazało się że od wagi wyjściowej przybyło go 120 to ulga i radość[emoji5] ale w pierwszej dobie tylko spał i ciumkał cyca a nie jadł i 4 × kupa w pieluchę była i zwracanie wód płodowych to nic dziwnego, że tyle spadł. Ciekawe ile po tyg teraz będzie miał.

Moja tez spadła z 3050 g na 2860 g i po 9 dniach przybrała te 440 g na 3300 g także kamień z serca, bo się bałam strasznie. No dziecko po porodzie może do 10 % masy urodzeniowej stracić :) także spokojnie

reklama
Do góry