reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :)
Czytam regularnie ale mam jakiś spadek formy żeby się do wszystkiego odnosić eh.
@miloscwczasachpopkultury @klaudiaa975 @Ewka34 @Bajunia @KatiNails dzieciaczki przepiękne, nie mogę się napatrzec :) ♥️♥️♥️
Dziś mam wizyte na 17:45, ciekawe ile już waży i jak się ma moja Jagodzianka :)
Zostało 9 dni do terminu :)
Miłego dnia :*

reklama
Kochana syn miał avent natural. Maja ma tomme tippee. Mam też medela calma miałam przy laktatorze ale ona z tego nie chce pić. Za słaby odruch ssania miała i nie miała tyle sił żeby z tego jeść. A z cyca jej leci, z tommee jej leci.
Ja się zastanawiam czy to sprawka butelki czy dziecka.
Ja zaczęłam od Avent i mały jak mu nie raz wyciągnę sutka laktatorem to ssie dopóki nie zasnie. A je nie raz z lovi z takiej butelki co niby sutka odwzorowuje i z dr. Brown też je ładnie . Z czego bym mu nie dała to ładnie ssie [emoji39]

Dajecie dzieciom glukozę ? Ja kupiłam i zastanawiam się nad podawaniem od czasu do czasu bo nie wyrabiam. Będę musiała doczepić sobie z dwa cycki albo kupić krowę i postawić przy łóżeczku ..
Mała tyle je, że już nie mam siły. Czasem śpi trzy godziny, ale to rzadkość. Budzi się co godzinę, co dwie , je i idzie spać po nie długim czasie. Ale ostatnio nie spała 12 godzin, później 9 godzin a dzisiaj w nocy jak jej dałam mm 100ml zjadła i spala tylko 2 godziny, wstała , zjadła mojego 100 , wstała znowu po dwóch godzinach czyli o 6:00 i nie śpi do teraz, tylko cycek i butelka z moim mlekiem, albo nie chce już jeść i marudzi, płacze, a zaraz znowu jeść .. i nie je 5minut, żeby tylko się napić, tylko doj z pół godziny

Klaudia u nas jest to samo, tez w dzien je co godzine max 2. To jest normalne przy KP jesli mala orzybiera na wadze i robi dużo kupek to nie trzeba dokarmiać Mm. Laktacja jeszcze nie jest ustabilizowana i dlatego to tak wyglada.
Jesli moge zapytać to dlaczego podajesz mm? Możesz przez to zaburzyć laktację i mleka bedzie mniej i mniej.

W tej pozycji jak chce podnosić główkę wygląda jak żółwik :*
My dzisiaj w pampersie i samej bluzeczce
1533723510968.jpg

Załączniki

• 1533723510968.jpg
    1533723510968.jpg
    143,5 KB · Wyświetleń: 380
Ja się zastanawiam czy to sprawka butelki czy dziecka.
Ja zaczęłam od Avent i mały jak mu nie raz wyciągnę sutka laktatorem to ssie dopóki nie zasnie. A je nie raz z lovi z takiej butelki co niby sutka odwzorowuje i z dr. Brown też je ładnie . Z czego bym mu nie dała to ładnie ssie [emoji39]
Albo kwestia przyzwyczajenia. Młoda od początku miała i cycka i butle. Aleks też bo musiałam na początku dokarmiac jedno i drugie i nie mial ani Aleks ani teraz Maja problemu z butla czy cyckiem.
Dla mnie w tym momencie i tak jest sukces ogromny w porównaniu z Aleksem no młoda jak dostanie mm to ewentualnie w nocy. A tak to jest cały czas na cycu. Gdzie z Aleksem mogłam pomarzyć o czymś takim.

Akurat trafiłam na posta :p
Luiza, co u Was? Jak dziewczynki?
Była u nas dzisiaj położona, z drugą wizytą i dziewczynki miały ważonko: Martusia waży 4300, a Emilka 3700 także dziewczyny idą z wagą w górę. Pępki dawno im poodpadały, tego samego dnia. Kobieta dzisiaj z wizytą wbiła się w tak nieszczęśliwej godzinie (przed 11), że dopiero teraz udało mi się Martę uspokoić i "położyć" spać. Że nie wspomnę nic o tym jak temperatura daje nam się we znaki.

Mąż przywiózł wózek ale w wersji spacerowejo_O i fotelik, gondolę zostawil w garażu. Tak bo niemowlaka będę woziła w spacerówce...szkoda słów. Rozumiem jakby to było jego pierwsze dziecko ale 3? No nic już mu nie chciałam robić awantury, wypiorę to co jest a gondolę jutro bo dziś wieczorem to nie wyschnie.

reklama
Akurat trafiłam na posta :p

Była u nas dzisiaj położona, z drugą wizytą i dziewczynki miały ważonko: Martusia waży 4300, a Emilka 3700 także dziewczyny idą z wagą w górę. Pępki dawno im poodpadały, tego samego dnia. Kobieta dzisiaj z wizytą wbiła się w tak nieszczęśliwej godzinie (przed 11), że dopiero teraz udało mi się Martę uspokoić i "położyć" spać. Że nie wspomnę nic o tym jak temperatura daje nam się we znaki.
Ładnie już ważą :) a ile tyg już mają ? :)

Do góry