reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczyny :)
Czytam regularnie ale mam jakiś spadek formy żeby się do wszystkiego odnosić eh.
@miloscwczasachpopkultury @klaudiaa975 @Ewka34 @Bajunia @KatiNails dzieciaczki przepiękne, nie mogę się napatrzec :) ♥️♥️♥️
Dziś mam wizyte na 17:45, ciekawe ile już waży i jak się ma moja Jagodzianka :)
Zostało 9 dni do terminu :)
Miłego dnia :*

reklama
Kochana syn miał avent natural. Maja ma tomme tippee. Mam też medela calma miałam przy laktatorze ale ona z tego nie chce pić. Za słaby odruch ssania miała i nie miała tyle sił żeby z tego jeść. A z cyca jej leci, z tommee jej leci.
Ja się zastanawiam czy to sprawka butelki czy dziecka.
Ja zaczęłam od Avent i mały jak mu nie raz wyciągnę sutka laktatorem to ssie dopóki nie zasnie. A je nie raz z lovi z takiej butelki co niby sutka odwzorowuje i z dr. Brown też je ładnie . Z czego bym mu nie dała to ładnie ssie [emoji39]

Dajecie dzieciom glukozę ? Ja kupiłam i zastanawiam się nad podawaniem od czasu do czasu bo nie wyrabiam. Będę musiała doczepić sobie z dwa cycki albo kupić krowę i postawić przy łóżeczku ..
Mała tyle je, że już nie mam siły. Czasem śpi trzy godziny, ale to rzadkość. Budzi się co godzinę, co dwie , je i idzie spać po nie długim czasie. Ale ostatnio nie spała 12 godzin, później 9 godzin a dzisiaj w nocy jak jej dałam mm 100ml zjadła i spala tylko 2 godziny, wstała , zjadła mojego 100 , wstała znowu po dwóch godzinach czyli o 6:00 i nie śpi do teraz, tylko cycek i butelka z moim mlekiem, albo nie chce już jeść i marudzi, płacze, a zaraz znowu jeść .. i nie je 5minut, żeby tylko się napić, tylko doj z pół godziny

Klaudia u nas jest to samo, tez w dzien je co godzine max 2. To jest normalne przy KP jesli mala orzybiera na wadze i robi dużo kupek to nie trzeba dokarmiać Mm. Laktacja jeszcze nie jest ustabilizowana i dlatego to tak wyglada.
Jesli moge zapytać to dlaczego podajesz mm? Możesz przez to zaburzyć laktację i mleka bedzie mniej i mniej.

W tej pozycji jak chce podnosić główkę wygląda jak żółwik :*
My dzisiaj w pampersie i samej bluzeczce
1533723510968.jpg

Załączniki

• 1533723510968.jpg
    1533723510968.jpg
    143,5 KB · Wyświetleń: 377
Ja się zastanawiam czy to sprawka butelki czy dziecka.
Ja zaczęłam od Avent i mały jak mu nie raz wyciągnę sutka laktatorem to ssie dopóki nie zasnie. A je nie raz z lovi z takiej butelki co niby sutka odwzorowuje i z dr. Brown też je ładnie . Z czego bym mu nie dała to ładnie ssie [emoji39]
Albo kwestia przyzwyczajenia. Młoda od początku miała i cycka i butle. Aleks też bo musiałam na początku dokarmiac jedno i drugie i nie mial ani Aleks ani teraz Maja problemu z butla czy cyckiem.
Dla mnie w tym momencie i tak jest sukces ogromny w porównaniu z Aleksem no młoda jak dostanie mm to ewentualnie w nocy. A tak to jest cały czas na cycu. Gdzie z Aleksem mogłam pomarzyć o czymś takim.

Akurat trafiłam na posta :p
Luiza, co u Was? Jak dziewczynki?
Była u nas dzisiaj położona, z drugą wizytą i dziewczynki miały ważonko: Martusia waży 4300, a Emilka 3700 także dziewczyny idą z wagą w górę. Pępki dawno im poodpadały, tego samego dnia. Kobieta dzisiaj z wizytą wbiła się w tak nieszczęśliwej godzinie (przed 11), że dopiero teraz udało mi się Martę uspokoić i "położyć" spać. Że nie wspomnę nic o tym jak temperatura daje nam się we znaki.

Mąż przywiózł wózek ale w wersji spacerowejo_O i fotelik, gondolę zostawil w garażu. Tak bo niemowlaka będę woziła w spacerówce...szkoda słów. Rozumiem jakby to było jego pierwsze dziecko ale 3? No nic już mu nie chciałam robić awantury, wypiorę to co jest a gondolę jutro bo dziś wieczorem to nie wyschnie.

reklama
Akurat trafiłam na posta :p

Była u nas dzisiaj położona, z drugą wizytą i dziewczynki miały ważonko: Martusia waży 4300, a Emilka 3700 także dziewczyny idą z wagą w górę. Pępki dawno im poodpadały, tego samego dnia. Kobieta dzisiaj z wizytą wbiła się w tak nieszczęśliwej godzinie (przed 11), że dopiero teraz udało mi się Martę uspokoić i "położyć" spać. Że nie wspomnę nic o tym jak temperatura daje nam się we znaki.
Ładnie już ważą :) a ile tyg już mają ? :)

Do góry