No tak ale jakbym mogla wybierać to w życiu bym nie chciała cc ale cóż w moim przypadku nie można inaczej.Ja juz od jakiegoś czasu przynajmniej 2,3 razy jestem na 2 w wc a dziś dla odmiany biegunka od rana Ty przynajmniej wiesz kiedy cc, a my musimy czekać
reklama
Lustysia
Fanka BB :)
W listopadzie? To już zima może być ;o Wiem, ze pobyt nad morzem zima ma swoje uroki, bo jednak więcej jodu można się nawdychac, ale mogą być sztormy i może być niebezpiecznie, a Kornelka to dalej malutka będzie. Ja zdecydowanie wole morze pozna wiosna czy latemTo daleko masz do mnie [emoji5] my mamy fajnie, bo np nad morze 450 km najbliżej jest czyli 5 h jazdy i jesteśmy na wakacjach hah. S listopadzie planujemy jechać na 5 dni
Klaudia, ja 4 lata temu miałam zapalenie przydatków, po których została mi torbiel na jajniku, Markery wychodziły mi wtedy podwyższone, test roma też parokrotnie wyższy i też już mi jeden lekarz nawkręcał, że guz jajnika a w szpitalu jak poszlam na badania powiedzieli, że po takim zapaleniu markery mogą być podwyższone. Leżałam 2tyg na oddziale ginekologiczno-onkologicznym. Przebadali mnie i okazało sie, że jest ok ale strachu się najadlam co niemiara. Niech twoja mam się zbada, skonsultuje z innym lekarzem bo niektórzy lekarze tak palną niepotrzebnie a człowiek się stresuje.
Najważniejsze że walczysz i że mały dostaje Twój pokarm. Nie ważne czy z butelki czy bezpośrednio z piersi.Ja daję butelkę ale ze swoim pokarmem. Mały nie chwyta piersi i w dodatku niechętnie je więc muszę mieć kontrolę ile zje. Nie mam wyboru [emoji39][emoji39] i pokarmu mam mało , jakieś zastoje ale wisze nad laktatorem i karton z mm jeszcze nie otwarty [emoji16]
Moja to typ taki jak i brat. Cyca i butle da się pogodzić
miloscwczasachpopkultury
.
Ja wiem że są względu medyczne, dziecko nie przybiera więc trzeba widzieć ile tych ml zjadło, czy nie chwyta piersi i wtedy rozumiem. Rozumiem też jak ktoś nie chce karmić piersią i karmi alternatywnie tam ściąga i podane zawsze butelka. Tak to tylko sobie myślę że znam kilka przypadków z bardzo bliskiego otoczenia gdzie mamy w nocy nie wybudzaly na karmienie bo tak ładnie śpi a w dzień często podawały butelkę ze swoim mlekiem a później po chwili obudziły się u doradcy laktacyjnego bo niestety laktacja zaburzona. Obydwie szwagierki straciły tak pokarm do 3 miesiąca.
Oczywiście każdy robi jak chce ja tylko wyrażam moją opinię
Dokładnie trzeba wybudzać w nocy minimum co 3/4 h żeby nakarmić, bo dziecko się odwodni.. zreszta pampersa zmienić tez.. ja tak robię i teraz na 5 dobę po porodzie już w 10 min mam 100 ml ściągnięte laktatorem czyli tak na 3 kamienia co 2 h w dzień tatuś dziś da a moje cyce odpoczną
madziula92
No tak ale jakbym mogla wybierać to w życiu bym nie chciała cc ale cóż w moim przypadku nie można inaczej.
Eh, no jak się nie da inaczej to nic nie zrobisz szybko do siebie dojdziesz
MalinaMalina
Zgadzam się z tobą. Laktator to tylko doraźne rozwiązanie..
Ja wiem że są względu medyczne, dziecko nie przybiera więc trzeba widzieć ile tych ml zjadło, czy nie chwyta piersi i wtedy rozumiem. Rozumiem też jak ktoś nie chce karmić piersią i karmi alternatywnie tam ściąga i podane zawsze butelka. Tak to tylko sobie myślę że znam kilka przypadków z bardzo bliskiego otoczenia gdzie mamy w nocy nie wybudzaly na karmienie bo tak ładnie śpi a w dzień często podawały butelkę ze swoim mlekiem a później po chwili obudziły się u doradcy laktacyjnego bo niestety laktacja zaburzona. Obydwie szwagierki straciły tak pokarm do 3 miesiąca.
Oczywiście każdy robi jak chce ja tylko wyrażam moją opinię
E
Ewka34
Gość
Ja jeszcze laktatora nie uzylam [emoji23][emoji23][emoji23] tylko cyc i cyc [emoji23]Zgadzam się z tobą. Laktator to tylko doraźne rozwiązanie.
.rudzielec
Taaak Kochana!! Trzeba przepić szklanka wody minimum. Ale jak Ci śliwki nie pomogły to i popita lactulosa też raczej by nie pomogła :/ pogadaj jeszcze z lekarzem o tym. Może coś Ci doradzi.Nie, w ogóle wody nie wypilam. Kurde A trzeba?
Dzięki Dziewczyny za wszystkie rady, jesteście kochane:*
Ja po ktg. Zero skurczy. Dramat. Za to wzdęcia okropne...W toalecie byłam teraz to zamiast baka woda poleciała... zaraz wizyta, no spale się że wstydu....;(;(;(;(
Kasiu!!!Najważniejsze że walczysz i że mały dostaje Twój pokarm. Nie ważne czy z butelki czy bezpośrednio z piersi.
Moja to typ taki jak i brat. Cyca i butle da się pogodzić
A mnie to tak nurtuje za każdym razem gdy piszesz, ze dzieciaki Twoje i cycowe i butelkowe. [emoji173] Z jakiej firmy masz butelki dla Majeczki i czy z Aleksem mialas takie same? Ja mam tomme tippe bo siostra mi je polecila, ale chce wirdziec jakie Ty masz, żeby w razie czego wiedzieć jakimi się ratować [emoji6]
U mnie na osiedlu dziś koszą trawe i mimo że jest głośno to nie przeszkadza mi to bo uwielbiam zapach świeżo ściętej trawy [emoji4]
reklama
Kochana syn miał avent natural. Maja ma tomme tippee. Mam też medela calma miałam przy laktatorze ale ona z tego nie chce pić. Za słaby odruch ssania miała i nie miała tyle sił żeby z tego jeść. A z cyca jej leci, z tommee jej leci.Taaak Kochana!! Trzeba przepić szklanka wody minimum. Ale jak Ci śliwki nie pomogły to i popita lactulosa też raczej by nie pomogła :/ pogadaj jeszcze z lekarzem o tym. Może coś Ci doradzi.Kasiu!!!
A mnie to tak nurtuje za każdym razem gdy piszesz, ze dzieciaki Twoje i cycowe i butelkowe. [emoji173] Z jakiej firmy masz butelki dla Majeczki i czy z Aleksem mialas takie same? Ja mam tomme tippe bo siostra mi je polecila, ale chce wirdziec jakie Ty masz, żeby w razie czego wiedzieć jakimi się ratować [emoji6]
U mnie na osiedlu dziś koszą trawe i mimo że jest głośno to nie przeszkadza mi to bo uwielbiam zapach świeżo ściętej trawy [emoji4]