reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A macie czasami takie uczucie jak w brzuszku coś wam tam tak „pyrka” tzn tak pyka, to nie o czkawkę mi chodzi tylko takie jakby mała bąbelki puszczała albo bąka xd
Ja tak nieraz mam☺ właśnie się zastanawiam co to bo to takie bąbelki czuć jak mini jacuzzi, jak się nieraz dmucha przez słomkę do wody i takie bąbelki się robią. Ja to tak odczuwam. Może dzidzie buzią tak robią? Bo ja to czuję nisko w kroku prawie.

reklama
Właśnie odprowadzałam moich do windy i przyszła mama z noworodkiem w nosidełku bo już do domu ich wypisali. Jak popatrzyłam na tą maliznę , pytam ile waży bo taka kruszynka. Mama jej mówi , że 3100 to się przeraziłam bo moja Natalka tyle miała i ja już zapomniałam jakie malutkie jest takie dziecko. Ja myślałam , że 2 kg ma nie więcej.. Boziu a jak u znajomych teraz urodził się synek 1700g to ja już sobie nie wyobrażam jaki on musi być maleńki. Jak tu wziąć na ręce taką kruszynkę?

A przed chwilą położna nam mówiła że w nd 19-latka urodziła sn 4500g dziecko, pierwsze☺

witajcie ;) ja dziś pospałam do 9.40 :D coraz dłużej ostatnio śpię ;) @Gienio daj znać jak coś będziesz wiedziała :) @klaudiaa975 super, że tak świetnie sobie radzisz z malutką :) @Ewka34 dobrze, że małą zbadali, podadzą antybiotyk i szybko wrócicie do domku :) do mnie właśnie przed chwilą pisała koleżanka, że urodziła, miała termin na 25 lipca i dziś rano urodziła :) mała waży 3650 :)

Ja mam już dzieciaki w domu, właśnie ich teściowe przywieźli. Czekam na kuriera bo ma przywieźć towar dla męża i zbieram się z dzieciakami nad jezioro bo upał straszny od rana.
Obiadu nie robię, mam swoje pierogi mrożone.
Korzystajcie z pogody i spędzicie czas miło :) stęsknili się na pewno za Tobą. Miłego Dnia :*

reklama
Dzień dobry w kolejny upalny dzień! Przypominam że dziś ostatnia szansa żeby zostać lipcową mamą 2018 :p

Ja wczoraj dość aktywnie bo udało mi się ogarnąć całą łazienkę a z pokojami mój mi pomógł także jest czysto :cool2: Pogoda nic a nic nie ustępuje. Dziś już wywiesiłam 2 pralki ciuchów i ręczników, pomyłam sobie klapki - uznałam że do szpitala wezmę japonki męża bo w swoje nie wejdę na razie.
Mam dziś ambitny plan ogolić nogi a wiem że to będzie mega wyczyn bo prawą nogę spoko a z lewą gorzej bo jakoś więcej mi brzuch wtedy przeszkadza :p
Jak mój wstanie po nocce i się ogarnie to skoczymy sobie do sklepu na małe zakupy bo niektóre produkty już się kończą.
W sobotę przy grillu pogryzły mnie meszki i niedość że lewa noga bardziej mi puchła to zaatakowały bardziej lewą i nawet palcami ruszać nie mogę a swędzi jak cholera...

Miłego dnia życzę!! :-) :)

Do góry