reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.

Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił :)

A teraz śniadanko i lektura [emoji5]

Zobacz załącznik 868348

A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]
Super, teraz możecie spokojnie jechac bez stresu :) już Wam zazdroszczę, ale tak pozytywnie oczywiście :D Każda kobieta inaczej, jedne mogą na pełnych obrotach wszystko robic, a inne niestety musza lezec i się oszczędzać. Pytałaś o te twardnienia czym to mogło być spowodowane? Śniadanko widzę na szybko jak u mnie :p ale ja coś apetytu nie mam, a nie chce małej głodzić hehe

reklama
U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.

Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił :)

A teraz śniadanko i lektura [emoji5]

Zobacz załącznik 868348

A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]
A co ci powiedział o tych twardnieniach ?

Dziekuje :) to daj znać jak się dowiesz czegoś ciekawego :p na pierwszy mały głód wystarczy, koło 12 zrobię sobie coś tresciwszego :D
Nie mam przyszykowanych pytań a z tego co zauważyłam ona nie zaczyna sama nic opowiadać.. :/ więc wypełnie z nią tylko plan porodu, spytam o parę rzeczy związanych ze szpitalem gdzie mam zamiar rodzić i mam nadzieję , że sobie pójdzie i nie będzie się chciała więcej umawiać :D

Jestem dziś jak zoombie, nie spałam za dobrze. Ciągle się budziłam, kręciłam i dobrej pozycji do spania nie mogłam znaleźć. Szkoda bo po porodzie to już nikt z nas się nie wyspi i fajnie by było korzystać z ostatnich tygodni :)
Dziś zaczął się 34 tydzień. Leci czas jak oszalały.

Dziękuje ;-*
Też jestem dobrej myśli. Jak już tylko skończę 37 tydzień to wstaje i zaczynamy zakupy. Może jeszcze mała chwilę zostanie w brzuchu. Może akurat zdążymy. W sumie jak by nie patrzeć to dwa trzy dni i meble kupione. Przy skręcaniu mnie być nie musi bo i tak nic nie pomogę. Jedynie moja mama wysprząta całe mieszkanie. Zawiesi firanki które zamówię. I później już po mału tylko dekorować. :) jeszcze muszę pomyśleć do jakich sklepów opłaca się jechać żeby czasu nie marnować. Bo musimy kupić szafę do przedpokoju, meble do kuchni, stolik do kuchni, lodówkę, pralkę, narożnik, stół i krzesła do salonu, łóżko do sypialni. Szafę już mam upatrzoną z kompletu komody :)
I najchętniej wyrzucilabym przez balkon nowe meble które już stoją skręcone w salonie i kupiła inne .. miały przyjść ładne , pakowane ale eleganckie białe. A przyszedł dąb sonoma a szafka która ma stać na ziemi sięga mi do bioder. Chyba je obie powiesimy bo żal patrzeć..

Polecam jysk tam na pewno łóżko, szafa itd w dobrych cenach. Może ikea?

Aha czyli nie do końca się zgadza zamówienie z tym co kupiliście? To może zwrócić im to na ich koszt i niech oddadzą pieniądze..

Troche nas jest na dzisiejszych wizytach, mój mi tak ustalił żeby zdążyć z prenatalnymi przed jego urlopem.
Byłam ostatnio w szpitalu na szczepiące tego konfliktu serologicznego, tyle co ja się nasiedzialam... 5h, okazało się ze szczepionki będą w ostatniej kolejności podawane, pierwszeństwo miały panie na ktg, między czasie jedna z ktg zabrała karetka, druga przywiozła z omdlenia na mieście, jeszcze przywieźli jakaś dziewczynę, dla której nie było miejsca na SOR i posadzili ja ledwo przytomna na krześle pod kroplówka... tyle co ja się naoglądałam w tym szpitalu... nigdy nie byłam wczesniej w szpitalu...

Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?
Ja mam ostatnio nieprzyjemne bolące kłucia w kroku. Ale tylko jak chodzę. A takie napieranie to też mi się zdarza od czasu do czasu. Mój mały od początku główką w dół. To może Twoja dzidzia też główką w dół się przekreciła.
Dzień Dobry :)
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem :) K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia ❤️❤️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam. :):)
To się nacieszysz w końcu swoim Menem i na pewno będziesz się pewniej czuła w końcówce ciąży ☺
Dzien dobry, zaczynamy nowy tydzień :)
Szybkie śniadanko, nie mam ochoty na nic innego poki co :p U mnie kolejny szary Dzien, wyglada jakby miało padac, ale nie zapowiadają na dziś deszczu, temperatura ma dobić do 21 stopni, to lajcik. Trzeba chatkę ogarnac :D a wy jakie plany na dziś?
Miłego dzionka!
Zobacz załącznik 868342
Zrobiłaś mi ochotę na jogurt☺ zjem i biorę się za jakąś robotę w domu bo jak leżę to mnie plecy bolą. Plan na dziś to podciąć gałązki na wierzbie i mam górę prasowania☺

reklama
Super wieści, że tak długo będziesz mieć ukochanego przy sobie :)
Od lutego tamtego roku jeszcze się tak nie zdarzyło , żeby tak długo był ❤️
Do tego ma jakąś niespodzianke dla mnie i jeszcze coś się wygadał na temat nowej pracy. Nowej firmy. Bo tam gdzie miał przejść co wam opowiadałam to brat zazdrosny strasznie namieszał , kuzyn się od mojego odwrócił. Ponastawiali pół rodziny i moj musi to sobie z nimi załatwić jak wróci. Wczoraj się biedny rozpłakał przez telefon , nie chce mi powiedzieć do końca co się dzieje a wiem, że za ciekawie nie jest..
Na szczęście ma na tyle w głowie , że nie czeka na czyjąś łaskę tylko zaczął sam działać. I chyba coś fajnego mu się trafiło. Ważne żeby był ubezpieczony i umowa normalna..

Do góry