Ja za 2 h mam prenatalne,ciężko mi już spać w nocy mam tak zesztywniały kręgosłup jak leżę...a tu lepiej nie będzie wkraczam w 30tydz gdzie bobas zaczyna rosnac 200g na tydzień ojojo jeszcze przyszło mi wezwanie z sądu ze mamy rozprawę na 22 sierpnia Haha gdzie 27 mam termin porodu, może urodzę na sali.
reklama
miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.
Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił
A teraz śniadanko i lektura [emoji5]
A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]
Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił
A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]
Załączniki
miloscwczasachpopkultury
Ja za 2 h mam prenatalne,ciężko mi już spać w nocy mam tak zesztywniały kręgosłup jak leżę...a tu lepiej nie będzie wkraczam w 30tydz gdzie bobas zaczyna rosnac 200g na tydzień ojojo jeszcze przyszło mi wezwanie z sądu ze mamy rozprawę na 22 sierpnia Haha gdzie 27 mam termin porodu, może urodzę na sali.
To powodzenia na wizycie, daj znać co tam u Was po badaniu
Hahah to by było niezłe wydarzenie [emoji5][emoji28]
Lustysia
Dziekuje to daj znać jak się dowiesz czegoś ciekawego na pierwszy mały głód wystarczy, koło 12 zrobię sobie coś tresciwszegoJa się zaraz ruszam z lozka, wezmę prysznic, zjem śniadanie i czekam na 12 na położna
Wzajemnie i smacznego najesz się dwoma serkami ?
Maljan
Super wieści, że tak długo będziesz mieć ukochanego przy sobieDzień Dobry
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia [emoji173]️[emoji173]️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam.
Haha no też o tym gadaliśmy. Że jak będzie synek to trzeba malować
Ale się udało na szczęście trafić. Może jakieś przeczucie miałam
No właśnie i to najbardziej też wkurza. Że tyle czasu się płaci a nie mieszka. Bo trzeba było już w tamtym roku wziąć kredyt, skończyć mieszkanie i się wprowadzać. To czekaliśmy nie wiem na co .. no i teraz na szybko chcemy to zrobić. Bo później już nie będzie takiej okazji, że K będzie na tak długo. Bo zazwyczaj jest na 3-5dni. Teraz w ciągu 1.5msc musimy pogodzić , końcówkę ciąży, poród , malutka i meblowanie. A przed jego wyjazdem , wyprowadzkę. Więc wszystko na wysokich obrotach. Cieszę się jak dziecko ale nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie.
Właśnie Ewka a Ty tylko latasz i latasz. No jest z Tobą los [emoji23]
I jak dzisiaj te plecy ? A może podjedź na IP niech ci tylko prześwietla ta nerkę. Bo to nie bezpieczne mogło by być..
Z wrażenia przed wizytą chyba spać nie mogłaś ? Widziałam posty z godz.4 rano ja się wtedy na drugi bok przekręcam
Mój gin liczy skończone tygodnie. I zazwyczaj przychodzę na początku tygodnia do niego. Czyli wtedy jestem w X+2/3 dni.
Ale ostatnio jak przyszłam w 33+5 to wpisał w karcie ciąży 33/34tc.
Gienio
I jak poszło na wizycie ?Nie, ja kompletnie nie mam takich objawów, czuje się jak nowonarodzona i wstałam dziś o 7, poszłam spacerkiem do ginekologa to jakoś dziś z 4 km już przeszłam, później małe zakupy w Kauflandzie i teraz odpoczywam.
G
gosc12
Gość
Dziękuje ;-*W końcu będziecie razem
No to macie teraz trochę do zrobienia, najgorzej ze nie można tego wszystkiego zaplanować dokładnie, bo nigdy nie wiadomo do konca kiedy mała zechce wyjsc na ten świat Ale dacie radę, napewno uda Wam się zdazyc ze wszystkim, trzymam kciuki
Też jestem dobrej myśli. Jak już tylko skończę 37 tydzień to wstaje i zaczynamy zakupy. Może jeszcze mała chwilę zostanie w brzuchu. Może akurat zdążymy. W sumie jak by nie patrzeć to dwa trzy dni i meble kupione. Przy skręcaniu mnie być nie musi bo i tak nic nie pomogę. Jedynie moja mama wysprząta całe mieszkanie. Zawiesi firanki które zamówię. I później już po mału tylko dekorować. jeszcze muszę pomyśleć do jakich sklepów opłaca się jechać żeby czasu nie marnować. Bo musimy kupić szafę do przedpokoju, meble do kuchni, stolik do kuchni, lodówkę, pralkę, narożnik, stół i krzesła do salonu, łóżko do sypialni. Szafę już mam upatrzoną z kompletu komody
I najchętniej wyrzucilabym przez balkon nowe meble które już stoją skręcone w salonie i kupiła inne .. miały przyjść ładne , pakowane ale eleganckie białe. A przyszedł dąb sonoma a szafka która ma stać na ziemi sięga mi do bioder. Chyba je obie powiesimy bo żal patrzeć..
Gienio
To super! Nie doczytałam odpowiedzi będziesz miec znieczulenie u dentysty ?U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.
Zobacz załącznik 868348
G
gosc12
Gość
Daj znać po wizycie :*Ja za 2 h mam prenatalne,ciężko mi już spać w nocy mam tak zesztywniały kręgosłup jak leżę...a tu lepiej nie będzie wkraczam w 30tydz gdzie bobas zaczyna rosnac 200g na tydzień ojojo jeszcze przyszło mi wezwanie z sądu ze mamy rozprawę na 22 sierpnia Haha gdzie 27 mam termin porodu, może urodzę na sali.
A co do sadu, to może zanieś zaświadczenie , że jesteś w ciąży i prosisz o przesunięcie terminu rozprawy ?
reklama
Maljan
Jak masz taką szyjkę, to ty nawet nie musisz leżeć przecież oj coś mi się wydaje, że poród wcześniejszy Ci na bank nie groziU mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.
Zobacz załącznik 868348
Super wieści
A w takim razie co lekarz mówi na to twardnienie i czy nadal tak masz?