reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja za 2 h mam prenatalne,ciężko mi już spać w nocy mam tak zesztywniały kręgosłup jak leżę...a tu lepiej nie będzie wkraczam w 30tydz gdzie bobas zaczyna rosnac 200g na tydzień ojojo jeszcze przyszło mi wezwanie z sądu ze mamy rozprawę na 22 sierpnia Haha gdzie 27 mam termin porodu, może urodzę na sali. :)

reklama
U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.

Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił :)

A teraz śniadanko i lektura [emoji5]

IMG_1307.JPG

A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    881,8 KB · Wyświetleń: 300
Ja za 2 h mam prenatalne,ciężko mi już spać w nocy mam tak zesztywniały kręgosłup jak leżę...a tu lepiej nie będzie wkraczam w 30tydz gdzie bobas zaczyna rosnac 200g na tydzień ojojo jeszcze przyszło mi wezwanie z sądu ze mamy rozprawę na 22 sierpnia Haha gdzie 27 mam termin porodu, może urodzę na sali. :)

To powodzenia na wizycie, daj znać co tam u Was po badaniu ;)

Hahah to by było niezłe wydarzenie [emoji5][emoji28]

Dzień Dobry :)
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem :) K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia [emoji173]️[emoji173]️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam. :):)

Haha no też o tym gadaliśmy. Że jak będzie synek to trzeba malować :D
Ale się udało na szczęście trafić. Może jakieś przeczucie miałam :D
No właśnie i to najbardziej też wkurza. Że tyle czasu się płaci a nie mieszka. Bo trzeba było już w tamtym roku wziąć kredyt, skończyć mieszkanie i się wprowadzać. To czekaliśmy nie wiem na co .. no i teraz na szybko chcemy to zrobić. Bo później już nie będzie takiej okazji, że K będzie na tak długo. Bo zazwyczaj jest na 3-5dni. Teraz w ciągu 1.5msc musimy pogodzić , końcówkę ciąży, poród , malutka i meblowanie. A przed jego wyjazdem , wyprowadzkę. Więc wszystko na wysokich obrotach. Cieszę się jak dziecko ale nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie.

Właśnie Ewka :D a Ty tylko latasz i latasz. No jest z Tobą los [emoji23]

I jak dzisiaj te plecy ?:( A może podjedź na IP niech ci tylko prześwietla ta nerkę. Bo to nie bezpieczne mogło by być..

Z wrażenia przed wizytą chyba spać nie mogłaś ?:) Widziałam posty z godz.4 rano :o ja się wtedy na drugi bok przekręcam :D
Mój gin liczy skończone tygodnie. I zazwyczaj przychodzę na początku tygodnia do niego. Czyli wtedy jestem w X+2/3 dni.
Ale ostatnio jak przyszłam w 33+5 to wpisał w karcie ciąży 33/34tc.
Super wieści, że tak długo będziesz mieć ukochanego przy sobie :)

W końcu będziecie razem ❤️
No to macie teraz trochę do zrobienia, najgorzej ze nie można tego wszystkiego zaplanować dokładnie, bo nigdy nie wiadomo do konca kiedy mała zechce wyjsc na ten świat :) Ale dacie radę, napewno uda Wam się zdazyc ze wszystkim, trzymam kciuki :)
Dziękuje ;-*
Też jestem dobrej myśli. Jak już tylko skończę 37 tydzień to wstaje i zaczynamy zakupy. Może jeszcze mała chwilę zostanie w brzuchu. Może akurat zdążymy. W sumie jak by nie patrzeć to dwa trzy dni i meble kupione. Przy skręcaniu mnie być nie musi bo i tak nic nie pomogę. Jedynie moja mama wysprząta całe mieszkanie. Zawiesi firanki które zamówię. I później już po mału tylko dekorować. :) jeszcze muszę pomyśleć do jakich sklepów opłaca się jechać żeby czasu nie marnować. Bo musimy kupić szafę do przedpokoju, meble do kuchni, stolik do kuchni, lodówkę, pralkę, narożnik, stół i krzesła do salonu, łóżko do sypialni. Szafę już mam upatrzoną z kompletu komody :)
I najchętniej wyrzucilabym przez balkon nowe meble które już stoją skręcone w salonie i kupiła inne .. miały przyjść ładne , pakowane ale eleganckie białe. A przyszedł dąb sonoma a szafka która ma stać na ziemi sięga mi do bioder. Chyba je obie powiesimy bo żal patrzeć..

U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.

Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił :)

Zobacz załącznik 868348

A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]
To super! Nie doczytałam odpowiedzi :) będziesz miec znieczulenie u dentysty ?

Daj znać po wizycie :*
A co do sadu, to może zanieś zaświadczenie , że jesteś w ciąży i prosisz o przesunięcie terminu rozprawy ?:)

reklama

Zobacz załącznik 868348

Jak masz taką szyjkę, to ty nawet nie musisz leżeć przecież :) oj coś mi się wydaje, że poród wcześniejszy Ci na bank nie grozi :)

Super wieści :)

A w takim razie co lekarz mówi na to twardnienie i czy nadal tak masz?

Do góry