reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Albo może coś z nerką? Miałaś wcześniej kłopoty, bóle itd z tymi okolicami?
Nigdy nie miałam problemów z nerkami. Wyniki moczu od początku ciąży mam super. Zobaczymy kiedy mi to przejdzie. Dosyć uciążliwy ten ból jest w pozycji leżącej. Nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku czy kanapie. Jak coś robię to praktycznie nic nie czuję. Wynika z tego, że muszę się wziąć za jakąś pracę w domu ☺
Daj znać po wizycie ☺

reklama
Dzien dobry, zaczynamy nowy tydzień :)
Szybkie śniadanko, nie mam ochoty na nic innego poki co :p U mnie kolejny szary Dzien, wyglada jakby miało padac, ale nie zapowiadają na dziś deszczu, temperatura ma dobić do 21 stopni, to lajcik. Trzeba chatkę ogarnac :D a wy jakie plany na dziś?
Miłego dzionka!
IMG_0125.JPG

Załączniki

• IMG_0125.JPG
    IMG_0125.JPG
    1,8 MB · Wyświetleń: 348
Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?
Nie wiem kochana jak mam jak długo pochodzę czy postoje. Bo od kilku dni leżę i czasem czuje klucie czy skurcz w pochwie.
Ale Jak wstanę na chwilę do łazienki to mam ból w kroczu , pochwie. Jak by mnie ktoś skopał. Czuje jak by główka miała zaraz wylecieć. Ale ruchy od kilku dni mam słabe i rzadkie ..

Tak tak jedz zeby ktos cie obejrzał , moze to byc kopanie , ucisk na nerw a moze byc cos poważniejszego . Trzeba sprawdzić , tak jak u mnie . Mam nadzieje, ze to tylko próba przekrecenia sie główka do dołu , bo była miednicowo w 29 tyg , ale boli okrutnie az mi słabo i te ruchy takie gwałtowne - wcześniej tak nie było . Od razu mam myśli , ze tlenu nie ma czy cos :(
Jak ruchy takie mocne i gwałtowne a do tego boli cię na dole to wydaje mi się , że właśnie próbuje się ułożyć odpowiednie. Wpycha główkę tam gdzie trzeba i stąd te bóle. Ale ręki sobie uciąć nie dam. Jak masz wizytę to na pewno cię uspokoi :* daj znać jak się coś dowiesz

Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?

Nie, ja kompletnie nie mam takich objawów, czuje się jak nowonarodzona i wstałam dziś o 7, poszłam spacerkiem do ginekologa to jakoś dziś z 4 km już przeszłam, później małe zakupy w Kauflandzie i teraz odpoczywam.

Dzień Dobry :)
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem :) K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia ❤️❤️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam. :):)

Haha no też o tym gadaliśmy. Że jak będzie synek to trzeba malować :D
Ale się udało na szczęście trafić. Może jakieś przeczucie miałam :D
No właśnie i to najbardziej też wkurza. Że tyle czasu się płaci a nie mieszka. Bo trzeba było już w tamtym roku wziąć kredyt, skończyć mieszkanie i się wprowadzać. To czekaliśmy nie wiem na co .. no i teraz na szybko chcemy to zrobić. Bo później już nie będzie takiej okazji, że K będzie na tak długo. Bo zazwyczaj jest na 3-5dni. Teraz w ciągu 1.5msc musimy pogodzić , końcówkę ciąży, poród , malutka i meblowanie. A przed jego wyjazdem , wyprowadzkę. Więc wszystko na wysokich obrotach. Cieszę się jak dziecko ale nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie.
W końcu będziecie razem ❤️
No to macie teraz trochę do zrobienia, najgorzej ze nie można tego wszystkiego zaplanować dokładnie, bo nigdy nie wiadomo do konca kiedy mała zechce wyjsc na ten świat :) Ale dacie radę, napewno uda Wam się zdazyc ze wszystkim, trzymam kciuki :)

Nigdy nie miałam problemów z nerkami. Wyniki moczu od początku ciąży mam super. Zobaczymy kiedy mi to przejdzie. Dosyć uciążliwy ten ból jest w pozycji leżącej. Nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku czy kanapie. Jak coś robię to praktycznie nic nie czuję. Wynika z tego, że muszę się wziąć za jakąś pracę w domu [emoji5]
Daj znać po wizycie [emoji5]

Wyniki to wyniki, ale mógł Ci się wytworzyć nawet malutki kamień, który naciska na kielich nerki czy cokolwiek. Powinnaś udać się do lekarza na SOR. Moim zdaniem e ciąży żadnych dolegliwości nie powinno się lekceważyć i lepiej naprawdę dmuchać na zimne ;)

Dzien dobry, zaczynamy nowy tydzień :)
Szybkie śniadanko, nie mam ochoty na nic innego poki co :p U mnie kolejny szary Dzien, wyglada jakby miało padac, ale nie zapowiadają na dziś deszczu, temperatura ma dobić do 21 stopni, to lajcik. Trzeba chatkę ogarnac :D a wy jakie plany na dziś?
Miłego dzionka!
Zobacz załącznik 868342

Ja się zaraz ruszam z lozka, wezmę prysznic, zjem śniadanie i czekam na 12 na położna :)
Wzajemnie :) i smacznego :) najesz się dwoma serkami ?:D

reklama
Do góry