reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Albo może coś z nerką? Miałaś wcześniej kłopoty, bóle itd z tymi okolicami?
Nigdy nie miałam problemów z nerkami. Wyniki moczu od początku ciąży mam super. Zobaczymy kiedy mi to przejdzie. Dosyć uciążliwy ten ból jest w pozycji leżącej. Nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku czy kanapie. Jak coś robię to praktycznie nic nie czuję. Wynika z tego, że muszę się wziąć za jakąś pracę w domu ☺
Daj znać po wizycie ☺

reklama
Dzien dobry, zaczynamy nowy tydzień :)
Szybkie śniadanko, nie mam ochoty na nic innego poki co :p U mnie kolejny szary Dzien, wyglada jakby miało padac, ale nie zapowiadają na dziś deszczu, temperatura ma dobić do 21 stopni, to lajcik. Trzeba chatkę ogarnac :D a wy jakie plany na dziś?
Miłego dzionka!
IMG_0125.JPG

Załączniki

• IMG_0125.JPG
    IMG_0125.JPG
    1,8 MB · Wyświetleń: 353
Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?
Nie wiem kochana jak mam jak długo pochodzę czy postoje. Bo od kilku dni leżę i czasem czuje klucie czy skurcz w pochwie.
Ale Jak wstanę na chwilę do łazienki to mam ból w kroczu , pochwie. Jak by mnie ktoś skopał. Czuje jak by główka miała zaraz wylecieć. Ale ruchy od kilku dni mam słabe i rzadkie ..

Tak tak jedz zeby ktos cie obejrzał , moze to byc kopanie , ucisk na nerw a moze byc cos poważniejszego . Trzeba sprawdzić , tak jak u mnie . Mam nadzieje, ze to tylko próba przekrecenia sie główka do dołu , bo była miednicowo w 29 tyg , ale boli okrutnie az mi słabo i te ruchy takie gwałtowne - wcześniej tak nie było . Od razu mam myśli , ze tlenu nie ma czy cos :(
Jak ruchy takie mocne i gwałtowne a do tego boli cię na dole to wydaje mi się , że właśnie próbuje się ułożyć odpowiednie. Wpycha główkę tam gdzie trzeba i stąd te bóle. Ale ręki sobie uciąć nie dam. Jak masz wizytę to na pewno cię uspokoi :* daj znać jak się coś dowiesz

Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?

Nie, ja kompletnie nie mam takich objawów, czuje się jak nowonarodzona i wstałam dziś o 7, poszłam spacerkiem do ginekologa to jakoś dziś z 4 km już przeszłam, później małe zakupy w Kauflandzie i teraz odpoczywam.

Dzień Dobry :)
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem :) K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia ❤️❤️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam. :):)

Haha no też o tym gadaliśmy. Że jak będzie synek to trzeba malować :D
Ale się udało na szczęście trafić. Może jakieś przeczucie miałam :D
No właśnie i to najbardziej też wkurza. Że tyle czasu się płaci a nie mieszka. Bo trzeba było już w tamtym roku wziąć kredyt, skończyć mieszkanie i się wprowadzać. To czekaliśmy nie wiem na co .. no i teraz na szybko chcemy to zrobić. Bo później już nie będzie takiej okazji, że K będzie na tak długo. Bo zazwyczaj jest na 3-5dni. Teraz w ciągu 1.5msc musimy pogodzić , końcówkę ciąży, poród , malutka i meblowanie. A przed jego wyjazdem , wyprowadzkę. Więc wszystko na wysokich obrotach. Cieszę się jak dziecko ale nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie.
W końcu będziecie razem ❤️
No to macie teraz trochę do zrobienia, najgorzej ze nie można tego wszystkiego zaplanować dokładnie, bo nigdy nie wiadomo do konca kiedy mała zechce wyjsc na ten świat :) Ale dacie radę, napewno uda Wam się zdazyc ze wszystkim, trzymam kciuki :)

Nigdy nie miałam problemów z nerkami. Wyniki moczu od początku ciąży mam super. Zobaczymy kiedy mi to przejdzie. Dosyć uciążliwy ten ból jest w pozycji leżącej. Nie mogę sobie znaleźć miejsca na łóżku czy kanapie. Jak coś robię to praktycznie nic nie czuję. Wynika z tego, że muszę się wziąć za jakąś pracę w domu [emoji5]
Daj znać po wizycie [emoji5]

Wyniki to wyniki, ale mógł Ci się wytworzyć nawet malutki kamień, który naciska na kielich nerki czy cokolwiek. Powinnaś udać się do lekarza na SOR. Moim zdaniem e ciąży żadnych dolegliwości nie powinno się lekceważyć i lepiej naprawdę dmuchać na zimne ;)

Dzien dobry, zaczynamy nowy tydzień :)
Szybkie śniadanko, nie mam ochoty na nic innego poki co :p U mnie kolejny szary Dzien, wyglada jakby miało padac, ale nie zapowiadają na dziś deszczu, temperatura ma dobić do 21 stopni, to lajcik. Trzeba chatkę ogarnac :D a wy jakie plany na dziś?
Miłego dzionka!
Zobacz załącznik 868342

Ja się zaraz ruszam z lozka, wezmę prysznic, zjem śniadanie i czekam na 12 na położna :)
Wzajemnie :) i smacznego :) najesz się dwoma serkami ?:D

reklama
Do góry