reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Podobno moja babcia kazała swojej córce pić bawarkę też, a teraz nawet moja babcia w to nie wierzy :D :D
Ale ty to lepiej się nie denerwuj na mamę, bo stres też źle wpływa na szyjkę. Wpuść jednym uchem, wypuść drugim i zrób po swojemu [emoji14]

Urażona duma mamy zostanie :D
Ale wiem , że skoro nie będę chciała to na pewno nie wypije. Kupiłam herbatkę laktacyjna. Jak mleko mam mieć to będę miała. A nie jakieś bawarki [emoji15]

Klaudia ty już lepiej nie czytaj [emoji39] jeśli mu ufasz a on ci to dał to na pewno wie co robi i faktycznie uważa że ten lek ci bardziej pomoże jak zaszkodzi.
No i w większości ulotek pisze o tym żeby skonsultować z lekarzem. Firmy produkujące leki nie chetnie piszą że lek jest bezpieczny w ciąży lepiej zwalić odpowiedzialność na lekarza [emoji39]

No ufam. Tylko ja to już się boje tych leków przeróżnych brać. [Emoji19]
Ale wątpię żeby chciał mi zaszkodzić :p
Wezmę jedną tabletke, zobaczymy czy brzuch się uspokoi. Bo dzisiaj to chyba na prawdę się stresuje przed jutrzejszą wizyta i dlatego tak się stawia.
Chyba wiedział po co mi przepisać lek na uspokojenie [emoji16]

Ochraniacze mają taką funkcję, że chronią przed tym żeby dziecko nie wciskało rączek i nóżek między barierki. Dlatego właśnie dla mnie mogą być przydatne dopiero później jak dziecko będzie wieksze i bardziej ruchliwe.
Dla maleństwa nie widzę żadnej funkcji i zgadzam się z Tobą :) poza tym ja też zwyczajnie nie chciałabym spać taka ogrodzona z każdej strony [emoji23] chyba przyjemniej jak ja będę widzieć synka a on mnie :D
Ja zawieszę tylko od strony ściany. A tak to będę ją widziała cały czas , z łóżka czy z przedpokoju :p
Mi się wydaje, że jak jest położony chociaz z jednej strony to dziecku jakoś tak przytulniej. ❤️ A jak matki kładą do łóżeczka w kokonie to, to jest bezpieczne czy też raczej nie ? :)

Ja zawieszę tylko od strony ściany. A tak to będę ją widziała cały czas , z łóżka czy z przedpokoju :p
Mi się wydaje, że jak jest położony chociaz z jednej strony to dziecku jakoś tak przytulniej. ❤️ A jak matki kładą do łóżeczka w kokonie to, to jest bezpieczne czy też raczej nie ? :)
Ja polecam jednak poczytać o SIDS to będziesz wiedziała o co chodzi. To nie ochraniacze są winne tylko przegrzanie malucha może podkreślam może byc jakimś czynnikiem który to powoduje ale głównymi przyczynami jednak są ukryte wady o których nie mamy pojęcia.
Pierwszy artykuł który włączyłam i gdzie wypowiadał się lekarz mówi że to sztucznie nakręcany przed media temat a później już tylko my się nakręcamy dodatkowo.
Któraś z Was już pisała jaki jest odsetek mały.

Ja zawieszę tylko od strony ściany. A tak to będę ją widziała cały czas , z łóżka czy z przedpokoju [emoji14]
Mi się wydaje, że jak jest położony chociaz z jednej strony to dziecku jakoś tak przytulniej. [emoji173]️ A jak matki kładą do łóżeczka w kokonie to, to jest bezpieczne czy też raczej nie ? :)
O kokonach nic nie wiem, bo ja tego nie kupuję

reklama
Do góry