reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czytam teraz ulotkę tej spazmoliny..
Stosuje się w objawowym leczeniu stanów skurczowych mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, moczowych i macicy.
Ciaza i karmienie piersią : jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmiących piersią, przypuszcza, że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza przed zastosowaniem tego leku.
Nie zaleca się stosowania leku spazmolina w okresie ciąży. Lek może być stosowany w ciąży jedynie, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu ... :/ I teraz boje się go brać.. skoro nie wskazany dla kobiet w ciąży .. i niby to jest na uspokojenie i na te napięcia macicy. Ale jak ja leżę i mam twardnienia to powinnam wziąć ? Trochę dziwny lek.. bo jestem spokojna więc nie potrzebuje wyciszenia, potrzebuje , tylko ogarnąć brzuch.. :/ muszę go jutro spytać a dzisiaj się wstrzymam lub wezmę nospe chyba .. :/

reklama
Ja lubię słuchać rad doświadczonych osób. Ale np. jak mama mi wczoraj nerwów napsuła, żebym zaczęła pić bawarke [emoji15] a ja , że nie tknę mleka a co dopiero w herbacie [emoji15] i kłótnia o to , że nie będę miała mleka a tak to bym rozbudziła laktację... I że jak jej nie chce słuchać to nie będzie mi rad udzielać żadnych. To się odechciewa.. lubię podpytać, coś sie dowiedzieć. Ale jak chce zrobić coś po swojemu a ktoś mi narzuca i stoi nad głową , że nie tak robię jak powinnam. Bo nie po myśli tej osoby.. to mam ochotę udusić.
Dlatego rozumiem. :) Najważniejsze to słuchać samej siebie. Zwłaszcza przy dziecku, swoim dziecku :)
Podobno moja babcia kazała swojej córce pić bawarkę też, a teraz nawet moja babcia w to nie wierzy :D :D
Ale ty to lepiej się nie denerwuj na mamę, bo stres też źle wpływa na szyjkę. Wpuść jednym uchem, wypuść drugim i zrób po swojemu [emoji14]

Stosuje się w objawowym leczeniu stanów skurczowych mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych, moczowych i macicy.
Ciaza i karmienie piersią : jeśli pacjentka jest w ciąży lub karmiących piersią, przypuszcza, że może być w ciąży lub gdy planuje mieć dziecko, powinna poradzić się lekarza przed zastosowaniem tego leku.
Nie zaleca się stosowania leku spazmolina w okresie ciąży. Lek może być stosowany w ciąży jedynie, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad potencjalnym zagrożeniem dla płodu ... :/ I teraz boje się go brać.. skoro nie wskazany dla kobiet w ciąży .. i niby to jest na uspokojenie i na te napięcia macicy. Ale jak ja leżę i mam twardnienia to powinnam wziąć ? Trochę dziwny lek.. bo jestem spokojna więc nie potrzebuje wyciszenia, potrzebuje , tylko ogarnąć brzuch.. :/ muszę go jutro spytać a dzisiaj się wstrzymam lub wezmę nospe chyba .. :/
Klaudia ty już lepiej nie czytaj [emoji39] jeśli mu ufasz a on ci to dał to na pewno wie co robi i faktycznie uważa że ten lek ci bardziej pomoże jak zaszkodzi.
No i w większości ulotek pisze o tym żeby skonsultować z lekarzem. Firmy produkujące leki nie chetnie piszą że lek jest bezpieczny w ciąży lepiej zwalić odpowiedzialność na lekarza [emoji39]

Po weekendzie podjedziemy na SOR tutaj w mieście, żeby sprawdzić wszystko. Jeśli lekarz zaleci żeby nie jechać czy coś to tak tez zrobimy, z wielkim bólem, ale lepiej nie ryzykować gdzieś tam 500 km od domu, że nagle tfu tfu zacznę rodzic czy coś
Może się uspokoi to twardnienie do poniedziałku :*

Ja właśnie od 6 h mam ciagle po prostu twardy brzuch jak skala, żadnych bolesnych skurczy itd

Oj tak, dziś tak będę działać :)
Bolesnych skurczy to ja też nie mam, ale te twardnienia to są właśnie te skurcze - pytałam i ginke i położną o to :) tylko dziwne jest to, że ty masz brzuch twardy ciągiem przez kilka h

Ja właśnie też myślę że z jakiegoś powodu ciągle się mówi o tym że to jest niebezpieczne i widocznie przypadki śmierci przez to są .

I trochę podchodzę do tego w ten sposób żeby nie dać się zwariować ale na obecne trendy i mody. Pytałam nawet mamy jak wyglądało wcześniej łóżeczko to się dowiedziałam że było łóżeczko materac i dziecko w rożku i tylo [emoji16]
A teraz jest moda żeby łóżeczka były piękne , baldachimy , ochraniacze ..
Sama dostałam ochraniacz ale go nie użyje bo po co ? Przed czym ' ochrania ' ? Chyba prędzej zaszkodzi niż pomoże nawet nie mówię o Przyduszeniu a o tym że zbiera kurz i dziecko wygląda jak w kojcu. Także to chyba tylko może ewentualnie ładnie wyglądać. [emoji4]

No ale nasze dzieci , nasze wybory i każdy robi jak chce[emoji4] mi na szczęście nikt nie narzuca co mam robić , czy pić Bawarke czy nie [emoji16]
Ochraniacze mają taką funkcję, że chronią przed tym żeby dziecko nie wciskało rączek i nóżek między barierki. Dlatego właśnie dla mnie mogą być przydatne dopiero później jak dziecko będzie wieksze i bardziej ruchliwe.
Dla maleństwa nie widzę żadnej funkcji i zgadzam się z Tobą :) poza tym ja też zwyczajnie nie chciałabym spać taka ogrodzona z każdej strony [emoji23] chyba przyjemniej jak ja będę widzieć synka a on mnie :D

Ochraniacze mają taką funkcję, że chronią przed tym żeby dziecko nie wciskało rączek i nóżek między barierki. Dlatego właśnie dla mnie mogą być przydatne dopiero później jak dziecko będzie wieksze i bardziej ruchliwe.
Dla maleństwa nie widzę żadnej funkcji i zgadzam się z Tobą :) poza tym ja też zwyczajnie nie chciałabym spać taka ogrodzona z każdej strony [emoji23] chyba przyjemniej jak ja będę widzieć synka a on mnie :D
No później to ma sens , prawda :) ja właśnie będę mieć łóżeczko obok łóżka i zamierzam sobie przez szczebelki głaskać maleństwo i sobie na niego patrzeć :)

reklama
Na ulotce z nospy jest dokładnie to samo napisane :)

Do góry