reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Właśnie jem obiad :D ful wypas hehe.
A tak ogólnie to czekamy na wynik posiewu, który będzie w poniedziałek lub we wtorek i wtedy też zapadnie decyzja o pessarze.w poniedziałek pewnie zmierza mi też ponownie szyjke. Brzuch mnie już nie boli jak na okres, bo dostałam bardzo dużo kroplowek z magnezem. Najbardziej to się chyba cieszę że sterydow na pluca. Mysle pozytywnie wiec musi byc dobrze!

Załączniki

• 20180615_131737.jpg
    20180615_131737.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 88
mam pytanie dziewczyny :D kto napiszę mi co po kolei trzeba zrobić, i gdzie się udać, jak maluszek już się urodzi? :D chodzi mi o sprawy związane z maluszkiem i z pracą o macierzyńskie :)

Najprawdopodobniej dziś córcia wychodzi do domu. Niestety zwymiotowala całe śniadanie i czekamy czy obiad się przyjmie. Jeśli nie zwróci to po południu jedziemy do siebie ;)
To dobre wiadomości, oby mała nie zwróciła obiadu i do domku.

A tak ogólnie to czekamy na wynik posiewu, który będzie w poniedziałek lub we wtorek i wtedy też zapadnie decyzja o pessarze.w poniedziałek pewnie zmierza mi też ponownie szyjke. Brzuch mnie już nie boli jak na okres, bo dostałam bardzo dużo kroplowek z magnezem. Najbardziej to się chyba cieszę że sterydow na pluca. Mysle pozytywnie wiec musi byc dobrze!

Jaki obiadek i kotlet normalnie usmażony a nie taki blady jak to zazwyczaj bywa w szpitalu.

Kupiłam dzieciom krówki bo lubią i sama zjadłam pół opakowania. Od kilku dni chce mi się więcej jeść i słodkiego i tak ogólnie ciągle coś podjadam i jem większe porcje. Muszę przystopować bo chciałam przytyć man 8-10kg w całej ciąży bo już przed miałam nadwagę.

Czyli wszystko idzie w dobrym kierunku :) widzę ,że chumor masz dobry, nie denerwujesz się. Więc o by tak dalej :):)
Zobaczą czy się skróciła i jeśli tak to pessar ? Może to i lepiej gdyby Ci założyli. Czulabys się bezpieczniej :)
Ze sterydkow też jestem mega zadowolona. Dostałam w 28 TC. :)
Spóźnione Smacznego :*

reklama
mam pytanie dziewczyny :D kto napiszę mi co po kolei trzeba zrobić, i gdzie się udać, jak maluszek już się urodzi? :D chodzi mi o sprawy związane z maluszkiem i z pracą o macierzyńskie :)
Na pewno trzeba zarejestrować dziecko w urzędzie (teraz pd czerwca można internetowo).
Zapisać dziecko do pediatry. U nas w szpitalu już trzeba podać pediatrę i ze szpitala wysyłają kartę szczepień do przychodni.
W pracy na pewno zgłosic narodzenie dziecka, ale kiedy co jak gdzie to nie wiem :o

Nie wiem też kiedy i gdzie składa się wniosek o becikowe?

Do góry