reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Baldachimu nie będę miała, bo raz, że oddałam córce przyjaciółki (też sierpniówka, termin ma na 27), a dwa, że mimo pięknego wyglądu, strasznie się kurzy, a po praniu ciężko mi się prasowało materiał.

Zaś do do picia bawarki, bueeeeeee, nie lubię herbaty z mlekiem i nie tknę tego. Ha! Mój K ostatnio o tym wspomniał, że to na laktacje, patrzę na niego i mówię, że już wolę sobie herbatki specjalnej kupić niż ruszyć mleko z herbatą i jak mu smakuje, to niech sobie pije :p Ale słyszałam o tym już jak Kubę urodziłam.

Ja uwielbiam prasować, ale pod warunkiem, że mam dobre żelazko (moje to grat, nawet na parę nie jest, ale cicho, bo to bosch, mama chciała kupić mi prezent i nie zwróćiła uwago na to co kupuje, grunt że było tanie) :p Szczególnie lubię prasować koszule.

A teraz spadam na plac zabaw :)
Jak można lubić prasować koszule :o:D
Miłego południa :):)

reklama
Też tak uwazam , ale nie chciałam się wypowiadać żeby nie robić zamieszania i nie wyjść na wyrodna matkę. [Emoji23]
Kiedyś matki zawieszały ochraniacze, dawały poduszki i dzieci żyły. A teraz od kad powchodziły te wszystkie uprzedzenia to strach żeby pokazać komuś kołderkę w łóżeczku :D z resztą każdy zrobi jak będzie uważał, u mnie będzie kołderka, ochraniacz a nawet baldachim :p

Dużo jest dziewczyn z rozwarciem, krotka szyjka i ciąża donoszona :) to mnie podtrzymuje na duchu i daje nadzieję :*

No ja nie wiem czy dzieci żyły ;) ile przypadków śmierci z tego powodu było tego nie wiemy ;) z jakiegoś powodu są alerty w tym temacie. Jeśli chodzi o spanie z dzieckiem to już program kiedyś widziałam jak matka we śnie przygniotła malucha i udusiła. Bywa różnie, ale wiadomo trzeba mieć dystans do wszystkiego z nutą ostrożności :)

Takie twardnienie brzucha to pewnie właśnie te skurcze przepowiadające. Tylko że u mnie łapie mnie i trzyma krótko nie wiem 30-40sek, może max 1 min.

A na przeziębienie herbara z miodem, cytryną, może być z imbirem. Do tego kanapki z czosnkiem :D mi pomagają takie domowe sposoby

Ja właśnie od 6 h mam ciagle po prostu twardy brzuch jak skala, żadnych bolesnych skurczy itd

Oj tak, dziś tak będę działać :)

Będę musiała kupic, brałam wcześniej, ale zapomniałam ostatnio kupić i tak jakoś.. a brzuch już od 5 rano mam twardy jak skala. Ale całe szczęście wyczuwam ruchy małej
To chyba nie za dobrze. Ja mam twardy co chwilę, nawet jak leżę i to mnie martwi. Bo może się okazać jutro , że znowu się skróciła :( ale nie mam takiego kamienia jak wczoraj na fotelu u ginekologa.
A nie masz wizyty przed wyjazdem nad morze ? Balabym się chyba jechać wiedząc , że coś się może dziać z szyjka przy takich twardnieniach ..

No ja nie wiem czy dzieci żyły ;) ile przypadków śmierci z tego powodu było tego nie wiemy ;) z jakiegoś powodu są alerty w tym temacie.
Ja właśnie też myślę że z jakiegoś powodu ciągle się mówi o tym że to jest niebezpieczne i widocznie przypadki śmierci przez to są .

I trochę podchodzę do tego w ten sposób żeby nie dać się zwariować ale na obecne trendy i mody. Pytałam nawet mamy jak wyglądało wcześniej łóżeczko to się dowiedziałam że było łóżeczko materac i dziecko w rożku i tylo [emoji16]
A teraz jest moda żeby łóżeczka były piękne , baldachimy , ochraniacze ..
Sama dostałam ochraniacz ale go nie użyje bo po co ? Przed czym ' ochrania ' ? Chyba prędzej zaszkodzi niż pomoże nawet nie mówię o Przyduszeniu a o tym że zbiera kurz i dziecko wygląda jak w kojcu. Także to chyba tylko może ewentualnie ładnie wyglądać. [emoji4]

No ale nasze dzieci , nasze wybory i każdy robi jak chce[emoji4] mi na szczęście nikt nie narzuca co mam robić , czy pić Bawarke czy nie [emoji16]

Też tak uwazam , ale nie chciałam się wypowiadać żeby nie robić zamieszania i nie wyjść na wyrodna matkę. [Emoji23]
Kiedyś matki zawieszały ochraniacze, dawały poduszki i dzieci żyły. A teraz od kad powchodziły te wszystkie uprzedzenia to strach żeby pokazać komuś kołderkę w łóżeczku :D z resztą każdy zrobi jak będzie uważał, u mnie będzie kołderka, ochraniacz a nawet baldachim [emoji14]

Dużo jest dziewczyn z rozwarciem, krotka szyjka i ciąża donoszona :) to mnie podtrzymuje na duchu i daje nadzieję :*
Jak ja byłam mała to nawet pościel była z pierza :D co teraz chyba nikt już nie kupuje :) i żyję :)

Ale ja jednak wolę dmuchać na zimne i do mnie przemawiają argumenty przeciwko ochraniaczom i baldachimom. Ale wiadomo, każdy robi jak uważa, nie neguję :)

No ja nie wiem czy dzieci żyły ;) ile przypadków śmierci z tego powodu było tego nie wiemy ;) z jakiegoś powodu są alerty w tym temacie. Jeśli chodzi o spanie z dzieckiem to już program kiedyś widziałam jak matka we śnie przygniotła malucha i udusiła. Bywa różnie.
Specjalnie sprawdzilam jakiego procentu noworodkow dotyczy sids- 0,03%. Takze niewiele. Wychodzilam z zalozenia, ze jeżeli mamy mozliwosc zmniejszyc w jakikolwiek sposob ryzyko to najlepiej to zrobic. Tyle, ze mama nakupowala mi poscieli, jeszcze po kuzynce dostałam... nie bede sie spinac i skorzystam z tego co mam. Plany planami a wyszlo jak zwykle

reklama
No ja nie wiem czy dzieci żyły ;) ile przypadków śmierci z tego powodu było tego nie wiemy ;) z jakiegoś powodu są alerty w tym temacie. Jeśli chodzi o spanie z dzieckiem to już program kiedyś widziałam jak matka we śnie przygniotła malucha i udusiła. Bywa różnie.

Alert znajdziesz na każdą rzecz. Oczywiście jeśli się boisz ochraniaczy, kołdry, spania z dzieckiem itd to po prostu tego nie rób.

Ja no napewno będę spala z dzieckiem tak jak z pierwszym. I będę miała ochraniacz i jak już pisałam jak dziecko będzie chciało to będzie spało na brzuchu:) i pewnie na wiele rzeczy bym znalazła alert i wiem też że przy pierwszym dziecku dużo bardziej się tym przejmowałam i stresowałam:)

Do góry