reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, znacie jakiś sklep/stronę internetową gdzie są ładne łóżeczka i mebelki niemowlęce? Chcemy kupić łóżeczko, komodę, szafę i jakiś regał na zabawki. Oglądam od kilku dni i nic mi się nie podoba. Są albo takie typowo niemowlęce mebelki, gdzie jest niska i mała szafa, w dodatku na wszystkim jest motyw jakiegoś misia itp albo już takie poważne typowo dla nastolatków. Ja bym chciała proste białe mebelki, bez misiów/słoników ale jednak żeby były dziecięce :D wiem dużo wymagam :D

p19u43r85mf3dc6h.png

Dziewczyny, znacie jakiś sklep/stronę internetową gdzie są ładne łóżeczka i mebelki niemowlęce? Chcemy kupić łóżeczko, komodę, szafę i jakiś regał na zabawki. Oglądam od kilku dni i nic mi się nie podoba. Są albo takie typowo niemowlęce mebelki, gdzie jest niska i mała szafa, w dodatku na wszystkim jest motyw jakiegoś misia itp albo już takie poważne typowo dla nastolatków. Ja bym chciała proste białe mebelki, bez misiów/słoników ale jednak żeby były dziecięce :D wiem dużo wymagam :D

p19u43r85mf3dc6h.png
Popatrz na allegro ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

p19u43r85mf3dc6h.png
Też szukam bez żadnych motywów misiów ani żyraf[emoji4] i chyba skompletuję z Ikei [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

@megalija kochana kiedy spodziewasz się wyniku amno????
Hej, dzięki za pamięć :) doczytuje właśnie forum bo miałam gigantyczne zaległości. W czwartek minęło 17 dni od badania a właśnie zwykle około 17 dni się czeka więc w najbliższym tygodniu powinny być wyniki. W IMiDz jest tak że jak wyjdą złe wyniki to dzwonia że trzeba na wizytę przyjść a jak jest ok to wysyłają poczta wiadomosc że kariotyp jest prawidłowy. Podsumowując - Twoje dziecko jest zdrowe? To super, poczekasz sobie kilka dodatkowych dni...

Dla niewtajemniczonych - mam 29 lat, to moja pierwsza ciąża, w rodzinie nie mam wad genetycznych. W USG prenatalnym wyszła duża przezierność karkowa u dzieciaka, Zrobiłam od razu test pappa w związku z tym. Wyniki po około tygodniu poprawiły ryzyko ale i tak wskazana była amniopunkcja. Nie było powikłań po badaniu, samo badanie praktycznie nie bolało wiec jeśli ktoś się tego obawia to naprawdę nie ma czego (mówi to panikara jak chodzi o igły!).

reklama
Do góry