reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej, dzięki za pamięć :) doczytuje właśnie forum bo miałam gigantyczne zaległości. W czwartek minęło 17 dni od badania a właśnie zwykle około 17 dni się czeka więc w najbliższym tygodniu powinny być wyniki. W IMiDz jest tak że jak wyjdą złe wyniki to dzwonia że trzeba na wizytę przyjść a jak jest ok to wysyłają poczta wiadomosc że kariotyp jest prawidłowy. Podsumowując - Twoje dziecko jest zdrowe? To super, poczekasz sobie kilka dodatkowych dni...

Dla niewtajemniczonych - mam 29 lat, to moja pierwsza ciąża, w rodzinie nie mam wad genetycznych. W USG prenatalnym wyszła duża przezierność karkowa u dzieciaka, Zrobiłam od razu test pappa w związku z tym. Wyniki po około tygodniu poprawiły ryzyko ale i tak wskazana była amniopunkcja. Nie było powikłań po badaniu, samo badanie praktycznie nie bolało wiec jeśli ktoś się tego obawia to naprawdę nie ma czego (mówi to panikara jak chodzi o igły!).
Musiałaś się nieźle wystraszyć[emoji852] Trzymam kciuki!

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
No i niespodziewanie gości miałam :)

U nas dziś było tapetowanie i Mężulek będzie jeszcze kończył ścianę i będzie koniec jednego pokoju
emoji5.png

Mój dzisiaj maluje nasze mieszkanko, żeby je wynająć i jak mi powiedział jaki kolor ścian wybrał, to o cie zgrozo... nawet nie chcę myśleć jak to na ścianach będzie wyglądało. Kolor jest, jak to określił "ni to łososiowy, ni to różwy, jakiś taki jaskrawy wyszedł" aż się boję... Wysłać faceta samego po farbę do ścian...

Dziewczyny jak mysliscie ten kocyk miętowy nadaje się dla dziewczynki i chłopca?
Musze kupić na wszelki wypadek coś uniwersalnego, bo kolejne usg dopiero w maju a ja tyle czekać nie chce żeby coś kupić, a różnie bywa a jak moja niunia to jednak nie dziewczynka wiec na początek kupuje bardziej uniwersalne a jak się urodzi to zacznę kupować typowo dziewczęce rzeczy. Kocyk z allegro za 29 zł 75/100 cm a ten sprzedający ma też inne rzeczy dla dzieci. Ten szary tez mi się podoba i miętowy tez :pa mam chęć kupić..Link do: Kocyk MINKY bawełna koc niemowląt dwustronny WZORY Zobacz załącznik 842882

Uniwersalny, to będzie taki bardziej z jakimiś misiami, beżowy, kremowy, ecru.
Ja wybiorę któryś z tych kocyków, pewnie jakiś róż :D
Link do: Delikatny zdrowy kocyk bawełniany dużo wzorów HIT

Troszkę wybiegnę w przyszłość :happy2: Planujecie chrzest jeszcze w tym roku?
Nie wybiegam tak daleko bo nie mam zamiaru chrzcić dzieci. Jasio niechrzczony to i następne też nie. Kubę tylko chrzciłam, bo mnie rodzina cisnęła.

Właśnie kochana wyjaśniła się sprawa z maluszkiem?? ... Myślałam ostatnio o Tobie... no i o dziewczynach które ostatnio nas opuściły.
Dziękuję za to że znalazłaś dla mnie miejsce w swoich myślach :*
Powyżej w poście opisałam co tam u mnie i mojego Bacho :) liczę na to że dostanę dobre wiadomości wkrótce i będę już w spokoju cieszyć się ciąża.
Strasznie to przygnębiające, że tak wiele kobiet traci swoje dzieci, trafia mnie to za każdym razem, ta niesprawiedliwość losu :/

Troszkę wybiegnę w przyszłość :happy2: Planujecie chrzest jeszcze w tym roku?
Ja tak :) jakoś utarło mi się w głowie żeby dziecko ochrzcić jak najszybciej :)
Moje dziecie nie bedzie chrzczone w ogole ;) jestem niewierzaca,corka byla chrzczona pod presja rodziny ale na religie nie chodzi i u komuni nie byla ;) to jej decyzja,niech sobie wierzy w co chce ;) a w przypadku drugiego dziecka bedzie wolny od urodzenia sam zdecyduje czy chce byc katolikiem czy w ogole wolna osoba ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem wierzącą ale dobrze że dajecie jej wybór . Mam znajoma Ukrainkę i u nich ( nie wiem czy tylko w rodzinie czy ogólnie na Ukrainie ) wybiera się wiarę jak się jest dorosłym . Np jej mama nie była chrzczona i dopiero teraz koło 40 po przeczytaniu pisma świętego i innych ksiąg i kształceniu się w wiarach wybrała wiare dla siebie i ma mieć chrzest za niedługo :) podoba mi się takie podejście

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale mi znowu dzisiaj kosc ogonowa daje popalic. A juz myslalam, ze ten bol minal i wiecej nie wroci bo od kilku ladnych dni kosc juz nie bolala.. Dzisiaj nie dosc ze boli ta kosc to dodatkowo bol przechodzi na posladek i udo :dry:

@Fiorna my planujemy zrobic chrzest jeszcze w tym roku

@NowaNatka ja mam co jakis czas klucie w pochwie i takie jakby uczucie ciagniecia w dol.

Zazdroszcze, ze macie juz wybrane imiona bo ja nie potrafie sie na nic zdecydowac. Imiona, ktore bardzo mi sie zawsze podobaly sa juz zajete przez dzieci znajomych lub dzieci w rodzinie.. A jak juz znajde jakies inne imie, ktore mogloby byc to mezowi z kolei sie nie podoba :p

No i niespodziewanie gości miałam :)

Mój dzisiaj maluje nasze mieszkanko, żeby je wynająć i jak mi powiedział jaki kolor ścian wybrał, to o cie zgrozo... nawet nie chcę myśleć jak to na ścianach będzie wyglądało. Kolor jest, jak to określił "ni to łososiowy, ni to różwy, jakiś taki jaskrawy wyszedł" aż się boję... Wysłać faceta samego po farbę do ścian...

Uniwersalny, to będzie taki bardziej z jakimiś misiami, beżowy, kremowy, ecru.
Ja wybiorę któryś z tych kocyków, pewnie jakiś róż :D
Link do: Delikatny zdrowy kocyk bawełniany dużo wzorów HIT

Nie wybiegam tak daleko bo nie mam zamiaru chrzcić dzieci. Jasio niechrzczony to i następne też nie. Kubę tylko chrzciłam, bo mnie rodzina cisnęła.
Hyhy to tak jak u mnie z tym chrztem [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Ciekawe co za kolor wyszedl na tych scianach [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja wam powiem, ze jak dla mnie dziecko tez by mogło być nie chrzczone, ale jak to dzieci chcą wszystko tak jak rówieśnicy, wiec niech sobie chodzi na religie, ma kominie itd :D - w tym wieku dzieci nie chcą być inne wiec zrobię to tak dla niej, żeby się się czuła inna

reklama
Musiałaś się nieźle wystraszyć[emoji852] Trzymam kciuki!

16uds65gf2i39h6o.png
Oj tak. Świat jakby zatrzymał się dla mnie w miejscu. Dobrze wiemy z mężem że to statystyka i ryzyko nie oznacza jednoznaczne choroby ale jednak przytłoczyło nas to bardzo. Staraliśmy się z myśleć pozytywnie, i choć generalnie moc karteczek na nas nie działa to na lodówce zawisnęła kartka z napisem 97% (bo takie są szanse że urodzę w pełni zdrowe dziecko) i pierwsze zdjęcie z USG, jeszcze z taką praktycznie kijaneczka.

Do góry