reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zazdroszcze, ze macie juz wybrane imiona bo ja nie potrafie sie na nic zdecydowac. Imiona, ktore bardzo mi sie zawsze podobaly sa juz zajete przez dzieci znajomych lub dzieci w rodzinie.. A jak juz znajde jakies inne imie, ktore mogloby byc to mezowi z kolei sie nie podoba :p

Nic sie nie martw, ja również dalej poszukuje „tego” imienia dla chłopca [emoji57]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też jestem ciekawa, ale jak mi mówi przez telefon, że jakiś taki wściekły, to się tylko modlę żeby nie jakiś oczojebny. Będę we wtorek w szkole u starszego, to podejdę do mieszkania i zobaczę sama, najwyżej padnę zemdlona :D
Oj tak, faceci i farba :o mój brat kiedyś wybrał taki wściekły seledynowy (tak się kiedyś izby w chatach na wsi malowało-dla zoobrazowania :D) kolor do pokoju, w tym pomieszczeniu nie dało się usiedzieć, na szczęście też mieszkanie pod wynajem :)

Wczoraj po pracy byłam u dermatologa na przeglądzie znamion - już z każdej strony jestem teraz badana i na usg piersi pierwszy raz w życiu w sumie, co mnie mega zdziwiło, mam dwie maleńkie torbiele w piersi, oczywiście nic nie czułam dlatego stąd moje zdziwienie[emoji849] na szczęście zupełnie niegroźne, możliwe, że same się wchłoną.

rfxggzu381pl78d4.png

Ja wam powiem, ze jak dla mnie dziecko tez by mogło być nie chrzczone, ale jak to dzieci chcą wszystko tak jak rówieśnicy, wiec niech sobie chodzi na religie, ma kominie itd :D - w tym wieku dzieci nie chcą być inne wiec zrobię to tak dla niej, żeby się się czuła inna
Powiem ci ze zalezy.. moja corcia nie chciala chodzic na religie,pytalam ja w 1 kl podstawowki,powiedziala ze to nudne ;) na komunie jak mialy inne dzieci ona nie chciala nic,a wiadomo jak dzieci ,cos tam dogadywaly jej,to dostala od nas laptopa za swiadectwa z paskiem ;) zatkala ich ze tez dostala prezent,bo kazdy sie chwalil ,a one przeciez nie mialas komuni a mloda to za dobre wyniki w nauce ;) moja corcia jest inna i jest wyjatkowa tak jej zawsze mowie i nie chce zeby byla jak inne.. ma byc soba ;)

Nie mowie oczywiscie ze wiara to cos zlego ;) nie mam nic przeciw temu ;)

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, znacie jakiś sklep/stronę internetową gdzie są ładne łóżeczka i mebelki niemowlęce? Chcemy kupić łóżeczko, komodę, szafę i jakiś regał na zabawki. Oglądam od kilku dni i nic mi się nie podoba. Są albo takie typowo niemowlęce mebelki, gdzie jest niska i mała szafa, w dodatku na wszystkim jest motyw jakiegoś misia itp albo już takie poważne typowo dla nastolatków. Ja bym chciała proste białe mebelki, bez misiów/słoników ale jednak żeby były dziecięce :D wiem dużo wymagam :D

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja kupiłam białe dziecięce mebelki ze strony synak meble Amazon można skompletować co się chce są nie zbyt drogie a naprawdę bardzo dobrze wykonane uchwyty można mieć różowe niebieskie zielone żółte jakie chcesz są jeszcze z Forte Snow bardzo praktyczne i długo posłużą

Oj tak. Świat jakby zatrzymał się dla mnie w miejscu. Dobrze wiemy z mężem że to statystyka i ryzyko nie oznacza jednoznaczne choroby ale jednak przytłoczyło nas to bardzo. Staraliśmy się z myśleć pozytywnie, i choć generalnie moc karteczek na nas nie działa to na lodówce zawisnęła kartka z napisem 97% (bo takie są szanse że urodzę w pełni zdrowe dziecko) i pierwsze zdjęcie z USG, jeszcze z taką praktycznie kijaneczka.
Będzie dobrze moi znajomi mają 3 dzieci z każdym mieli problem z 1 92 % szans na zdrowe z drugim jeszcze mniej mieli podjąć decyzję o usunięciu ale nie zrobili tego i dziś dziękują sobie ze tego nie zrobili bo coraz zdrowa no i rok temu 3 i znowu cyrk jeszcze gorzej niż w 2 nie poddali się i cieszą się zdrowym synkiem więc u Ciebie też będzie ok pamiętajmy że nawet poprawne wyniki nie dają 100 % pewności że wszystko będzie ok tak jest napisane na wynikach prenatalnych

Powiem ci ze zalezy.. moja corcia nie chciala chodzic na religie,pytalam ja w 1 kl podstawowki,powiedziala ze to nudne ;) na komunie jak mialy inne dzieci ona nie chciala nic,a wiadomo jak dzieci ,cos tam dogadywaly jej,to dostala od nas laptopa za swiadectwa z paskiem ;) zatkala ich ze tez dostala prezent,bo kazdy sie chwalil ,a one przeciez nie mialas komuni a mloda to za dobre wyniki w nauce ;) moja corcia jest inna i jest wyjatkowa tak jej zawsze mowie i nie chce zeby byla jak inne.. ma byc soba ;)

Nie mowie oczywiscie ze wiara to cos zlego ;) nie mam nic przeciw temu ;)

Bardzo mi się spodobało to co napisałaś , jeśli nie jesteście wierzący to po co dziecko ma być chrzczone itd. Wiara, komunia, chrzest to nie jest żaden przymus i osobiście uważam że bardzo mądrze do tego podeszliście:)

My jesteśmy wierzący i wychowujemy córkę w wierze, chodzi do przedszkola do sióstr i widzę rodziców którzy posłali tam dziecko a później ono ma problem ze zrozumieniem świata. Z jednej strony cały dzień z siostrami z drugiej rodzice którzy w to nie wierzą.

O chrzcie jeszcze nie myślałam ale pewnie jakoś wrzesien, październik:)

Bardzo mi się spodobało to co napisałaś , jeśli nie jesteście wierzący to po co dziecko ma być chrzczone itd. Wiara, komunia, chrzest to nie jest żaden przymus i osobiście uważam że bardzo mądrze do tego podeszliście:)

My jesteśmy wierzący i wychowujemy córkę w wierze, chodzi do przedszkola do sióstr i widzę rodziców którzy posłali tam dziecko a później ono ma problem ze zrozumieniem świata. Z jednej strony cały dzień z siostrami z drugiej rodzice którzy w to nie wierzą.

O chrzcie jeszcze nie myślałam ale pewnie jakoś wrzesien, październik:)
Dziekuje ;) nigdy nie szlam za tlumem i mezul tez nie,wolimy miec swoje zdanie i isc wlasna droga i tego chcemy nauczyc nasze dzieci. ;)

Ja mam bardzo mocno swoje zdania :) mam problem z facetem i jego zdaniem, nawet bardzo duży problem, najczęściej klucimy się o jego właśnie ,, brak zdania” ale jak od jego strony mamy parcie na ślub, tak ja nie zamierzam brać śluby przez dziecko, zwłaszcza ze pewnie nie są świadomi ze my byliśmy tego dziecka świadomi ... slub ma być z dobrej woli a nie z poczucia obowiązku i im bardziej jestem maglowana tym ślubem tym bardziej jestem przeciwna!

reklama
Ja mam bardzo mocno swoje zdania :) mam problem z facetem i jego zdaniem, nawet bardzo duży problem, najczęściej klucimy się o jego właśnie ,, brak zdania” ale jak od jego strony mamy parcie na ślub, tak ja nie zamierzam brać śluby przez dziecko, zwłaszcza ze pewnie nie są świadomi ze my byliśmy tego dziecka świadomi ... slub ma być z dobrej woli a nie z poczucia obowiązku i im bardziej jestem maglowana tym ślubem tym bardziej jestem przeciwna!
I to mi sie podoba w ludziach ;) [emoji39] brawo ;)

Do góry