reklama
Anulaa88
Fanka BB :)
Fajna [emoji4] Kurde też mam problem z tymi rozmiarami czapek...Zobacz załącznik 842741 kupilam czapeczkę w smyku za 10zl taka jak chciałam mówię tu o kroju, tylko nie kupiłam za małej? Obwód 36-38cm , przeraża mnie jej wielkość jest taka malutka
Super [emoji7] gratulacje!!Ła, przeczytałam wszystko
Beciki są de best, można dziecko w nim położyć, na nim położyć, nie rozpina się, nie rozwala i wygląda ślicznie, uwielbiam beciki. Kuba i Jasio mieli beciki.
No to się zaczynam chwalić:
Będę miała dwie córki
Ułożone są, jak to ona określiła? Podłużnie miednicowo, czyli są dupkami do dołu, zwrócone do siebie twarzyczkami Jedną udało się uchwycić w 3D, ale nie drukowaliśmy. Ważą praktycznie tyle samo: 354g i 359g ile mają cm nie wiem, bo dzisiaj tego nie mierzyła. No i termin z USG zmienił się z 31 lipca na 3 sierpnia Jestem mega happy.
Dodam, że lekarka mi powiedziała, że dziewczyny są tak podobne wagowo, że jakby się sklonowały. Fajnie w ogóle wyglądała przegroda owodniowa, jakby falowała jakaś nitka. A i foteczki mam buziolków i muszelek. Jedna akurat otwarła dziubek, to wygląda dziwnie.
Zobacz załącznik 842712 Zobacz załącznik 842713 Zobacz załącznik 842714 Zobacz załącznik 842715
E
Ewka34
Gość
W sumie... kg moge sie podzielic te z plecow wez [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] ruchami tez sie podziele [emoji39] [emoji39]To ja przygarne Twoje kg w zamian za ruchy może być? [emoji16]
[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
E
Ewka34
Gość
Cudowne dziewczynki [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]Ła, przeczytałam wszystko
Beciki są de best, można dziecko w nim położyć, na nim położyć, nie rozpina się, nie rozwala i wygląda ślicznie, uwielbiam beciki. Kuba i Jasio mieli beciki.
No to się zaczynam chwalić:
Będę miała dwie córki
Ułożone są, jak to ona określiła? Podłużnie miednicowo, czyli są dupkami do dołu, zwrócone do siebie twarzyczkami Jedną udało się uchwycić w 3D, ale nie drukowaliśmy. Ważą praktycznie tyle samo: 354g i 359g ile mają cm nie wiem, bo dzisiaj tego nie mierzyła. No i termin z USG zmienił się z 31 lipca na 3 sierpnia Jestem mega happy.
Dodam, że lekarka mi powiedziała, że dziewczyny są tak podobne wagowo, że jakby się sklonowały. Fajnie w ogóle wyglądała przegroda owodniowa, jakby falowała jakaś nitka. A i foteczki mam buziolków i muszelek. Jedna akurat otwarła dziubek, to wygląda dziwnie.
Zobacz załącznik 842712 Zobacz załącznik 842713 Zobacz załącznik 842714 Zobacz załącznik 842715
E
Ewka34
Gość
Dziewczyny mam dzis dosc.. pojechalismy z mezem po mleczko prosto od krowy (5litrow) i swojskie maselko ok 50km do tego mezul zazyczyl sobie plince na obiad, narobil tego tyle ze smazylam je dobre 1.5godz,to zamialo mi sie na grzyby lesne w smietanie i ziemniaki i je robie teraz [emoji23]
A co do rozkow itd pamietam ze moja mloda nie miala zadnych ochroniaczy tylko miśki obok w rogach i ze spala w rozku bo bylo wygodnie ja brac do karmienia a pozniej normalnie pod kolderka
A co do rozkow itd pamietam ze moja mloda nie miala zadnych ochroniaczy tylko miśki obok w rogach i ze spala w rozku bo bylo wygodnie ja brac do karmienia a pozniej normalnie pod kolderka
.rudzielec
Łaski! 79 postów naskrobałyście!! Ładnie, ładnie. Idziecie na rekord.
U mnie dziś od rana pracowicie o 6:30 zawiozłam Męża do roboty, pozniej sprzątałam i na 10 byłam umówiona z Psiapsióła na przymiarkę sukni ślubnej. Zeszło nam z 2h. Pozniej szybkie zakupy, wizyta u mechanika i już o 13 była u mnie koleżanka z pracy i szefowa w jednej osobie
Chwile pogadałyśmy, w międzyczasie szybki obiad i teraz będę odpoczywała
@luiza dziewczynki piękne widać od pierwszych dni wspólnie poznają świat i plotkują
Piękne macie brzuszki Kochane
Ja otulaczy chyba nie będę kupowała, choć słodziutkie to wyglada. Jeszcze musze zgłębić te tematy, bo nie czytałam nic w necie o tym :/
Miłego popołudnia drogie Panie [emoji5]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie dziś od rana pracowicie o 6:30 zawiozłam Męża do roboty, pozniej sprzątałam i na 10 byłam umówiona z Psiapsióła na przymiarkę sukni ślubnej. Zeszło nam z 2h. Pozniej szybkie zakupy, wizyta u mechanika i już o 13 była u mnie koleżanka z pracy i szefowa w jednej osobie
Chwile pogadałyśmy, w międzyczasie szybki obiad i teraz będę odpoczywała
@luiza dziewczynki piękne widać od pierwszych dni wspólnie poznają świat i plotkują
Piękne macie brzuszki Kochane
Ja otulaczy chyba nie będę kupowała, choć słodziutkie to wyglada. Jeszcze musze zgłębić te tematy, bo nie czytałam nic w necie o tym :/
Miłego popołudnia drogie Panie [emoji5]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Karlaa3
Ja mieszkam we Włoszech- miałam robione dopiero 1 usg bodajże w drugim miesiącu, gdzie dowiedziałam się ile dziecko mierzy i ze wszystko ok. Badanie trwało 5 min. W 14 tygodniu nie miałam robionego usg - bo to niewazne tutaj. Chodziłam całą zestresowana, bo dwoje dzieci urodziłam w Polsce i mam inne porównanie. Jestem w 18 tygodniu i dalej nic nie wiem - miałam robiona amnopunkcje by cokolwiek się dowiedzieć o dziecku i z racji tego, że mam 41 lat. Mam mieć drugie usg w kwietniu, ale nie spodziewam się konkretnych badań. Na szczęście amnopunkcja mi wiele powie.Dla mnie jest to nie miarodajne jednak nie chce nikogo straszyć, więc nie będę pisała o mojej 1 ciąży. W Anglii Tez są chyba 3 USG ale tam mierzy się przy tym obwód brzucha więc można wywnioskować czy dziecko rośnie. Mi moja waga rosła w 1 ciąży ale to był mój tłuszcz A dziecko od kilku tyg. Stało z wagą. Ostatnie USG rewelacyjne a potem...Ale mi tu chodzi o późniejszą ciaze teraz poprostu chce dla spokoju skontrolować co i jak. Spytajcie swoje położenie może o pomiary obwodu brzucha.
reklama
miloscwczasachpopkultury
To ja po tym co piszecie tez jeszcze się zastanowię czy warto kupować taki cały zestaw skoro na początku może się nie przydać, a przecież mam już kupiony rożek taki jak ja zdjęciu ( na Allegro za 40 zł i bardzo polecam)
i kokon również, wiec co za dużo to nie zdrowo. Po prostu kupię jakaś poduszeczkę plus kocyk i myśle, ze starczy. A o tych ochraniaczach na łóżeczko tez w późniejszym czasie tzn maj/czerwiec dowiem się więcej i wtedy zadecyduje czy to się przyda czy nie.
A dziś po pracy nie mogłam się powstrzymać i wstąpiłam do h&m żeby pooglądać na dziale dzidziusiowym ciuszki i tak ogólnie to w ogóle się tam nie opłaca, o wiele bardziej wole pepco i oczywiście ciucholandy. Jedynie skusilam się na takie słodkie opaski, bo wiem, że wiecu już takich nie będę kupowała, a będzie słodko wyglądać [emoji5][emoji5]
A dziś po pracy nie mogłam się powstrzymać i wstąpiłam do h&m żeby pooglądać na dziale dzidziusiowym ciuszki i tak ogólnie to w ogóle się tam nie opłaca, o wiele bardziej wole pepco i oczywiście ciucholandy. Jedynie skusilam się na takie słodkie opaski, bo wiem, że wiecu już takich nie będę kupowała, a będzie słodko wyglądać [emoji5][emoji5]