reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka :)
W pełni się z tobą zgadzam. Nie mam wykształcenia stomatologicznego ani nic z tych rzeczy ale wiem coć na ten temat z doświadczenia. Chodzę do stomatologa co pół roku nawet w ciąży a i tak w pierwszych 2 ciążach mi się strasznie zęby psuły. W ciąży może nie ale 2-3mies po porodzie jak poszłam do stomatologa to 3-4 ubytki w tym 2 do kanałowego leczenia. U mnie ciąża za ciążo, karmienie jednego syna, zaraz drugiego więc pewnie to też miało wpływ ale teraz bardziej uważam na zęby. Jem więcej nabiału, płuczę zęby listerinem w ciągu dnia, szczotkowanie wiadomo min 2x/dz.

reklama
Ja nie wiem, pewnie zależy od lekarza, sprzętu itp :D mi mój powiedział w 12tc, że najprawdopodobniej synek, później moja ginekolog na zwykłej wizycie też potwierdziła. Kilkanaście dziewczyn znajomych oraz znajomych znajomych robiło u niego prenatalne i nigdy się nie pomylił :)

p19u43r85mf3dc6h.png
No właśnie u mnie też dobry lekarz i dobry sprzęt :D zaczekam na te połówkowe i zacznę szaleć

A to ostatnie usg prenatalne w 3 trymestrze będziesz miała na nfz? :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Hmm na te 2 prenatalne mój lekarz kazał się zapisać prywatnie, a o 3 nic nie mówił więc nie wiem. Pewnie tak samo ważne jak pozostałe?

Ja dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.

Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.

Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]

Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]

Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.

Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.

U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.

Ja dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.

Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.
Oj biedactwo :(

Co do brzuszkow uwazaj bo niedlugo nam pepek strzeli [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie też tak miałam. Chodzę do dentysty co pół roku z reguły . Ostatnio moj dentysta przestał przyjmować na NFZ i przyznam że zwlekałam z wizytą rok . Myje zęby codziennie a 11 zębów do leczenia się przez ten rok zrobiło :o nie chcę sobie wyobrazić co mają powiedzieć ci co nie chodzą do dentysty i nie myja zębów. Mając 40 lat zostają bez zębów czy mają kurde szczęście ? :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Mają szczęście:) Mój brat (32lata) byl 2 razy w życiu u dentysty, ma po prostu mocne zęby a od kiedy pamiętam mama gonila go, żeby mył a on udawał ze myje:) Teraz też jako dorosły myje raz dziennie a nawet i nie bo mówi, że dopiero by sobie zęby popsuł i ścierając je codziennie:) a zęby ma białe jak kryształki, ja dbam o zęby a mam słabe i żółtawe

reklama
Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]

Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]

Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.

Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.

U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.

Wiesz dziewczynka/chlopak to niewazne w sumie,wazne zeby bylo zdrowe choc nie ukrywam ze ciekawosc zwycieza [emoji39] jak dziewczynka to moja mloda nie bedzie sie peszyla przewijajac ja hyhyhy juz mi zastrzegla ze jesli chlopak to ona go nie przewija [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry