W pełni się z tobą zgadzam. Nie mam wykształcenia stomatologicznego ani nic z tych rzeczy ale wiem coć na ten temat z doświadczenia. Chodzę do stomatologa co pół roku nawet w ciąży a i tak w pierwszych 2 ciążach mi się strasznie zęby psuły. W ciąży może nie ale 2-3mies po porodzie jak poszłam do stomatologa to 3-4 ubytki w tym 2 do kanałowego leczenia. U mnie ciąża za ciążo, karmienie jednego syna, zaraz drugiego więc pewnie to też miało wpływ ale teraz bardziej uważam na zęby. Jem więcej nabiału, płuczę zęby listerinem w ciągu dnia, szczotkowanie wiadomo min 2x/dz.Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka
reklama
GorzkaPomarańcza
Fanka BB :)
No właśnie u mnie też dobry lekarz i dobry sprzęt zaczekam na te połówkowe i zacznę szalećJa nie wiem, pewnie zależy od lekarza, sprzętu itp mi mój powiedział w 12tc, że najprawdopodobniej synek, później moja ginekolog na zwykłej wizycie też potwierdziła. Kilkanaście dziewczyn znajomych oraz znajomych znajomych robiło u niego prenatalne i nigdy się nie pomylił
Hmm na te 2 prenatalne mój lekarz kazał się zapisać prywatnie, a o 3 nic nie mówił więc nie wiem. Pewnie tak samo ważne jak pozostałe?A to ostatnie usg prenatalne w 3 trymestrze będziesz miała na nfz?
Augusta89
Jejku z jakiej perspektywy są Wasze zdj, ja normalnie nie ogarniam ich
[/url]
[/url]
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
E
Ewka34
Gość
Od pupci jakbys usiadla na ksero [emoji23]Jejku z jakiej perspektywy są Wasze zdj, ja normalnie nie ogarniam ich
Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom
Biedroneczka10
Ja dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.
Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.
Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.
karkula309
Dobrze napisane z tym ksero ..hahah ja też takie mamOd pupci jakbys usiadla na ksero [emoji23]
elisse
Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]
Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]
Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.
Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.
U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.
Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]
Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.
Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.
U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.
E
Ewka34
Gość
Oj biedactwoJa dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.
Co do brzuszkow uwazaj bo niedlugo nam pepek strzeli [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]
Mają szczęście Mój brat (32lata) byl 2 razy w życiu u dentysty, ma po prostu mocne zęby a od kiedy pamiętam mama gonila go, żeby mył a on udawał ze myje Teraz też jako dorosły myje raz dziennie a nawet i nie bo mówi, że dopiero by sobie zęby popsuł i ścierając je codziennie a zęby ma białe jak kryształki, ja dbam o zęby a mam słabe i żółtaweWłaśnie też tak miałam. Chodzę do dentysty co pół roku z reguły . Ostatnio moj dentysta przestał przyjmować na NFZ i przyznam że zwlekałam z wizytą rok . Myje zęby codziennie a 11 zębów do leczenia się przez ten rok zrobiło nie chcę sobie wyobrazić co mają powiedzieć ci co nie chodzą do dentysty i nie myja zębów. Mając 40 lat zostają bez zębów czy mają kurde szczęście ?
reklama
E
Ewka34
Gość
Wiesz dziewczynka/chlopak to niewazne w sumie,wazne zeby bylo zdrowe choc nie ukrywam ze ciekawosc zwycieza [emoji39] jak dziewczynka to moja mloda nie bedzie sie peszyla przewijajac ja hyhyhy juz mi zastrzegla ze jesli chlopak to ona go nie przewija [emoji23] [emoji23] [emoji23]Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]