reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziś też byłam u dentysty. Leczyć zawsze można a nawet i trzeba. Jeśli zabieg nie jest wybielaniem, usunięciem chwilowo nie cierpiącym zwłoki, jakimiś cudami wymyślonymi to trzeba dbać o zęby w ciąży.
Każdy niezrobiony ząb może doprowadzić do poważnych problemów ze zdrowiem ogólnie a co dopiero w ciąży.
Prześwietlenie jeśli nie jest mocno koniecznie lepiej odciągnąć do chwili po porodzie.
Dbajcie o zęby bo po porodzie możecie mieć pogorszenie. Mówi to wam była asystentka stomatologiczna i aktualna świeżo upieczona protetyczka :)
W pełni się z tobą zgadzam. Nie mam wykształcenia stomatologicznego ani nic z tych rzeczy ale wiem coć na ten temat z doświadczenia. Chodzę do stomatologa co pół roku nawet w ciąży a i tak w pierwszych 2 ciążach mi się strasznie zęby psuły. W ciąży może nie ale 2-3mies po porodzie jak poszłam do stomatologa to 3-4 ubytki w tym 2 do kanałowego leczenia. U mnie ciąża za ciążo, karmienie jednego syna, zaraz drugiego więc pewnie to też miało wpływ ale teraz bardziej uważam na zęby. Jem więcej nabiału, płuczę zęby listerinem w ciągu dnia, szczotkowanie wiadomo min 2x/dz.

reklama
Ja nie wiem, pewnie zależy od lekarza, sprzętu itp :D mi mój powiedział w 12tc, że najprawdopodobniej synek, później moja ginekolog na zwykłej wizycie też potwierdziła. Kilkanaście dziewczyn znajomych oraz znajomych znajomych robiło u niego prenatalne i nigdy się nie pomylił :)

p19u43r85mf3dc6h.png
No właśnie u mnie też dobry lekarz i dobry sprzęt :D zaczekam na te połówkowe i zacznę szaleć

A to ostatnie usg prenatalne w 3 trymestrze będziesz miała na nfz? :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Hmm na te 2 prenatalne mój lekarz kazał się zapisać prywatnie, a o 3 nic nie mówił więc nie wiem. Pewnie tak samo ważne jak pozostałe?

Ja dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.

Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.

Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]

Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]

Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.

Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.

U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.

Ja dzisiaj mam urlop. Miałam jechać z młodą do lekarza na kontrolę skóry bo ma AZS a tu od rana niespodzianka. 38 st gorączki flak taki że szkoda gadać więc urlopujemy sie w domu.

Już mam taki wielki brzuch jak miałam chyba w 6 miesięcu albo i pozniej w pierwszej ciąży.
Oj biedactwo :(

Co do brzuszkow uwazaj bo niedlugo nam pepek strzeli [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie też tak miałam. Chodzę do dentysty co pół roku z reguły . Ostatnio moj dentysta przestał przyjmować na NFZ i przyznam że zwlekałam z wizytą rok . Myje zęby codziennie a 11 zębów do leczenia się przez ten rok zrobiło :o nie chcę sobie wyobrazić co mają powiedzieć ci co nie chodzą do dentysty i nie myja zębów. Mając 40 lat zostają bez zębów czy mają kurde szczęście ? :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Mają szczęście:) Mój brat (32lata) byl 2 razy w życiu u dentysty, ma po prostu mocne zęby a od kiedy pamiętam mama gonila go, żeby mył a on udawał ze myje:) Teraz też jako dorosły myje raz dziennie a nawet i nie bo mówi, że dopiero by sobie zęby popsuł i ścierając je codziennie:) a zęby ma białe jak kryształki, ja dbam o zęby a mam słabe i żółtawe

reklama
Ewka34 rzeczywiście wygląda na dziewczynkę. Chyba, że siusiak jest przy nodze i nie widać [emoji6] u mnie w 14 tc widać było chłopaka. Było tak wyraźnie widać, że nie liczę na pomyłkę [emoji39]

Katinails fajne zdjęcie synka. Też mam pamiątki z ciąży z córką i synem [emoji1]

Mnie też czeka dentysta w czerwcu [emoji849] wcześniej chodziłam na NFZ i mi źle kanałówkę zrobił [emoji51] jednak wolę już zapłacić prywatnie.

Jeszcze kompletnie nic nie kupiłam dla maleństwa. Pod koniec marca chyba pomału zacznę kupować chociaż drobne rzeczy [emoji16] może humor sobie poprawię.

U mnie dziś okropna pogoda. Bardzo wieje i pada [emoji19] wszystko przemoczone a zaraz trzeba iść po córkę do przedszkola.

Wiesz dziewczynka/chlopak to niewazne w sumie,wazne zeby bylo zdrowe choc nie ukrywam ze ciekawosc zwycieza [emoji39] jak dziewczynka to moja mloda nie bedzie sie peszyla przewijajac ja hyhyhy juz mi zastrzegla ze jesli chlopak to ona go nie przewija [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry