reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurde teraz siusiaka nie przewinie ale za parę lat to pewnie będzie chciała jakiegoś obcego siusiaka pooglądać, oswoi się :D chociaż dla mamy to wiadomo pewnie najlepiej żeby to było jak najpóźniej :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
No wlasnie.. teraz jest blee a pozniej... ech.. wole o tym nie myslec [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] powiem tylko ze jej przyszly chlopak bedzie mial przerabane ,oczywiscie nie ja ,a mezus ;) [emoji23][emoji23][emoji16]

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To chyba się od razu zapiszę na badania na 3 trymestr. Ten mój na nfz pewnie znowu zrobi 2 min badania, tyle co główkę zmierzy, a ja nawet nie zdaze zobaczyć jak dziecko się rusza ;/

Koleżanka wpadła na kawę i przyniosła 2 torby rzeczy dla dzidzi. Mówiłam jej, że jeszcze nic nie kupuję czekam chociaż do maja no ale dobra. Cieszę, się, bo jest rożek, 2 komplety pościeli, ochraniacz, karuzela nad łóżeczko, grzechotki, mata do zabawy i parę ciuszków. Resztę da mi jak będziemy znali płeć bo ma 2 córki i syna. Bratowa też mi obiecała ubranka po swojej córce i synu. Dużo ubranek mam po swoich chłopakach. Fajnie tak coś dostać. Jak rodziłam pierwszego syna wszystko musieliśmy kupić bo pierwsze dziecko w rodzinie i wśród znajomych.

Koleżanka wpadła na kawę i przyniosła 2 torby rzeczy dla dzidzi. Mówiłam jej, że jeszcze nic nie kupuję czekam chociaż do maja no ale dobra. Cieszę, się, bo jest rożek, 2 komplety pościeli, ochraniacz, karuzela nad łóżeczko, grzechotki, mata do zabawy i parę ciuszków. Resztę da mi jak będziemy znali płeć bo ma 2 córki i syna. Bratowa też mi obiecała ubranka po swojej córce i synu. Dużo ubranek mam po swoich chłopakach. Fajnie tak coś dostać. Jak rodziłam pierwszego syna wszystko musieliśmy kupić bo pierwsze dziecko w rodzinie i wśród znajomych.
Fajnie masz ;) ja teraz tez musze wszystko kupowac bo w rodzinie nie ma bobasow juz ;) a szczegolnie wozek lozeczko itd

Fajnie masz ;) ja teraz tez musze wszystko kupowac bo w rodzinie nie ma bobasow juz ;) a szczegolnie wozek lozeczko itd

Też doceniam. Miło. Pamiętam, że tyle kasy poszło jak kupowaliśmy wszystko nowe.
A co do córki cóż...takie życie:) Tylko, żeby za bardzo mąż nie pilnował;) mój teść tak pilnował swojej córki, że dziś ma prawie 30lat i nie ma nikogo. Jak był czas szkoły, imprez to jej nigdzie nie puszczał a teraz się dziwi, że ona jest starą panną.

Też doceniam. Miło. Pamiętam, że tyle kasy poszło jak kupowaliśmy wszystko nowe.
A co do córki cóż...takie życie:) Tylko, żeby za bardzo mąż nie pilnował;) mój teść tak pilnował swojej córki, że dziś ma prawie 30lat i nie ma nikogo. Jak był czas szkoły, imprez to jej nigdzie nie puszczał a teraz się dziwi, że ona jest starą panną.
Hehe nie,pilnowac nie bedzie ale szkolic potencjalnych zieciow(?) bedzie [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] zreszta mloda jest rozsadna ;)

Na to trzecie w 30tc nie będę szła prywatnie tylko na to z nfz. Na tym w 13tc byłam prywatnie, na połówkowe też idę ale to w 30tc uważam, że szkoda pieniędzy co trzeba dojrzy ten na nfz. Tak też robiłam w poprzednich ciążach a 280zł zaoszczędzone.

Śnią mi się sny erotyczne a nawet coś grubszego;) to chyba przez to, że mamy zakaz na sex w ciąży. Radzimy sobie inaczej:) ale chyba mimo wszystko brak mi czegoś hehe

My na trzecie prenatalne sie nie wybieramy, w pierwszej ciazy tez nie byłam.
A co do snów mam rownież ,ale to raczej przez braki w tym temacie,od kiedy mam widoczny brzuch M boi sie zbliżania ,a mnie aż skręca .w ten weekend mu nie odpuszczę hehe

Teraz tez dostanę trochę ciuszków od koleżanki w pierwszej ciazy wszystko kupowałam ,bo nie było nikogo z małym bobasem.nie wiem czy doczytałam ,ale zamówiłam już pakę ciuchów dla malucha ,używane bo co taki maluszek poniszczy.

Ja widzę że w temacie zakupów mam ogromne szczęście . Ciuszki uzywane mam za darmo.zabawki też . Łóżeczka mam już dwa bo dostałam od rodziny jeszcze kiedyś " na przyszłość " wór pampersow też mam. sąsiadka ma nowe butelki smoczki pieluchy tetrowe przewijak co nie uzywala, oprócz tego ma wózek po dzieciach i dużo ciuszkow . Chce mi to dać za darmo ale ja tak nie lubię więc coś jej zapłacę ale naprawdę dużo oszczędze

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sporo oszczedzisz ;) fajnie z jej strony,ale tez pewnie nie wzielabym darmo ;)

Do góry