reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 56 odpuszczam,córa jak się urodziła miała 55 cm i w zasadzie te rzeczy 56 były na nią ciasne.

Ja dzisiaj przespałam cała noc pierwszy raz od 18 tygodni mam nadzieję że już tak będzie bo ostatnio w pracy już usypialam nad biurkiem.

A i dzięki za polecenie babydream z Rossmana poszłam i załapałam się na promocję na kosmetyki ciążowe i mają bardzo delikatny zapach więc super:) byłam wcześniej w aptece pani mi chciała sprzedać mustele za 100 zł za 250 ml :O

reklama
Ja chodzę prywatnie do ginekologa i trafiłam naprawdę dobrze, lekarz jest przemiły odpowie na wszystkie moje pytania bez żadnego marudzenia, ja robimy usg to wszystko pokaże wytłumaczy. Nie dość, że bardzo uprzejmy to w dodatku mega przystojny haha

To wszystko co tu pokazujesz na początek wystarczy? Czy masz jeszcze inne ubranka gdzieś tam? Czy tylko dokupić wystarczy do tego czapkę, skarpety, rękawiczki i to tyle?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Nie, to tak wysłałam przykładowo jakie mi się ładne trafiły, jakbym miała wszystkiemu foto robić to zapchała bym wam forum:D ale głównie to body i pajace zapinane od przodu się przydadzą.
Czapkę dokupie ale to już te 5zl dam za nowa w sklepie bo są tak różnie niesynetryczne, ze sobie sama muszę wybrać, myśle dokupić jeszcze rajstopki ze 2 pary do sukienek, jeszcze jeden zestaw skarpetek 3 pak, leginsy z 2 pary do bluzeczek, które były w tym zestawie i te niedrapki, niby tak mało a tych pierdolek się zbiera i zbiera

Ostatnia edycja:
Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na początku chciałam kupowac tylko te na 0-3 miesiąca czyli jakoś 62 cm, ale później stwierdziłam, że będę tez zaopatrywać się w rozmiarek 56 cm, bo może urodzić się kruszynka i lepiej żebym miała parenascie rzeczy na ten mały rozmiar i żeby we wszystkim nie pływała. Dziś właśnie licytuje na Allegro paczkę ubrań 43 szt i są tam 50,56 rozmiarki i przepiękne ubranka. Trzymajcie kciuki żebym wygrała, to już będę mieć „małe” zaopatrzenie na start [emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Oj to ja wam dziewczyny współczuje z tymi problemami w czasie spania. Ja to zasypiam bez problemu i przesypiam całą noc. Jedynie nad ranem tak o stałej porze wybudzam się na siku i następna godzinka spania i wstaje do pracy.

Tak w ogóle to miłego weekendu [emoji5][emoji5][emoji5] ja dziś w pracy od 10-18, a później wstąpię po pracy do pepco, bo w końcu wypłata przyszła to kupię z 2 pary tych niedrapek dla dzidzi, bo z reszta ciuszków to czekam aż może dziś wylicytuje tą paczkę 43 szt, wiec niw będę się rozpedzac. I tak już zamówiłam kokon taki uniwersalny na Allegro, za 71 zł łącznie z wysyłka. Rożek becik tez już mam z poprzedniego miesiąca zakupiony, wiec powolutku jest tego coraz więcej [emoji85][emoji85]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A tez nie chce narazie w pepco szaleć, bo pod koniec miesiąca jadę na Śląsk na cały tydzień do mojej rodziny i dziadków i tam na mieście są 2 takie większe lumpeksy i już się nastawiam na szperanie i szukanie tam jakichś perełek. A na pewno coś tam poznajduje, wiec w pepco nic nie kupuje w tym miesiącu, bo mam je przecież obok siebie tu gdzie mieszkam, a ciucholandow tutaj brak.. wiec wole tam poszaleć i przywieźć reklamówkę ciuszków [emoji5][emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A tez nie chce narazie w pepco szaleć, bo pod koniec miesiąca jadę na Śląsk na cały tydzień do mojej rodziny i dziadków i tam na mieście są 2 takie większe lumpeksy i już się nastawiam na szperanie i szukanie tam jakichś perełek. A na pewno coś tam poznajduje, wiec w pepco nic nie kupuje w tym miesiącu, bo mam je przecież obok siebie tu gdzie mieszkam, a ciucholandow tutaj brak.. wiec wole tam poszaleć i przywieźć reklamówkę ciuszków [emoji5][emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Gdzie się wybierasz na Śląsk ??

reklama
Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku :p Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary

Do góry