reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja 56 odpuszczam,córa jak się urodziła miała 55 cm i w zasadzie te rzeczy 56 były na nią ciasne.

Ja dzisiaj przespałam cała noc pierwszy raz od 18 tygodni mam nadzieję że już tak będzie bo ostatnio w pracy już usypialam nad biurkiem.

A i dzięki za polecenie babydream z Rossmana poszłam i załapałam się na promocję na kosmetyki ciążowe i mają bardzo delikatny zapach więc super:) byłam wcześniej w aptece pani mi chciała sprzedać mustele za 100 zł za 250 ml :O

reklama
Ja chodzę prywatnie do ginekologa i trafiłam naprawdę dobrze, lekarz jest przemiły odpowie na wszystkie moje pytania bez żadnego marudzenia, ja robimy usg to wszystko pokaże wytłumaczy. Nie dość, że bardzo uprzejmy to w dodatku mega przystojny haha

To wszystko co tu pokazujesz na początek wystarczy? Czy masz jeszcze inne ubranka gdzieś tam? Czy tylko dokupić wystarczy do tego czapkę, skarpety, rękawiczki i to tyle?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Nie, to tak wysłałam przykładowo jakie mi się ładne trafiły, jakbym miała wszystkiemu foto robić to zapchała bym wam forum:D ale głównie to body i pajace zapinane od przodu się przydadzą.
Czapkę dokupie ale to już te 5zl dam za nowa w sklepie bo są tak różnie niesynetryczne, ze sobie sama muszę wybrać, myśle dokupić jeszcze rajstopki ze 2 pary do sukienek, jeszcze jeden zestaw skarpetek 3 pak, leginsy z 2 pary do bluzeczek, które były w tym zestawie i te niedrapki, niby tak mało a tych pierdolek się zbiera i zbiera

Ostatnia edycja:
Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na początku chciałam kupowac tylko te na 0-3 miesiąca czyli jakoś 62 cm, ale później stwierdziłam, że będę tez zaopatrywać się w rozmiarek 56 cm, bo może urodzić się kruszynka i lepiej żebym miała parenascie rzeczy na ten mały rozmiar i żeby we wszystkim nie pływała. Dziś właśnie licytuje na Allegro paczkę ubrań 43 szt i są tam 50,56 rozmiarki i przepiękne ubranka. Trzymajcie kciuki żebym wygrała, to już będę mieć „małe” zaopatrzenie na start [emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Oj to ja wam dziewczyny współczuje z tymi problemami w czasie spania. Ja to zasypiam bez problemu i przesypiam całą noc. Jedynie nad ranem tak o stałej porze wybudzam się na siku i następna godzinka spania i wstaje do pracy.

Tak w ogóle to miłego weekendu [emoji5][emoji5][emoji5] ja dziś w pracy od 10-18, a później wstąpię po pracy do pepco, bo w końcu wypłata przyszła to kupię z 2 pary tych niedrapek dla dzidzi, bo z reszta ciuszków to czekam aż może dziś wylicytuje tą paczkę 43 szt, wiec niw będę się rozpedzac. I tak już zamówiłam kokon taki uniwersalny na Allegro, za 71 zł łącznie z wysyłka. Rożek becik tez już mam z poprzedniego miesiąca zakupiony, wiec powolutku jest tego coraz więcej [emoji85][emoji85]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A tez nie chce narazie w pepco szaleć, bo pod koniec miesiąca jadę na Śląsk na cały tydzień do mojej rodziny i dziadków i tam na mieście są 2 takie większe lumpeksy i już się nastawiam na szperanie i szukanie tam jakichś perełek. A na pewno coś tam poznajduje, wiec w pepco nic nie kupuje w tym miesiącu, bo mam je przecież obok siebie tu gdzie mieszkam, a ciucholandow tutaj brak.. wiec wole tam poszaleć i przywieźć reklamówkę ciuszków [emoji5][emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png

A tez nie chce narazie w pepco szaleć, bo pod koniec miesiąca jadę na Śląsk na cały tydzień do mojej rodziny i dziadków i tam na mieście są 2 takie większe lumpeksy i już się nastawiam na szperanie i szukanie tam jakichś perełek. A na pewno coś tam poznajduje, wiec w pepco nic nie kupuje w tym miesiącu, bo mam je przecież obok siebie tu gdzie mieszkam, a ciucholandow tutaj brak.. wiec wole tam poszaleć i przywieźć reklamówkę ciuszków [emoji5][emoji5]

oar8flw1mdp5ujvp.png
Gdzie się wybierasz na Śląsk ??

reklama
Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku :p Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary

Do góry