reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byłam ostatnio u lekarza rodzinnego po skierowania na badania krwi, żeby troche obciążyć budrzet i się mnie pyta jak tam się czuje i jak u mnie z ta tarczyca to mu mówię, ze dał mi skierowanie do mało sympatycznego endokrynologa :D
Mój endokrynolog to stary dziad tyle co do niego idę to już wiem co powie i co przepisze bo geniuszem nie trzeba być żeby wiedzieć jaka dawkę przyjmować eutyroxu bo nic innego się od niego nie dowiedziałam ale w poprzednich ciazach chodziłam do kobiety i też tylko spojrzała na wyniki jak były ok to ta sama dawka i spadaj następny proszę....brak slow

reklama
Zobacz załącznik 842044 Chyba przesadziłam z ilością ... przeraża mnie, jeszcze rajstopki i leginsy jakieś bym kupiła
Fajnie, że masz już miejsce na te rzeczy :D my to musimy zrobic remont pokoiku, kupić meble i dopiero byłoby gdzie układać [emoji14]

p19u43r85mf3dc6h.png

Fajnie, że masz już miejsce na te rzeczy :D my to musimy zrobic remont pokoiku, kupić meble i dopiero byłoby gdzie układać [emoji14]

p19u43r85mf3dc6h.png
A No mam, bo opróżniłam pół mieszkania Hahaha, kupiłam worki próżniowe i załadowałem w nie wszystkie niepotrzebne rzeczy, zassalam odkurzaczem i poszły pod łóżko :D

Ja się zastanawiam czy nie pójść też wczesniej z tym odczuciem twardnienia. Tyle że teraz np. jest ok. Nie jest jakiś super twardy. Czasem tylko takie odczucie napompowania od środka. Więc jeśli odczucie to znika to chyba nie powinnam się martwić?
U mnie taki twardy brzuch tez nie jest caly czas tylko raz twardnieje a pozniej przechodzi i tak w kolko pare razy dziennie.. Moja polozna stwierdzila ze to koniecznie wymaga konsultacji u lekarza.

U mnie wyszło wszystko Ok, dzidziuś się ładnie rozwija, serduszko ładnie bije, szlam mega zestresowana na ta wizytę bo od tyg mnie wszystko boli kręgosłup, te jajniki, troche ukłuje , zaboli, odpukać od 3 dni jest dużo lepiej z moim kręgosłupem - wrócił do żywych, myśle ze każdej z nas inaczej reaguje organizm ale warto to sprawdzić u mnie nie jest to groźny obiaw.
Moje połówkowe mam na 6 kwietnia :) znowu 230zl, jakby zliczyć to na te wszystkie badania poszło nam już ponad tysiąc zł ...
No ceny prywatnej opieki są kosmiczne. Dlatego ja się mega ciesze, że mam ten lux med bo na wszystkich wizytach i badaniach myślę, że zaoszczędzę przez całą ciążę ok. 2000 zł... które mogę przeznaczyć na coś innego, nawet na jakieś wypasione rzeczy dla maluszka albo dla mnie :)

p19u43r85mf3dc6h.png

No ceny prywatnej opieki są kosmiczne. Dlatego ja się mega ciesze, że mam ten lux med bo na wszystkich wizytach i badaniach myślę, że zaoszczędzę przez całą ciążę ok. 2000 zł... które mogę przeznaczyć na coś innego, nawet na jakieś wypasione rzeczy dla maluszka albo dla mnie :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Ale oczywiście żeby była jasność, najważniejsze to być zadowolonym ze swojego gina i mieć to niego zaufanie. Pieniądze to drugorzędna sprawa :)

p19u43r85mf3dc6h.png

@kiiinia91 no to masz podobnie :D myślę, że moje pytania nie są jakieś z kosmosu i ma świadomość, że to moja pierwsza ciąża więc nie powinno go to dziwic. Z resztą nie zajmuję mu dodatkowego czasu tylko np w trakcie badania albo wywiadu się pytam.
@monika267 widocznie moja teoria się nie sprawdza :d chyba po prostu lekarz musi być dobrany indywidualnie. Chociaż prywatnie bym miała normalne usg i zdjęcia z nich. Czułabym się bardziej kontrolowana, a nie na odwal się. Tak mi się wydaje.
Kolejna bezsenna noc :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie teściowa namawia abym robiła takie cudenka ze styropianu. Jakieś króliczki wielkanocne czy coś . Kupuje się królika ze styropianu i szpilkami przybija się cekiny

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety ale mam swego rodzaju fobie na punkcie styropianu. Nie jestem w stanie go dotknąć, a jego dźwięk powoduje u mnie zgrzytanie zębów, ciarki na plecach i dreszcze. Nawet pisząc to towarzyszy mi to nieprzyjemne uczucie. Otwierając np nie wiem nowy telewizor, zawsze robię to z kimś, bo istnieje prawdopodobieństwo, że jest opakowany w to białe zło zwane styropian. Podziwiam osoby co dają radę wbijać w to te szpileczki :D dla mnie to rzecz nieosiągalna hah [emoji1] [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

reklama
Napisałaś to idealnie :D w takim razie tacierzyński to co innego niż ojcowski ;)
Podsumowując tata może wziąć: 2 tygodnie ojcowskiego płatne 100% niezależnie od mamy, 2 dni okolicznościowego urlopu płatne 100% oraz 2 tygodnie opieki nad żoną płatne 80% :)

p19u43r85mf3dc6h.png
Dziękuję wam wszystkim z osobna za odpowiedź na pytania, teraz mam już większą jasność i wiem czego szukać [emoji173]️

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]

Do góry