reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku [emoji14] Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary
Też mam ten problem ze jak się obudzę w nocy to dopadają mnie czarne myśli .. szczególnie panikuje na punkcie mojego synka w brzuszku .. dobieram do głowy dużo i strasznie panikuje ..
Co to ciuszkow to widzę że najlepiej mieć przygotowane 56 trochę ale i 62 . Też tak zrobię :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)

dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)
Ja nie pracuje.. nie mogłam zajść w ciążę to uznałam że zmienię sobie pracę zwolniłam sie i bach, test ciążowy pozytywny :D

Ja sobie odpuściłam 1,5tyg temu, przechorowałam jeszcze tydzień z kręgosłupem, już na sam koniec w ostatnie dni zaczął mnie tak bolec, ze idealnie zgrałem się z nim w czasie, mój kierownik był tego świadomy 2 miesiące wczesniej, ale już bym nie dała rady...a pracowałam w sklepie budowlanym :)

Ja jeszcze pracuję, jestem w 15 Tc, ale myślę, że może po świętach pójdę na L4, o ile prowadząca ciążę, będzie z tym ok.

ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na l4..a z drugiej strony pracuję po 5 godzin dziennie to szybko leci ;) a tak myślę, że jak pójdę na l4 to będzie mi się nudziło i nie będę miała co robić bo wszyscy w pracy :p a człowiek wtedy za dużo myśli :D

Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Ja kupuję 56 i 62 :)

p19u43r85mf3dc6h.png

@ciichosza mam to samo! Styropian wywołuje u mnie taki stan, że masakra[emoji23] Jakby chcieli mnie torturować, to wystarczyłoby to. Aa i do tego wata i kartony. [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja od 2 miesięcy się tak męczę:( budzę sie i nie śpię po kilka godzin.

Sent from my ALE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

@GorzkaPomarańcza @martini31 U mnie to samo. Bezsenność od ok. 2 miesięcy [emoji852] Dzisiejsza noc była straszna. Ciągłe wstawanie na siku.. Potem próba,żeby zasnąć [emoji852]

@karolka22 Też schudłam od początku ciąży już 6.5kg... martwi mnie to, bo waga stoi w miejscu od jakiś 2 tygodni..

A co do lekarza, to trafiłam super, wszystko tłumaczy, odpowiada na moje pytania i telefony czy smsy. Mega uprzejmy[emoji4] Na początku przeszkadzało mi, że jest mega młody i przystojny[emoji23][emoji23]

@miloscwczasachpopkultury też dołączam się do pytania[emoji4] Gdzie na Śląsk się wybierasz?[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku :p Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary
Mi chwilowo przeszło ale też miałam takie koszmary typu, że szłam na pogrzeb do siostry, a potem do mamy...

reklama
Ja 56 odpuszczam,córa jak się urodziła miała 55 cm i w zasadzie te rzeczy 56 były na nią ciasne.

Ja dzisiaj przespałam cała noc pierwszy raz od 18 tygodni mam nadzieję że już tak będzie bo ostatnio w pracy już usypialam nad biurkiem.

A i dzięki za polecenie babydream z Rossmana poszłam i załapałam się na promocję na kosmetyki ciążowe i mają bardzo delikatny zapach więc super:) byłam wcześniej w aptece pani mi chciała sprzedać mustele za 100 zł za 250 ml :O
Ale mustela podoba jest bardzo dobra. Ja zainwestowałam 70 zł z 75 ml takiego serum na rozstępy które się pojawiły żeby spróbować jeszcze coś uratować. Ale ja mam świra na punkcie rozstępów, dla mnie to największa zmora ciąży

p19u43r85mf3dc6h.png

Do góry