reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku [emoji14] Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary
Też mam ten problem ze jak się obudzę w nocy to dopadają mnie czarne myśli .. szczególnie panikuje na punkcie mojego synka w brzuszku .. dobieram do głowy dużo i strasznie panikuje ..
Co to ciuszkow to widzę że najlepiej mieć przygotowane 56 trochę ale i 62 . Też tak zrobię :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)

dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)
Ja nie pracuje.. nie mogłam zajść w ciążę to uznałam że zmienię sobie pracę zwolniłam sie i bach, test ciążowy pozytywny :D

Ja sobie odpuściłam 1,5tyg temu, przechorowałam jeszcze tydzień z kręgosłupem, już na sam koniec w ostatnie dni zaczął mnie tak bolec, ze idealnie zgrałem się z nim w czasie, mój kierownik był tego świadomy 2 miesiące wczesniej, ale już bym nie dała rady...a pracowałam w sklepie budowlanym :)

Ja jeszcze pracuję, jestem w 15 Tc, ale myślę, że może po świętach pójdę na L4, o ile prowadząca ciążę, będzie z tym ok.

ja właśnie zastanawiam się kiedy iść na l4..a z drugiej strony pracuję po 5 godzin dziennie to szybko leci ;) a tak myślę, że jak pójdę na l4 to będzie mi się nudziło i nie będę miała co robić bo wszyscy w pracy :p a człowiek wtedy za dużo myśli :D

Drogie kobietki a jak rozmiarowo robicie wyprawkę ? Bo ja zupełnie nie wiem jakich rozmiarów zbierać ciuszki :D

Ja kupuję 56 i 62 :)

p19u43r85mf3dc6h.png

@ciichosza mam to samo! Styropian wywołuje u mnie taki stan, że masakra[emoji23] Jakby chcieli mnie torturować, to wystarczyłoby to. Aa i do tego wata i kartony. [emoji23][emoji23][emoji23]

Ja od 2 miesięcy się tak męczę:( budzę sie i nie śpię po kilka godzin.

Sent from my ALE-L21 using Forum BabyBoom mobile app

@GorzkaPomarańcza @martini31 U mnie to samo. Bezsenność od ok. 2 miesięcy [emoji852] Dzisiejsza noc była straszna. Ciągłe wstawanie na siku.. Potem próba,żeby zasnąć [emoji852]

@karolka22 Też schudłam od początku ciąży już 6.5kg... martwi mnie to, bo waga stoi w miejscu od jakiś 2 tygodni..

A co do lekarza, to trafiłam super, wszystko tłumaczy, odpowiada na moje pytania i telefony czy smsy. Mega uprzejmy[emoji4] Na początku przeszkadzało mi, że jest mega młody i przystojny[emoji23][emoji23]

@miloscwczasachpopkultury też dołączam się do pytania[emoji4] Gdzie na Śląsk się wybierasz?[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja w pierwszej ciaży też nie kupowałam wcale 56 bo taka cwana chciałam być, że dziecko przecież nie pochodzi. Zresztą jak patrzyłam na te ciuchy w rozmiarze 56 to nie wierzyłam że to będzie aż takie małe! Syn urodził się 53cm 3350gram i powiem wam że w tych 62 to on się topił! Do tego stopnia że bratowa na drugi dzień na gwałt kupowała i przywiozła mi ciuchy w rozmiarze 56 :) Całe szczęście bo naprawdę nie miałam dziecka w co ubrać :) I przydały się te rzeczy bo naprawdę gdzieś do 2 miesiąca zakładałam mu tylko je. Więc ja na pewno troszkę jednak tego rozmoaru kupię. Aha tylko uważajcie w pepco bo ichny rozmiar 56 rzeczywiście jest dla liliputów albo wcześniaków i ani razu dziecku tych ciuchów nie założyłam. Moja bratowa niedawno urodziła córkę 57cm i też miesiąc chodziła tylko w rozmiarze 56 o dziwo! niby 57cm ale maleństwo.

Bardzo Wam polecam na pierwsze dni pajacyki z TESCO. Są takie pakowane po 3, taka seria dla noworodków. Były najlepsze z najlepszych, Smyk się chowa i jakościowo i wyglądem, bo są naprawdę śliczne i miękkie. Polecam polecam :) Po synu już dwoje dzieci z nich korzystało i teraz wróciły znowu do mnie, czyli do 4 użytkownika i serio wyglądają jak nowe :)

Rozumiem częściowo Wasze problemy ze snem. Ja mam trochę inny kłopot. Często chodzę siku i jak sie budzę to potem długo nei mogę zasnąć i leże 30 min/40minut ale to nie najgorsze. Jakoś umysł podsuwa mi jakies czarne myśli, martwie się o wszystko i o wszystkich, o męża, o syna, i teraz o córkę. Jest to silniejsze ode mnie, jakieś czarne scenariusze co komu może się stać, masakra. A im więcej myślę tym dłużej nie mogę zasnąc, a jak zasne to zaraz znowu siku :p Najgorsze jest to że jak zasne to mam takie straszne koszmary przez duże "K" po prostu wszystkie moje strachy i obawy sa w tych snach, wszystkie czarne scecariusze jakie mogą się stać to tam się dzieją i te sny sa takie realistyczne!! Męczę się strasznie, budzę zlana potem i zanim sobie uświadomie że to tylko sen to mija kilka chwil :( Mam nadzieję że jak więcej słońca będzie to skończą mi się w końcu i te czarne myśli i koszmary
Mi chwilowo przeszło ale też miałam takie koszmary typu, że szłam na pogrzeb do siostry, a potem do mamy...

reklama
Ja 56 odpuszczam,córa jak się urodziła miała 55 cm i w zasadzie te rzeczy 56 były na nią ciasne.

Ja dzisiaj przespałam cała noc pierwszy raz od 18 tygodni mam nadzieję że już tak będzie bo ostatnio w pracy już usypialam nad biurkiem.

A i dzięki za polecenie babydream z Rossmana poszłam i załapałam się na promocję na kosmetyki ciążowe i mają bardzo delikatny zapach więc super:) byłam wcześniej w aptece pani mi chciała sprzedać mustele za 100 zł za 250 ml :O
Ale mustela podoba jest bardzo dobra. Ja zainwestowałam 70 zł z 75 ml takiego serum na rozstępy które się pojawiły żeby spróbować jeszcze coś uratować. Ale ja mam świra na punkcie rozstępów, dla mnie to największa zmora ciąży

p19u43r85mf3dc6h.png

Do góry