reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)
Ja nie pracuje już od miesiąca, czyli od końcówki 13tc. Ale powodem był pobyt w szpitalu. Chciałam jeszcze miesiąc popracować. Potem iść na l4, ze względu na rodzaj pracy, który wykonuję

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
@ciichosza mam to samo! Styropian wywołuje u mnie taki stan, że masakra[emoji23] Jakby chcieli mnie torturować, to wystarczyłoby to. Aa i do tego wata i kartony. [emoji23][emoji23][emoji23]

@GorzkaPomarańcza @martini31 U mnie to samo. Bezsenność od ok. 2 miesięcy [emoji852] Dzisiejsza noc była straszna. Ciągłe wstawanie na siku.. Potem próba,żeby zasnąć [emoji852]

@karolka22 Też schudłam od początku ciąży już 6.5kg... martwi mnie to, bo waga stoi w miejscu od jakiś 2 tygodni..

A co do lekarza, to trafiłam super, wszystko tłumaczy, odpowiada na moje pytania i telefony czy smsy. Mega uprzejmy[emoji4] Na początku przeszkadzało mi, że jest mega młody i przystojny[emoji23][emoji23]

@miloscwczasachpopkultury też dołączam się do pytania[emoji4] Gdzie na Śląsk się wybierasz?[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png
Mi lekarz powiedział, że narazie nie mam sie czym martwić jeżeli dzidzi rośnie to jest dobrze, gorzej jak nie będzie rosło... u mnie waga nie stoi w poniedziałek byłam u lekarza i do wczoraj 0,5kg spadło ...

Mi lekarz powiedział, że narazie nie mam sie czym martwić jeżeli dzidzi rośnie to jest dobrze, gorzej jak nie będzie rosło... u mnie waga nie stoi w poniedziałek byłam u lekarza i do wczoraj 0,5kg spadło ...
O kurde...U mnie lekarz tylko zapytał, czy się odchudzam.
U mnie podejrzewam jest to spowodowane tym, że od 3 miesięcy mam zdiagnozowaną skazę białkową (niby w ciąży często się tego nabywa, a po ciąży przechodzi) i nie jem nabiału, słodyczy[emoji852] i w ogóle bardzo zwracam uwagę na wszystko.

16uds65gf2i39h6o.png

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja chyba bym zmieniła.

Myślałam że jak zapłacę to będzie super bo z 2 ciąża byłam prywatnie na usg genetycznym i było super a tu czuje się nijak .....nie wiem czy tylko ja mam takie uczucie bo kogo nie zapytam to go chwala.A dla mnie to jakieś nieporozumienie odbiera telefon jak jestem u niego nie raz gada po 5 min a ja siedzę jak debilka ale cóż dzwonią nie stety pacjentki a on jest zawsze pod ręką z tego co wiem można do niego w nocy dzwonić i pomoże. Ale to usg i pytania czy jest ok mnie po prostu drażnią to on powinien powiedzieć w trakcie badania co i jak .....płacę nie dużo bo 130 zł za to co miałam za darmo na NFZ i nic a może i mniej się dowiaduje tyle że usg co 4 tyg a na fundusz 3 obowiązkowe.No jedyny plus to że za żadne dodatkowe badania nie płacę bo zleca mi wszystko na NFZ bo przyjmuje też w moim ośrodku zdrowia ale tam nie prowadzi ciąży.

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja śpię różnie raz zasne o 23 i pobudka na siku o 1 później budzę się ok 5-6 i siku ale to tyle jakbym z 2 l na noc wypila a nie piłam skąd to się bierze???No i jak uda mi się przysnac to do 8 pośpie

ja chodzę prywatnie do ginekologa, zawsze służy pomocą, jest pod telefonem w razie czego, wszystko tłumaczy, a sprzęt już ma konkretny :D dziewczyny ja też się martwię , 16 tc a ja schudłam 2 kg od początku ciąży i nic nie przybieram jak na razie..dobrze , że wizyta już w środę :)

@Anulaa88 współczuje niejedzenia słodyczy, ja zs to nie wiem czy nie przesadzam z nimi :D
Ja się zwolniłam i chciałam się przebranżowić a tu po miesiącu test pozytywny. Poszłam na staż, bo się męczyłam siedząc non stop w domu

Jak już w końcu zasnelam o tej 6 to śniło mi się, że urodziłam córeczkę i to wszystko było takie realne, że przykro mi było jak się obudziłam ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)

Ja nie stety od 6 tyg na l4 takie miałam mdłości do 16 tyg że nic zrobić nie mogłam....wszystko było fuj nic zjeść nic wypić bleee dobrze ze teraz juz jest lepiej

Do góry