reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)
Ja nie pracuje już od miesiąca, czyli od końcówki 13tc. Ale powodem był pobyt w szpitalu. Chciałam jeszcze miesiąc popracować. Potem iść na l4, ze względu na rodzaj pracy, który wykonuję

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
@ciichosza mam to samo! Styropian wywołuje u mnie taki stan, że masakra[emoji23] Jakby chcieli mnie torturować, to wystarczyłoby to. Aa i do tego wata i kartony. [emoji23][emoji23][emoji23]

@GorzkaPomarańcza @martini31 U mnie to samo. Bezsenność od ok. 2 miesięcy [emoji852] Dzisiejsza noc była straszna. Ciągłe wstawanie na siku.. Potem próba,żeby zasnąć [emoji852]

@karolka22 Też schudłam od początku ciąży już 6.5kg... martwi mnie to, bo waga stoi w miejscu od jakiś 2 tygodni..

A co do lekarza, to trafiłam super, wszystko tłumaczy, odpowiada na moje pytania i telefony czy smsy. Mega uprzejmy[emoji4] Na początku przeszkadzało mi, że jest mega młody i przystojny[emoji23][emoji23]

@miloscwczasachpopkultury też dołączam się do pytania[emoji4] Gdzie na Śląsk się wybierasz?[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png
Mi lekarz powiedział, że narazie nie mam sie czym martwić jeżeli dzidzi rośnie to jest dobrze, gorzej jak nie będzie rosło... u mnie waga nie stoi w poniedziałek byłam u lekarza i do wczoraj 0,5kg spadło ...

Mi lekarz powiedział, że narazie nie mam sie czym martwić jeżeli dzidzi rośnie to jest dobrze, gorzej jak nie będzie rosło... u mnie waga nie stoi w poniedziałek byłam u lekarza i do wczoraj 0,5kg spadło ...
O kurde...U mnie lekarz tylko zapytał, czy się odchudzam.
U mnie podejrzewam jest to spowodowane tym, że od 3 miesięcy mam zdiagnozowaną skazę białkową (niby w ciąży często się tego nabywa, a po ciąży przechodzi) i nie jem nabiału, słodyczy[emoji852] i w ogóle bardzo zwracam uwagę na wszystko.

16uds65gf2i39h6o.png

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja chyba bym zmieniła.

Myślałam że jak zapłacę to będzie super bo z 2 ciąża byłam prywatnie na usg genetycznym i było super a tu czuje się nijak .....nie wiem czy tylko ja mam takie uczucie bo kogo nie zapytam to go chwala.A dla mnie to jakieś nieporozumienie odbiera telefon jak jestem u niego nie raz gada po 5 min a ja siedzę jak debilka ale cóż dzwonią nie stety pacjentki a on jest zawsze pod ręką z tego co wiem można do niego w nocy dzwonić i pomoże. Ale to usg i pytania czy jest ok mnie po prostu drażnią to on powinien powiedzieć w trakcie badania co i jak .....płacę nie dużo bo 130 zł za to co miałam za darmo na NFZ i nic a może i mniej się dowiaduje tyle że usg co 4 tyg a na fundusz 3 obowiązkowe.No jedyny plus to że za żadne dodatkowe badania nie płacę bo zleca mi wszystko na NFZ bo przyjmuje też w moim ośrodku zdrowia ale tam nie prowadzi ciąży.

Dziewczyny bardzo Wam współczuję tych bezsennych nocy i wszystkich innych dolegliwości :( niby ciąża to nie choroba, ale a tu bezsenne noce, a tu kręgosłup, a tu kłucia w brzuchu.
Ja na prawdę nie mam co narzekać, czuję się teraz rewelacyjnie, od czasu do czasu zaboli mnie podbrzusze ale to podobno normalne i tyle.

A mam pytanie, piszecie, że w nocy wstajecie co chwilę na siku. Dużo pijecie na noc? Bo ja śpię od 24-1 do 9-10 i nie budzę się ani raz.

p19u43r85mf3dc6h.png
Ja śpię różnie raz zasne o 23 i pobudka na siku o 1 później budzę się ok 5-6 i siku ale to tyle jakbym z 2 l na noc wypila a nie piłam skąd to się bierze???No i jak uda mi się przysnac to do 8 pośpie

ja chodzę prywatnie do ginekologa, zawsze służy pomocą, jest pod telefonem w razie czego, wszystko tłumaczy, a sprzęt już ma konkretny :D dziewczyny ja też się martwię , 16 tc a ja schudłam 2 kg od początku ciąży i nic nie przybieram jak na razie..dobrze , że wizyta już w środę :)

@Anulaa88 współczuje niejedzenia słodyczy, ja zs to nie wiem czy nie przesadzam z nimi :D
Ja się zwolniłam i chciałam się przebranżowić a tu po miesiącu test pozytywny. Poszłam na staż, bo się męczyłam siedząc non stop w domu

Jak już w końcu zasnelam o tej 6 to śniło mi się, że urodziłam córeczkę i to wszystko było takie realne, że przykro mi było jak się obudziłam ;)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny dużo z Was pracuje jeszcze? ja pracuję w przedszkolu, na razie dobrze się czuję :) jedynie boję się chorób, wirusów... zobaczę jak długo jeszcze pociągnę hehe :)

Ja nie stety od 6 tyg na l4 takie miałam mdłości do 16 tyg że nic zrobić nie mogłam....wszystko było fuj nic zjeść nic wypić bleee dobrze ze teraz juz jest lepiej

Do góry