reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mamusie ale piszecie cieżko nadrobić chwile zaległości [emoji6] nie wiem czy to pytanie juz było ale bardzo mnie nurtuje co bierzecie do szpitala dla dzidziusia łącznie z jakimi rozmiarami ciuszki? Jestem zielona w tym a chciałabym sie chociaż psychicznie przygotować, zwłaszcza ze nie mam jeszcze ani jednego ubranka i jestem przed zakupem wszystkiego [emoji849]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Pobierz aplikację "wyprawka dla noworodka", i tam edytuj te listy wobec swoich wymagań, ja tak robię, bo zauważyłam, że każdy bierze coś innego, i mało kto w sumie podaje całą wyprawkę. Z resztą dużo zależy też od szpitala. Ja na przykład dla maleństwa ubranek żadnych nie biorę, tylko pieluchy musimy mieć i środki do higieny. A od siebie dodatkowo wezmę tylko rożek.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Tak, słyszałam coś o przodującym łożysku i wiem że to co innego niż łożysko z przodu. Ale dziwczyny użyły określenia że mają łożysko z przodu więc przyjęłam że to nie chodzi o przodujące ;)
W kazdym razie łożysko na przedniej ścianie macicy, z przodu jest ok ;)
O dokładnie, tak samo to wszystko zrozumiałam.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

20.03 ja będę mieć 20t+5d, więc wydaje mi się, że ok, bo połówkowe robi się do 22 tygodnia :) nie widzę i nie pamiętam kiedy ty masz termin, ale jakoś podobnie jesteś?

p19u43r85mf3dc6h.png
Termin z usg na koniec lipca 27 , a z miesiaczki 3 sierpień. Będę miała 20.4 tc, wiele dziewczyn z pozniejszym terminem ma to badanie duzo wczesniej . Ale jak do 22 tc jest czas to ok :happy2:
Jie widac mojego suwaczka!? Ja widze jak w bok przekręcę telefon :)

Ja kupuje karuzele do łóżeczka z projektorem, myśle ze to wystarczy
Ja bardziej myślę o tych lampach jak o czymś dla siebie, nie typowo dla maleństwa, by wstając w nocy nie musieć błądzić po ciemku w poszukiwaniu pieluchy czy smoczka, który spadł gdzieś na ziemię.

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Ja tez mam luxmeda z pracy ale darowałam sobie jakiekolwiek wyższe pakiety bo nie chodzę do lekarza wiec mi to było zbędne :) a co do wyprawki to my już ja pomału tworzymy, żeby później mieć spokój i w miarę rozkładamy to na miesiące żeby nie bolało po kieszeni :D pod koniec będziemy dokupywać to o czym zapomnieliśmy- myśle ze i tak jest tego sporo, teraz odbieramy wózek i kupię ciuszki, oczywiście jak się bobas pokaże, jak nie to ciuszki odstawię za 4 tyg a teraz kupię smoczki, butelki, pieluchy i akcesoria do pielęgnacji, później jeszcze łóżeczko, pampersy bujaczek, zabawki, wanienka... No do sierpnia powinnismy wszystko skompletować :D tego jest naprawdę dużo zwłaszcza jak się zaczyna od pierwszego dziecka

Ale pozno masz kolejna wizyte.. Nie chcialabym tyle czekac.. Juz ostatnio mialam 5 tygodni przerwy miedzy wizytami bo moj lekarz mial urlop i zdecydowanie mnie sie to nie podobalo..
Jak dla mnie mogły by być nawet i co trzy miesiące. Nie mam jakiegoś parcia na chodzenie tam. Brzuszek ładnie rośnie, maluch nie ma żadnych nieprawidłowości, ja też na nic nie choruję, a wizyty tam to tylko niepotrzebny stres (syndrom białego fartucha :p).

9.08.18r. [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

@kiiinia91 masz rację z tym rozkładaniem zakupów, bo tyle hajsu na to wszystko trzeba, że szok!!
My póki co będziemy zaczynać remont mieszkania :D więc o całej wyprawce będę myślała bliżej wakacji :) ale już myślimy o pokoju dla Bąbla i wstępną koncepcję mamy :)

@miloscwczasachpopkultury ja miałam takie lub przynajmniej podobne fotele w swoim pokoju w domu rodzinnym. Kupiłam je, bo były w miarę małe i wydawały się na początku wygodne. Jednak po dłuższym siedzeniu było na nich bardzo niewygodnie. Do karmienia nie wzięłabym go nigdy :p

Mamy podobne podejście :) Ja co prawda teraz przy zmienie lekarza mam przerwę między wizytami 6 tygodni, ale dostałam skierowanie na badania, więc się skontroluję w między czasie, a na połówkowe już pójdę ze skierowaniem od nowego lekarza :) akurat wizytę mam w 20.3 tc.

@karolka22 współczuję...Masz kontakt z kotami?

@karkula309 też mam luteinę dopochwową. Duphaston lekarz kazał mi odstawić w 13 tygodniu[emoji4] Od tamtej pory biorę tylko luteinę, magnez, Wit.k i D3 (4000jedn) i witaminy dla kobiet w ciąży[emoji4]

@ciichosza też bardziej myślę o takich lampkach dla siebie[emoji23] Pojadę do ikei i coś kupię. Ostatnio nawet znajomi mieli fajny patent. Z racji tego, że śpią z bliźniakami w pokoju, lampki takie zwykłe dali pod łóżeczka. I nikogo w nocy nie oślepia, a wszystko widać[emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

reklama
Do góry