Mam dokładnie takie samo podejście. W ten sposób mamy już, wózek, fotelik, łóżeczko i trochę ciuszkow. W przyszłym miesiącu chcę zrobić zamówienie z allegro rzeczy tj. pościel, pieluchy flanelowe, otulacz. Zastanawiam się nad rożkiem, nie jestem pewna czy w sierpniu się przyda. W przyszłym miesiącu chcemy też odświeżyć pokój dziecięcy. W maju lub w czerwcu chce pojechać do Ikei. Tak po trochu rozkładamy, te wydatki.Tylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^
reklama
oliwiapatrycja
Fanka BB :)
Ja widzę 18.4 tydz że masz na suwaczku.Termin z usg na koniec lipca 27 , a z miesiaczki 3 sierpień. Będę miała 20.4 tc, wiele dziewczyn z pozniejszym terminem ma to badanie duzo wczesniej . Ale jak do 22 tc jest czas to ok
Jie widac mojego suwaczka!? Ja widze jak w bok przekręcę telefon
Ja mam w piątek połówkowe wtedy będzie 19.4 tydz a termin z om mam na 30 lipiec a z usg wyszło 25-26 lipiec
Maljan
No to w takim przypadku jasne, że tak jak jest okazja i się podoba, to lepiej kupić od razu, bo później może już danej rzeczy nie byćTylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^
Maljan
To będziesz chyba pierwsza na połówkowym opowiesz nam co tam lekarz mierzy dokładnieJa widzę 18.4 tydz że masz na suwaczku.
Ja mam w piątek połówkowe wtedy będzie 19.4 tydz a termin z om mam na 30 lipiec a z usg wyszło 25-26 lipiec
karorek
No tak zgadza sie 18.4Ja widzę 18.4 tydz że masz na suwaczku.
oliwiapatrycja
No jasne że napiszę co tam jak tamTo będziesz chyba pierwsza na połówkowym opowiesz nam co tam lekarz mierzy dokładnie
Mam na 13.40 ale może się przesunąć bo to w szpitalu będę mieć :-)a potem zakupy jak się dowiem płci mam nadzieje :-)
GorzkaPomarańcza
Czyli jednak inną płeć lekarz stwierdził? W którym tyg byłaś jak powiedział, że chłopczyk?Cześć kobietki ja tez juz po wizycie, ogólnie z dzidzia dobrze okazuje się że jednak może być dziewczynka a nie chłopczyk, ja na antybiotykach przez 3tygodnie na toksoplazmoze...
GorzkaPomarańcza
Ja będe miała połówkowe 26 marca, będę w 19t4d i nie wiem czy to dobrze, czy źle. Lekarz mi wybrał taką datę na ostatnich prenatalnych
Jeśli chodzi o wyprawkę, też zostawiam to na później i będę zamawiać przez internet, może coś tam jeszcze podostaje Na razie mam 2 pary bodziaków i koszulkę
Jeśli chodzi o wyprawkę, też zostawiam to na później i będę zamawiać przez internet, może coś tam jeszcze podostaje Na razie mam 2 pary bodziaków i koszulkę
reklama
Witajcie,
wkurzona jestem bo miałam dziś się zgłosić do szpitala a zadzwonili rano, żeby nie przyjeżdżać bo nie ma miejsc. Mam zadzwonić ok 14.00 po wypisach i jak będzie miejsce to mnie dziś przyjmą.
A tak z innej beczki. Jest jeszcze becikowe 1000zł za urodzenie dziecka?
wkurzona jestem bo miałam dziś się zgłosić do szpitala a zadzwonili rano, żeby nie przyjeżdżać bo nie ma miejsc. Mam zadzwonić ok 14.00 po wypisach i jak będzie miejsce to mnie dziś przyjmą.
A tak z innej beczki. Jest jeszcze becikowe 1000zł za urodzenie dziecka?