reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni :) - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^
Mam dokładnie takie samo podejście.:) W ten sposób mamy już, wózek, fotelik, łóżeczko i trochę ciuszkow. W przyszłym miesiącu chcę zrobić zamówienie z allegro rzeczy tj. pościel, pieluchy flanelowe, otulacz. Zastanawiam się nad rożkiem, nie jestem pewna czy w sierpniu się przyda. W przyszłym miesiącu chcemy też odświeżyć pokój dziecięcy. W maju lub w czerwcu chce pojechać do Ikei. Tak po trochu rozkładamy, te wydatki. ;)

reklama
Termin z usg na koniec lipca 27 , a z miesiaczki 3 sierpień. Będę miała 20.4 tc, wiele dziewczyn z pozniejszym terminem ma to badanie duzo wczesniej . Ale jak do 22 tc jest czas to ok :happy2:
Jie widac mojego suwaczka!? Ja widze jak w bok przekręcę telefon :)
Ja widzę 18.4 tydz że masz na suwaczku.
Ja mam w piątek połówkowe wtedy będzie 19.4 tydz a termin z om mam na 30 lipiec a z usg wyszło 25-26 lipiec :p

Tylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni :) - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^
No to w takim przypadku jasne, że tak :) jak jest okazja i się podoba, to lepiej kupić od razu, bo później może już danej rzeczy nie być :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja będe miała połówkowe 26 marca, będę w 19t4d i nie wiem czy to dobrze, czy źle. Lekarz mi wybrał taką datę na ostatnich prenatalnych:p
Jeśli chodzi o wyprawkę, też zostawiam to na później i będę zamawiać przez internet, może coś tam jeszcze podostaje :D Na razie mam 2 pary bodziaków i koszulkę

reklama
Witajcie,

wkurzona jestem bo miałam dziś się zgłosić do szpitala a zadzwonili rano, żeby nie przyjeżdżać bo nie ma miejsc. Mam zadzwonić ok 14.00 po wypisach i jak będzie miejsce to mnie dziś przyjmą.
A tak z innej beczki. Jest jeszcze becikowe 1000zł za urodzenie dziecka?

Do góry