Luiza.
Fanka BB :)
Myślę, że noworodka warto ubrać na długi rękaw body i półśpiochy albo cienki pajacyk nawet jak będzie gorąco ale nie jestem pewna. Moje dzieci są ze stycznia i maja więc nie wiem![]()
Mój Kuba urodził się w czerwcu i i tak przez pierwszy miesiąc był w długim rękawku i śpioszkach, dopiero w lipcu, jak miał miesiąc (wyszedł też wtedy ze szpitala, ale to inna historyja) to przerzuciłam go na bodziaki z krótkim rękawkiem, no i był bez czapeczki, ale wtedy pamiętam był upał i to pani z apteki mi podpowiedziała, żeby ściągnąć (rety, ile ja aptek zleciałam w poszukiwaniu worków stomijnych dla Kuby). Jak sobie przypomnę jak go ubrałam na pierwszy spacer, to padam ze śmiechu do dzisiaj, książkowy błąd młodej mamy (miałam wtedy 20lat)
Jasio za to hardcore, urodzony w lutym, z musu musiałam łazić z nim po lekarzach, no to w wózek, folię na deszcz, dziecko w a la namiociku i heja na dwór, trzy tygodnie miał jak na spacery już chodził, takie po 30 minut. No i luty nie był wtedy taki mroźny.
Rety! Kocyk! Tak czytam wcześniejsze posty i ja na śmierć i na amen zapomniałam o kocykach. Wyprawkę do szpitala już mam wyszukaną, ale kupować zacznę po badaniach połówkowych.
A te lampki, co widziałam w cytacie, super sprawa, Jasio sobie zażyczył za to takie świecące w ciemności, nad łóżko