Ja jutro idę na badania krwi i moczu zobaczymy czy mam wszystko w normie, wyniki mam na stronie już po 2h i opis na czerwono jak coś nie gra tym kolorem czerwonym mega się stresowałam jak robiłam te podstawowe badania wirusowe, całe szczęście nic nie wyszło
reklama
Augusta89
Fanka BB :)
Też tak uważam, myślę, że wygodniejszy był by z wysokim oparciemMoim zdaniem wygląda na strasznie nie wygodny.
9.08.18r. [emoji173]️
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Anulaa88
A co do badań połówkowych to myślę, że każda z was ma dobry czas[emoji4] Ja mam 27 marca[emoji4] A tydzień wcześniej wizytę u swojego gina [emoji4]
Jeśli chodzi o pakiety, to mam z pracy PZU. Za większość badań nie płacę[emoji4] Ale ginekologa wybrałam sama i nie jest on w przychodniach objętych pakietem. Niestety badań prenantalnych też w pakiecie nie mam, ale chciałam iść do konkretnego centrum na takie, bo mają mega specjalistów.
Jeśli chodzi o pakiety, to mam z pracy PZU. Za większość badań nie płacę[emoji4] Ale ginekologa wybrałam sama i nie jest on w przychodniach objętych pakietem. Niestety badań prenantalnych też w pakiecie nie mam, ale chciałam iść do konkretnego centrum na takie, bo mają mega specjalistów.
Ja wczoraj byłam w pepco i były lancuszki ledowe kule na baterie za 10zl, kupiłam je w prawdzie nie dla siebie ale bardzo ładnie świecą ciepłym światłem mega delikatnie i tak przez chwile mi przeszła myśl o zawieszeniu ich na lozeczku
Załączniki
karkula309
Ja wczoraj byłam w pepco i były lancuszki ledowe kule na baterie za 10zl, kupiłam je w prawdzie nie dla siebie ale bardzo ładnie świecą ciepłym światłem mega delikatnie i tak przez chwile mi przeszła myśl o zawieszeniu ich na lozeczkuZobacz załącznik 841482
Dzisiaj mam wizytę u ginekologa i chyba zaglądne do Pepco z tego co nam tutaj pokazujesz to teraz jakieś dobre ceny mają
Maljan
No u mnie 8 zł to jak nic Tak, tak wiem o tym, że zwracają kaskę i korzystam z tego dość często. Np do dentysty chodzę mojego prywatnie, a nie do lux medu. Akurat prenatalnych w ogóle nie ma w moim pakiecie, więc za to mi nie zwrócą ja odkąd pracuję w tej firmie gdzie mam lux med, nie byłam ani raz na nfz [emoji14] albo chodzę do lux medu, albo do innych prywatnych lekarzy, biorę fakturę i dostaję zwrotO rajciu no to ja płace 60 zł zależy ile firma dopłaca i jaki pakiet. Ja przyznam że odkąd mam abonament to do lekarzy na NFZ praktycznie nie chodzę wiesz o tym że jeśli masz jakąś usługę w pakiecie a nie ma możliwości zrealizowania jej w twoim mieście to oni Ci zwracają kasę za to jeśli im przyniesiesz fakturę ? Wiesz chodzi mi o to że jeśli np miałabyś w pakiecie prenatalne i skierowanie a nie ma ich w Katowicach to mogłabyś zrobić gdzie indziej a Luxmed oddałby ci kasę. Bynajmniej tak jest u mnie, warto się dowiedzieć i korzystać ja takich informacji zawsze szukam na infolini. Jewt chyba najbardziej kompetentnie
Maljan
Dużo dziewczyn u nas ma wcześniej połówkowe? Nawet nie zauważyłam będzie dobrze 20.4 czy 20.5 będzie idealnie :*Termin z usg na koniec lipca 27 , a z miesiaczki 3 sierpień. Będę miała 20.4 tc, wiele dziewczyn z pozniejszym terminem ma to badanie duzo wczesniej . Ale jak do 22 tc jest czas to ok
Jie widac mojego suwaczka!? Ja widze jak w bok przekręcę telefon
Ja Twojego suwaczka nie widzę, ale korzystam z aplikacji, a aplikacja coś mi się wiesza, bo swój suwaczek widzę źle o 1 dzień :/
Maljan
Z lux medem to każdy musi sobie sam przemyśleć ja do lekarzy dużo też nie chodzę, ale 8 zł miesięcznie to rocznie wychodzi mi 96 zł, a w każdym roku jestem u dentysty, u ginekologa (nawet przed ciążą) czy na usg piersi. Więc zdecydowanie mi się opłacaJa tez mam luxmeda z pracy ale darowałam sobie jakiekolwiek wyższe pakiety bo nie chodzę do lekarza wiec mi to było zbędne a co do wyprawki to my już ja pomału tworzymy, żeby później mieć spokój i w miarę rozkładamy to na miesiące żeby nie bolało po kieszeni pod koniec będziemy dokupywać to o czym zapomnieliśmy- myśle ze i tak jest tego sporo, teraz odbieramy wózek i kupię ciuszki, oczywiście jak się bobas pokaże, jak nie to ciuszki odstawię za 4 tyg a teraz kupię smoczki, butelki, pieluchy i akcesoria do pielęgnacji, później jeszcze łóżeczko, pampersy bujaczek, zabawki, wanienka... No do sierpnia powinnismy wszystko skompletować tego jest naprawdę dużo zwłaszcza jak się zaczyna od pierwszego dziecka
My do wyprawki podchodzimy troszkę inaczej, żadna różnica czy będziemy wydawać co miesiąc kilka stówek na wyprawkę czy te pieniądze teraz zaoszczędzimy a później wydamy na raz kilka tys tym bardziej że zamierzam kupić dużo rzeczy przez internet, więc kupię dużo rzeczy na raz przy jednym posiedzeniu przed komputerem poza tym czekam na połówkowe czy z dzidziusiem na pewno jest wszystko ok
reklama
Tylko ja naprzyklad szukam okazji, wózek kupuje używany tak samo ciuszki i łóżeczko, jeżeli znajdzie się coś taniego w stanie idealnym to kupuje i się nie zastanawiam bo takie rzeczy szybko schodzą, szukanie fajnych, tanich rzeczy jest tez czasochłonne, nie chce później na ostatnia chwile przepłacać bo czas mnie goni - ja akurat taka taktykę wybrałam, po drodze mnie cieszą takie mini zakupki ^^Z lux medem to każdy musi sobie sam przemyśleć ja do lekarzy dużo też nie chodzę, ale 8 zł miesięcznie to rocznie wychodzi mi 96 zł, a w każdym roku jestem u dentysty, u ginekologa (nawet przed ciążą) czy na usg piersi. Więc zdecydowanie mi się opłaca
My do wyprawki podchodzimy troszkę inaczej, żadna różnica czy będziemy wydawać co miesiąc kilka stówek na wyprawkę czy te pieniądze teraz zaoszczędzimy a później wydamy na raz kilka tys tym bardziej że zamierzam kupić dużo rzeczy przez internet, więc kupię dużo rzeczy na raz przy jednym posiedzeniu przed komputerem poza tym czekam na połówkowe czy z dzidziusiem na pewno jest wszystko ok