reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuję yupii
To napiszę parę słów o sobie :)
Mam 33 lata, mieszkam w trójmieście.
Jestem mamą 4letniej Lenki i w sierpniu pojawi się na świecie nasza kolejna kruszynka :)
Gdy byłam w pierwszej ciąży również poznałam dziewczyny które miały termin na listopad i nasza przyjaźń trwa do dzisiaj :) Mamy swoją tajną grupę na fb i tam codziennie ze sobą piszemy. Dzisiaj pomyślałam,że może i tym razem powinnam poznać osoby które mają termin na ten sam miesiąc :) Będzie mi na pewno raźniej
A termin mam na 19 sierpnia ❤

reklama
A o co chodzi z ta prywatna położna? Bo nie orientuje się...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Prywatna położna jest z Tobą cały czas przy porodzie. Pomaga Ci urodzić po prostu. Nie musisz się martwić, że trafisz np.na zmianę położnych. Tam, gdzie chcę rodzić w Katowicach można wykupić sobie taką usługę. Kosztuje to kilkaset złotych. Tyle wiem[emoji4] Koleżanka z takiej opcji korzystała i była zadowolona. Poród przebiegł bardzo szybko. Ale ja nadal się zastanawiam...

16uds65gk16dflk6.png

A o co chodzi z ta prywatna położna? Bo nie orientuje się...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Można zapłacić pani położnej która będzie przy Twoim porodzie, a po porodzie będzie pomagać. Koleżanka zaczęła rodzić wieczorem i zadzwoniła do swojej prywatnej położnej że się zaczyna, wtedy położna ma obowiązek przyjechać na Twoje wezwanie. Koleżanka urodziła po 1 w nocy i położna siedziała z nią pokazywała jak karmić, kąpać itd. W moim rejonie 2 lata temu płaciło się 500 zł - nie wiem jak teraz.

Można zapłacić pani położnej która będzie przy Twoim porodzie, a po porodzie będzie pomagać. Koleżanka zaczęła rodzić wieczorem i zadzwoniła do swojej prywatnej położnej że się zaczyna, wtedy położna ma obowiązek przyjechać na Twoje wezwanie. Koleżanka urodziła po 1 w nocy i położna siedziała z nią pokazywała jak karmić, kąpać itd. W moim rejonie 2 lata temu płaciło się 500 zł - nie wiem jak teraz.
W Katowicach w tym szpitalu położną jest tylko przy porodzie. Resztę czynności robią inne, nie ta opłacona.
W twoim przypadku usługa jest dużo lepsza [emoji4]

16uds65gk16dflk6.png

W Katowicach w tym szpitalu położną jest tylko przy porodzie. Resztę czynności robią inne, nie ta opłacona.
W twoim przypadku usługa jest dużo lepsza [emoji4]

16uds65gk16dflk6.png
Ale czy warto? Jest 50/50 że akurat trafi się na pomocne położne :) ale słyszałam że dużo też zależy od tego ilu jest małych pacjentów na porodówce. Im więcej dzieciaczków tym położne mają więcej pracy. :)

Dobrze, że mi uświadomiłyście, że książka " W oczekiwaniu na dziecko" jest na necie w pdfie. Czytam sobie początkowe rozdziały, część omijam, i szczerze mówiąc chyba bym żałowała jakbym ją kupiła. I te ekstremalne pytania typu " Czy coś się stanie jak zażyłam kokainę w ciąży?" :O Trochę jak rubryki w Chwili dla Ciebie

Ja miałam to szczęście podczas porodu,że trafiłam na położoną która była względna. Nie była zbyt miła ale podczas samej akcji porodowej spisała się :) Najwięcej pomogła mi studentka która akurat była na stażu. Można powiedzieć,że prawie mnie nie opuszczała.

Ale mam do nadrobienia postów hihi
Ponad 700 ;-)

Dobrze, że mi uświadomiłyście, że książka " W oczekiwaniu na dziecko" jest na necie w pdfie. Czytam sobie początkowe rozdziały, część omijam, i szczerze mówiąc chyba bym żałowała jakbym ją kupiła. I te ekstremalne pytania typu " Czy coś się stanie jak zażyłam kokainę w ciąży?" :O Trochę jak rubryki w Chwili dla Ciebie

Między innymi dlatego stronię od tego typu książek, aczkolwiek ostatnio w tv słyszałam o mamusi, która urodziła dziecko będą pod wpływem amfetaminy... Powinno być jakieś prawo, które takim "matkom" odbiera prawa do maleństwa, obligatoryjnie.

Witaj @Bimajo :)

reklama
Dziękuję yupii
To napiszę parę słów o sobie :)
Mam 33 lata, mieszkam w trójmieście.
Jestem mamą 4letniej Lenki i w sierpniu pojawi się na świecie nasza kolejna kruszynka :)
Gdy byłam w pierwszej ciąży również poznałam dziewczyny które miały termin na listopad i nasza przyjaźń trwa do dzisiaj :) Mamy swoją tajną grupę na fb i tam codziennie ze sobą piszemy. Dzisiaj pomyślałam,że może i tym razem powinnam poznać osoby które mają termin na ten sam miesiąc :) Będzie mi na pewno raźniej
A termin mam na 19 sierpnia [emoji173]
Witamy :)

p19u43r8yerdtwen.png

Do góry