reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez z tych raczej nizszych bo 160cm i dluuugo musialam sie w sklepie okazywac dowodem osobistym. Teraz mam 31 lat wiec juz nie wolaja ale tak z 5 lat do tylu to jeszcze sie zdarzalo..:D a Ty ile masz lat?
23. Ostatnio nie chcieli mi w biedronce sprzedać... Zapałek. Tak, zapałek. Więc jeszcze przez ładne kilka lat nie rozstanę się z dowodem w plecaku/torebce [emoji14]

9.08.18r. [emoji173]️ [emoji66]
f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Ale się rozmarzyłyście o wiośnie:) Ja lubię wiosnę. Rolki i rower jest u nas prawie codziennie w okresie wiosenno-letnim. W tym roku rolki sobie odpuszczę ale na rower będę chodziła z dziećmi. Oni będą jechać a ja mam ich gonić to wolę rower:)

Właśnie jestem po wizycie u mojego geniusza :) Ech... dorobiłam się przepukliny pępkowej. Normalnie sypię się jak stara babcia jakaś :/ Dobrze, że cała reszta ok i czuję się ok.

I co teraz? Coś się z tym robi? Jakie zalecenia?

Mój geniusz powiedział, że mogę to skonsultować z chirurgiem jak bardzo mnie to niepokoi, ale i tak w ciąży raczej nic z tym nie zrobią no i że jest to niegroźnie, a przynajmniej nie tak jak inne przepukliny. Podejrzewam, że samo nie przejdzie i jakiś czas po porodzie zgłoszę się na zabieg. Generalnie nie boli, śmiesznie tylko wygląda, jak wstaję, z pozycji leżącej, to pępek robi mi się wypukły, a zauważyłam to wczoraj.

Czyli mówicie, że można w ciąży jeździć na rowerze? Moja ginekolog już na pierwszej wizycie w 8 tygodniu opowiadając mi jak zachowywać się w ciąży, wspomniała że nie jest zwolenniczką jazdy na rowerze w ciąży :/

p19u43r8yerdtwen.png

Czyli mówicie, że można w ciąży jeździć na rowerze? Moja ginekolog już na pierwszej wizycie w 8 tygodniu opowiadając mi jak zachowywać się w ciąży, wspomniała że nie jest zwolenniczką jazdy na rowerze w ciąży :/

p19u43r8yerdtwen.png

Ja tam nie wiem i fachowo Tobie nie pomogę, ale moim zdaniem może to być niebezpieczne, lepiej uniknąć wszelkiego ryzyka i wybrać spacery, chodzenie na basen, jakiś fitness dla ciężarnych [emoji4]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Zastanawiam się jak mnie nieraz zakłuje w dole brzucha to może być to brykajaca dzidzia? kiedy ogarnę ze to bobas a nie coś innego hmm... u mnie w poniedziałek ma być 8 stopni, zakupiłam sobie już kurteczkę wiosenna i buciki, aaa i okulary bo są jeszcze na promoszkach ^^ nic tylko czekać aż będzie można wyjść jak człek na miasto :D

reklama
Ja roweru nie wykluczam [emoji6]
Moja siostra i kilka koleżanek jeździły w ciąży. Wiadomo, ze jest to ryzyko. Ale jeśli będę się dobrze czuła to może na jakaś krótka przejażdżkę się wybiorę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja jeździłam rowerkiem do 9 miesiąca. Miny niektórych ludzi bezcenne. Po prostu trzeba ostrożnie i z głową [emoji12]

Do góry