reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To tez nie tak do końca pewne, słyszałam często o pomyłkach tzn lekarz mówił już w 20 tyg płeć, a w 25 tyg okazywało się na odwrót [emoji848][emoji1]
Ja planuje iść na połówkowe tak przed świetami to wtedy akurat będzie 20 tydzień. Teraz nie mogę wytrzymać o chciałabym pójść prywatnie we wtorek żeby zobaczyć co tam się wyprawia w brzuszku [emoji85][emoji56]

oar8flw1mdp5ujvp.png
W z synkiem byłam w 20 tyg na usg i nie było pomyłki a robiłam na NFZ :p teraz tez na to liczę.Teraz idę w 19.4 tygodniu ale dziecko ostatnio było większe według usg to akurat będzie ;-)
Niektóre dziewczyny juz niby nawet w 12,13 juz znają płeć wiec mam duże szanse ze i ja się wkoncu dowiem :-D
Usg mam robione jak Nfz zawsze w szpitalu to lekarze tam chyba mają jakieś doświadczenie, synek miał kawał siusiaka na usg lekarz się śmiał że nie da się pomylić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).

Cześć, fajnie, że do nas dołączyłaś :) skąd jesteś? Jak przebiega u Ciebie ciąża, jakieś mdłości itp miałaś? :)

A ja wyczytałam ze na dziewczynkę ma sie sucha skore u rak nie wiem czy warto wierzyć w takie pojęcia [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na syna wręcz kwitlam, tylko jeść na e mogłam na początku bo czułam się jakbym mi stawała w gardle.Teraz na córkę miałam nudnosci a skóra to tragedia, ręce suche i jeszcze mi trądzik wraca. Mówią że córka odbiera urodę dlatego cera jest gorsza w ciąży.

Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...

Cześć, fajnie, że do nas dołączyłaś :) skąd jesteś? Jak przebiega u Ciebie ciąża, jakieś mdłości itp miałaś? :)
Jestem z Bydgoszczy, lekkie mdłości miałam ale na szczęście bez wizyt w łazience ;).
Moja największa zmora to bezsenność, z tego też powodu jestem już na L4 bo przez pierwsze trzy miesiące spałam po ok. 4h na dobę. Teraz jest już lepiej, ale ewidentnie gorzej przechodzę niż ciążę z synkiem. Szybko się męczę i często pobolewa mnie brzuch. Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów. Jestem po badaniach prenatalnych, z dzidzią wszystko bardzo dobrze. Najbliższą wizytę mam 26.02. i liczę, że poznamy płeć.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).

Witaj Marta! :)

Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów.

Ja dzisiaj patrzę mnie się skorupa na czole zrobiła, wyglądam jak liniejący wąż :D do tego sucha skóra jest jeszcze bardziej sucha, także urody ciąży.

Ja swoją trzecią ciążę też przechodzę najgorzej ze wszystkich, kocham poranki w objęciach porcelanki (wiersze mogę pisać, a co!)

Co do wielkości bobasów po urodzeniu, to synki ważyły jeden 4400 a drugi 3500, także różnica jest, ale teraz Kuba jest wysokim facetem (185cm, jeśli nie urósł), a Jasio wyższy o dobre pół głowy od swoich rówieśników. Oboje urodzili się z czarnymi włoskami, długimi, ślicznymi, ale jak się wytarły to do roczku praktycznie byłe z nich łyse kolanka, no i mają niebieskie oczki (ja mam zielone, ale tego się po mamie nie dziedziczy).

No i witaminy, idę dzisiaj w odwiedziny do apteki bo mi 3 tabletexy zostały, kupię sobie tym razem feminovit + dha, koszt ok 20zł

Jestem z Bydgoszczy, lekkie mdłości miałam ale na szczęście bez wizyt w łazience ;).
Moja największa zmora to bezsenność, z tego też powodu jestem już na L4 bo przez pierwsze trzy miesiące spałam po ok. 4h na dobę. Teraz jest już lepiej, ale ewidentnie gorzej przechodzę niż ciążę z synkiem. Szybko się męczę i często pobolewa mnie brzuch. Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów. Jestem po badaniach prenatalnych, z dzidzią wszystko bardzo dobrze. Najbliższą wizytę mam 26.02. i liczę, że poznamy płeć.

Ooo Marta ktoś w końcu z okolic :) mieszkam 30km od Bydgoszczy
Pozdrawiam

Cześć Marto:)

Ja biorę witaminy pregna są duże ale mi to nie przeszkadza.
Ja 3cią ciążę też najgorzej znoszę. W ciąży z chłopakami nie miałam żadnych dolegliwości. Teraz za t nadrabiam. Jedyne co mam lepiej to ładną cerę. W ciąży z chłopakami miałam tłustą cerę, wypryski, plamki a teraz nie. Nigdy nie miałam takiej gładkiej cery jak teraz.
Maje chłopaki rodziły się z bardzo jaśniutkimi włoskami, że wyglądali jakby byli łyse.
Moja sąsiadka ma tp na 25marca i powiedzieli jej, że dziecko już waży prawie 4kg. Starszego syna urodziła 4900 naturalnie. Ona drobna, niska, mąż też.

reklama
Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...

Kiiinia, trzymam kciukasy, żeby z mieszkaniem się udało:)

Do góry