reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...

Trzymam kciuki. Ja, z moim K, jutro po południu idę oglądać mieszanko, a co z naszym zrobić, to gruba rozkminka będzie.

reklama
Co do tabletek, ja biorę PRENATAL DUO z polecenia mojej Gin. Są dość duże, ale daje radę.
Dziewczyny zazdroszczę możliwości zmiany mieszkania na większe. My mamy 47 m2, a mi maży się sypialnia. Niestety przez minimum 5 lat nie będziemy mogli pozwolić sobie na większe.
Czytałam wcześniejsze posty o kolorach ścian i zmianach w mieszkaniu. U nas też dużo bieli, szarości i drewna. Pokoik dzieci trzeba będzie przemalować i przemeblować ale to jak już będzie znana płeć.
Ja uwielbiam wszelkie programy o wnętrzach i zmiany w mieszkaniu mogłabym mieć co pół roku, tyle pomysłów w głowie :-) Na szczęście z mężem mamy z reguły podobny gust. :)

Biorę DuphaVit pregna i nie są zbyt duże ale odbija mi się po nich rybą :( jak tylko skończę, zmienię na coś innego.
Dziewczyny, czy Wy tez macie takie straszne bóle brzucha? W nocy się obudziłam z bólem w okolicach wątroby i dopiero jak się położyłam na prawym boku to było mi lepiej. Rano znowu wymioty echh

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).
Witamy serdecznie... ja też jeszcze nie wiem ale może 26.02 się dowiem na wizycie

Ja na syna wręcz kwitlam, tylko jeść na e mogłam na początku bo czułam się jakbym mi stawała w gardle.Teraz na córkę miałam nudnosci a skóra to tragedia, ręce suche i jeszcze mi trądzik wraca. Mówią że córka odbiera urodę dlatego cera jest gorsza w ciąży.
Nie koniecznie. Ja z młodym miałam syf na syfie a teraz może i nie ale za to mam skórę twarzy sucha jak wior.

Biorę DuphaVit pregna i nie są zbyt duże ale odbija mi się po nich rybą :( jak tylko skończę, zmienię na coś innego.
Dziewczyny, czy Wy tez macie takie straszne bóle brzucha? W nocy się obudziłam z bólem w okolicach wątroby i dopiero jak się położyłam na prawym boku to było mi lepiej. Rano znowu wymioty echh
Po moich tez czasem odbija mi się rybą :-D bo mają te tłuszcze omega i dlatego :-D ale np jak wezmę je tak z 15 min przed jedzeniem to nie jest źle;-)

Ja zażywam prenatal duo - wcześniej uno i jak pierwszy raz zobaczyłam te tabsy to nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać takie dość duże są. Jak mój T zobaczył te tabletki to zapytał: "takie duże? i Ty to będziesz jeść do końca?" haha na co ja "do końca karmienia piersią" :p ahhh ci faceci, dobrze że rodzić nie muszą :p

reklama
Do góry