reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To tez nie tak do końca pewne, słyszałam często o pomyłkach tzn lekarz mówił już w 20 tyg płeć, a w 25 tyg okazywało się na odwrót [emoji848][emoji1]
Ja planuje iść na połówkowe tak przed świetami to wtedy akurat będzie 20 tydzień. Teraz nie mogę wytrzymać o chciałabym pójść prywatnie we wtorek żeby zobaczyć co tam się wyprawia w brzuszku [emoji85][emoji56]

oar8flw1mdp5ujvp.png
W z synkiem byłam w 20 tyg na usg i nie było pomyłki a robiłam na NFZ :p teraz tez na to liczę.Teraz idę w 19.4 tygodniu ale dziecko ostatnio było większe według usg to akurat będzie ;-)
Niektóre dziewczyny juz niby nawet w 12,13 juz znają płeć wiec mam duże szanse ze i ja się wkoncu dowiem :-D
Usg mam robione jak Nfz zawsze w szpitalu to lekarze tam chyba mają jakieś doświadczenie, synek miał kawał siusiaka na usg lekarz się śmiał że nie da się pomylić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).

Cześć, fajnie, że do nas dołączyłaś :) skąd jesteś? Jak przebiega u Ciebie ciąża, jakieś mdłości itp miałaś? :)

A ja wyczytałam ze na dziewczynkę ma sie sucha skore u rak nie wiem czy warto wierzyć w takie pojęcia [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja na syna wręcz kwitlam, tylko jeść na e mogłam na początku bo czułam się jakbym mi stawała w gardle.Teraz na córkę miałam nudnosci a skóra to tragedia, ręce suche i jeszcze mi trądzik wraca. Mówią że córka odbiera urodę dlatego cera jest gorsza w ciąży.

Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...

Cześć, fajnie, że do nas dołączyłaś :) skąd jesteś? Jak przebiega u Ciebie ciąża, jakieś mdłości itp miałaś? :)
Jestem z Bydgoszczy, lekkie mdłości miałam ale na szczęście bez wizyt w łazience ;).
Moja największa zmora to bezsenność, z tego też powodu jestem już na L4 bo przez pierwsze trzy miesiące spałam po ok. 4h na dobę. Teraz jest już lepiej, ale ewidentnie gorzej przechodzę niż ciążę z synkiem. Szybko się męczę i często pobolewa mnie brzuch. Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów. Jestem po badaniach prenatalnych, z dzidzią wszystko bardzo dobrze. Najbliższą wizytę mam 26.02. i liczę, że poznamy płeć.

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).

Witaj Marta! :)

Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów.

Ja dzisiaj patrzę mnie się skorupa na czole zrobiła, wyglądam jak liniejący wąż :D do tego sucha skóra jest jeszcze bardziej sucha, także urody ciąży.

Ja swoją trzecią ciążę też przechodzę najgorzej ze wszystkich, kocham poranki w objęciach porcelanki (wiersze mogę pisać, a co!)

Co do wielkości bobasów po urodzeniu, to synki ważyły jeden 4400 a drugi 3500, także różnica jest, ale teraz Kuba jest wysokim facetem (185cm, jeśli nie urósł), a Jasio wyższy o dobre pół głowy od swoich rówieśników. Oboje urodzili się z czarnymi włoskami, długimi, ślicznymi, ale jak się wytarły to do roczku praktycznie byłe z nich łyse kolanka, no i mają niebieskie oczki (ja mam zielone, ale tego się po mamie nie dziedziczy).

No i witaminy, idę dzisiaj w odwiedziny do apteki bo mi 3 tabletexy zostały, kupię sobie tym razem feminovit + dha, koszt ok 20zł

Jestem z Bydgoszczy, lekkie mdłości miałam ale na szczęście bez wizyt w łazience ;).
Moja największa zmora to bezsenność, z tego też powodu jestem już na L4 bo przez pierwsze trzy miesiące spałam po ok. 4h na dobę. Teraz jest już lepiej, ale ewidentnie gorzej przechodzę niż ciążę z synkiem. Szybko się męczę i często pobolewa mnie brzuch. Ostatnio coś pogorszyła mi się cera choć nigdy nie miałam z nią problemów. Jestem po badaniach prenatalnych, z dzidzią wszystko bardzo dobrze. Najbliższą wizytę mam 26.02. i liczę, że poznamy płeć.

Ooo Marta ktoś w końcu z okolic :) mieszkam 30km od Bydgoszczy
Pozdrawiam

Cześć Marto:)

Ja biorę witaminy pregna są duże ale mi to nie przeszkadza.
Ja 3cią ciążę też najgorzej znoszę. W ciąży z chłopakami nie miałam żadnych dolegliwości. Teraz za t nadrabiam. Jedyne co mam lepiej to ładną cerę. W ciąży z chłopakami miałam tłustą cerę, wypryski, plamki a teraz nie. Nigdy nie miałam takiej gładkiej cery jak teraz.
Maje chłopaki rodziły się z bardzo jaśniutkimi włoskami, że wyglądali jakby byli łyse.
Moja sąsiadka ma tp na 25marca i powiedzieli jej, że dziecko już waży prawie 4kg. Starszego syna urodziła 4900 naturalnie. Ona drobna, niska, mąż też.

reklama
Idzie dziewczyny ogląda większe mieszkanie :) zobaczymy co z tego wyjdzie hehe, zakochałam się w nim ale musielibyśmy sprzedać te obecne, a cena tego za całkowicie wyposażone i umeblowane jest wypasna, pewnie nam je ktoś winie... ju wczoraj mieli na nie podpisywać umowę przedwstępna, ale coś im nie wyszlo...

Kiiinia, trzymam kciukasy, żeby z mieszkaniem się udało:)

Do góry