reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny, czy wam też szybciej rosną włosy w ciąży? Na głowie nie zauważyłam ale na nogach, bikini, pod pachami strasznie szybko. Normalnie golę pachy, nogi raz na tydzień nawet rzadziej a teraz masakra co się ogolę za 3 dni włosy 0,5cm.
Wyczytałam, że to na dziewczynkę hehe

A ja wyczytałam ze na dziewczynkę ma sie sucha skore u rak nie wiem czy warto wierzyć w takie pojęcia [emoji28]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze 3 tygodnie i będę mieć połówkowe i wkoncu się dowiem kto mieszka w brzuszku :-D jak nie patrzę co chwile w kalendarz to czas jakoś szybciej leci :p

To tez nie tak do końca pewne, słyszałam często o pomyłkach tzn lekarz mówił już w 20 tyg płeć, a w 25 tyg okazywało się na odwrót [emoji848][emoji1]
Ja planuje iść na połówkowe tak przed świetami to wtedy akurat będzie 20 tydzień. Teraz nie mogę wytrzymać o chciałabym pójść prywatnie we wtorek żeby zobaczyć co tam się wyprawia w brzuszku [emoji85][emoji56]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Dziewczyny jakie witaminy w 2 trymestrze? Muszą być małe tabletki bo nie przelkne. Kupiłam prenatal duo i niestety mnie coflo jak tylko włożyłam do ust. Ewentualnie takie które można rozwalać na małe części.

Ja biorę od samego początku „Folik” i lekarz ten do którego chodzę prywatnie nie kazał zmieniać, bo powiedział ze to wystarczy. Są małe tableteczki, dużo ich jest i nie są drogie :)

oar8flw1mdp5ujvp.png

Dodatkowo biorę jeszcze magnez i po prostu zdrowo się odżywiam. Myśle, że to wystarcza. Wiadomo każdy lekarz poleci co innego, bo to jego dział i apteki tez musza zarabiać. Ja mam magnez asmag6 i kosztuje 11 zł 50 tabletek. Folik tez nie był drogi i kupiłam go dawno a nadal mam dużo jeszcze.

oar8flw1mdp5ujvp.png

Mój chłopak jak się urodził to miał dużo włosów na główce [emoji16] ja nie wiem jak było ze mną, zapytam dziś mamy. Podobno to ma wpływ na to czy nasze dzieciaczki tez będą miały od początku. I to jaka mieliśmy wagę i wzrost przy narodzinach tez wpływa na to, ze nasze dzidzie będą podobne wymiarowo [emoji39]

oar8flw1mdp5ujvp.png

Mój chłopak jak się urodził to miał dużo włosów na główce [emoji16] ja nie wiem jak było ze mną, zapytam dziś mamy. Podobno to ma wpływ na to czy nasze dzieciaczki tez będą miały od początku. I to jaka mieliśmy wagę i wzrost przy narodzinach tez wpływa na to, ze nasze dzidzie będą podobne wymiarowo [emoji39]

oar8flw1mdp5ujvp.png
No u mnie syn wagowo idealnie między mną a jego biologicznym ojcem. Ja 2650, syn 3650, a jego biologiczny ojciec 4600 jak się urodził ;)

f2w39jcg9ne8irhy.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

oar8flw1mdp5ujvp.png

Też o tym słyszałam i to mnie przeraża, bo ja urodziłam się 3600, mąż ok 4000, więc nasze dziecko też pewnie będzie duże :D

Cześć dziewczyny, jestem tu nowa. Mam na imię Marta, wyznaczony termin mam na 4 sierpnia. Widzę, że dużo już naskrobałyście. Jestem już na L4 więc postaram się nadrobić i brać aktywnie udział. My jeszcze nie wiemy co kryje się w brzuszku, nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę, bo mamy już w domu bardzo żywiołowego trzy latka :-).

reklama
Do góry