reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ooo bliźniaki się pojawiły! Fajnie :)
Osobiście bardzo chciałam żeby ciąża była pojedyncza bo to moja pierwsza i wiem, że z jednym będzie mi łatwiej ale ogólnie opcja - bliźnięta jest super!

W ogóle tyle nowych osób, super! Mam nadzieje że czujecie się OK dziewczyny :)

U mnie wciąż nie ma dolegliwości, bacho jest dla mnie łaskawe :p jedynie czuję, że macica rośnie i mam uczucie ciągnięcia w brzuchu. Poza tym - zero null :D Czekam na wizyte 12 lutego z USG prenatalnym i test PAPPa
A, no i smutno mi że muszę rezygnować ze spania na brzuchu ;)

reklama
Osobiście bardzo chciałam żeby ciąża była pojedyncza bo to moja pierwsza i wiem, że z jednym będzie mi łatwiej ale ogólnie opcja - bliźnięta jest super!

U mnie wciąż nie ma dolegliwości, bacho jest dla mnie łaskawe [emoji14] jedynie czuję, że macica rośnie i mam uczucie ciągnięcia w brzuchu. Poza tym - zero null :D Czekam na wizyte 12 lutego z USG prenatalnym i test PAPPa
Polecam polecam polecam poduszkę - rogala dla kobiet w ciąży <3 idealnie się sprawdza dla tych co już nie mogą spać na brzuchu :)

Napisane na D5503 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam! Dołączę się i ja. Termin porodu mam na 4 sierpnia, z usg na 31 lipca, a generalnie noszę bliźnięta także wszystko się może zdarzyć :) Mam jeszcze dwoje dzieci, chłopcy lat 15 i 5, mam nadzieję, że teraz będzie chociaż jedna dziewczynka.

Luiza, ale fajnie, bliźnięta, ja też po cichu marzyłam o bliźniętach. Gratuluję!

[emoji66]

U mnie wciąż nie ma dolegliwości, bacho jest dla mnie łaskawe :p jedynie czuję, że macica rośnie i mam uczucie ciągnięcia w brzuchu. Poza tym - zero null :D Czekam na wizyte 12 lutego z USG prenatalnym i test PAPPa

Megalija, rezygnujesz ze spania na brzuchu? Mi jeszcze zdarza się spać na brzuchu, a przynajmniej leżeć jakiś czas przed zaśnięciem. Nie jest mi niewygodnie, ale może to niebezpieczne dla dzieciątka?

[emoji66]

Luiza, ale fajnie, bliźnięta, ja też po cichu marzyłam o bliźniętach. Gratuluję!

[emoji66]
Dziękuję :) Na pierwszym usg zamiast dzień dobry powiedziałam kobiecie, że ma mi powiedzieć, że jest jedno i zdrowe (ach ta kobieca intuicja), no to ta potwierdziła, jeszcze mi wywróżyła ciążę o 2 tyg starszą niż mam, a ty razem wiem kiedy zaszłam :) Następnego dnia miałam usg genetyczne, bo z wróżb lekarki ginek na cito wystawił skierowanie (mam skończone 35 lat), a tam bomba! pani doktor mówi: "Ale ja tu widzę dwójkę a nie jedno..." Jeszcze dzień wcześniej żartowałam, że zrobię kawał mężusiowi i powiem, że bliźniaki. Żart stał się realem :)

Tak samo. Z tym, że u mnie było prawdopodobienstwo bliźniaków, na szczęście jest jeden maluch. [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

A u mnie były bliźniaki na samym początku. Jeden z nich się wchłonął na etapie widocznego pęcherzyka. Na pierwszym usg były 2 pęcherzyki. Pierwsza beta była bardzo wysoka, druga i trzecia też a potem nagle przyrost był za mały i ginekolożka dzwoniła do mnie, że coś nie tak... Ale miałam stres, umierałam z niepewności, już myślałam, że po wszystkim... Za kilka dni na usg i widać było 1 pęcherzyk. Ale trudno. Dobrze, że był choć ten jeden. Widocznie miał być tym razem jeden dzidziuś i bardzo się z tego cieszę, a tamten opuścił nas, zanim jeszcze mogłam go zobaczyć i może tak lepiej.

[emoji66]

Ostatnia edycja:
Widzę dziewczyny że wy już i ciuszkach, wózkach, ja chyba poczekam z tym tematem jeszcze sporo. Co prawda wózek mam jeszcze po córce...pewnie nie modny bo sprzed 5 lat ale szkoda mi kupować nowy jak gondole ledwo że 2 razy użyłam bo mieliśmy 2 wózki. Ciuszki też mam na strychu więc pewnie tylko fotelik i jakaś kołyskę będę musiała kupic. Tak czy siak dopiero gdzies w czerwcu będę się za wszystkim rozglądać.

Megalija, rezygnujesz ze spania na brzuchu? Mi jeszcze zdarza się spać na brzuchu, a przynajmniej leżeć jakiś czas przed zaśnięciem. Nie jest mi niewygodnie, ale może to niebezpieczne dla dzieciątka?

[emoji66]
Bez stresu :) poki brzuszek nie jest duzy to chyba nic maluchom nie mozemy zrobic. Rezygnuje zeby odzwyczaic sie za wczasu po prostu :) choc i tak nie wiem czy w nocy sie nie przestawiam na brzuch...

reklama
Witam! Dołączę się i ja. Termin porodu mam na 4 sierpnia, z usg na 31 lipca, a generalnie noszę bliźnięta także wszystko się może zdarzyć :) Mam jeszcze dwoje dzieci, chłopcy lat 15 i 5, mam nadzieję, że teraz będzie chociaż jedna dziewczynka.

Witaj :) Chyba pierwsze bliźniaki na forum :) super, gratuluję

Do góry