reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To ja ewenement [emoji23] na USG modliłam się żeby jedno serce zobaczyć a nie dwa [emoji23]
Przy moim 3,5 letnim dzikusie jeszcze bliźniaki [emoji33] olaboga [emoji33][emoji33]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@KatiNails haha ja to samo, pierwsze moje pytanie na pierwszej wizycie (jak już lekarka powiedziała, że wszystko ok) było czy na pewno jest 1 dzieciątko :D

reklama
Jesteś w dobrej sytuacji, to nie masz po co chodzić. Ja jak bym wszystko ogarniać miała na dwa miesiące przed, to byśmy jedli chleb ze smalce cały miesiąc [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Pewnie trochę tak, sporo te wszystkie rzeczy kosztują. Ciuszki polecam zdecydowanie wyprzedaże nawet teraz kupowałam córce w smyku sukienki za 20 zł przed promocją kosztowały 60. Napewno coś będę musiała upolować też jak już zrobię kontrolę co mam a co wydałam komuś.

Ja chyba kupię cała gotowa paczkę po kimś, lub będę polować w lumpach.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
Polecam te metodę. Ja córci kupiłam całą paczkę ciuszków za śmieszne pieniądze i połowa wyglądała na nowe. Niestety tydzień przed tym jak dowiedziałam się ze znowu jestem w ciąży wszystko rozdalam bo w rodzinie baby boom w zeszłym roku był. Ale to nic, jeśli znów będę miała córcie to pewnie większość do mnie wróci.

Ja jeszcze tez nie mysle o wyprawce dla dziecka. Z jednej strony nie czuje sie jeszcze pewna, ze ten maluszek postanowi z nami zostac na tym swiecie a z drugiej strony mam teraz na glowie remont wlasnego dlugo wyczekiwanego M3 :) nawet sie ciesze ze zbieglo sie to wszystko w czasie bo nie mam sily myslec o tym czy u fasolki napewno wszystko jest ok..

Dziewczyny ile ważyły wasze dzieciaczki w 11 tygodniu? Moje 48g nie za dużo ? ?
U mnie na usg nawet nie ma napisanej wagi ?

Ooo bliźniaki się pojawiły! Fajnie :)
Osobiście bardzo chciałam żeby ciąża była pojedyncza bo to moja pierwsza i wiem, że z jednym będzie mi łatwiej ale ogólnie opcja - bliźnięta jest super!

W ogóle tyle nowych osób, super! Mam nadzieje że czujecie się OK dziewczyny :)

U mnie wciąż nie ma dolegliwości, bacho jest dla mnie łaskawe :p jedynie czuję, że macica rośnie i mam uczucie ciągnięcia w brzuchu. Poza tym - zero null :D Czekam na wizyte 12 lutego z USG prenatalnym i test PAPPa
A, no i smutno mi że muszę rezygnować ze spania na brzuchu ;)
Ja nie potrafilam spac inaczej niz na brzuchu, teraz z ta poduszka rogalem czasami mi sie uda od razu polozyc na boku i zasnac, ale zazwyczaj musze tak pol na pol, bo juz troche mnie uwiera jak probuje lezec calkiem na brzuchu.

Co do wyprawki to ja też jeszcze nic nie kupuję. Planuję dopiero kupować powoli wszystko tak od ok. 5 miesiąca :)
Wiem, że sporo wszystko kosztuje tak jak mówicie, ale w sumie co to za różnica czy będę wydawać po trochu przez dłuższy czas czy zatrzymam kaske i kupię więcej rzeczy naraz :D dużo rzeczy też pewnie dostaniemy bo to pierwszy dzidziuś w rodzinie, więc wszyscy bardzo czekają :)

Co do wyprawki to ja też jeszcze nic nie kupuję. Planuję dopiero kupować powoli wszystko tak od ok. 5 miesiąca :)
Wiem, że sporo wszystko kosztuje tak jak mówicie, ale w sumie co to za różnica czy będę wydawać po trochu przez dłuższy czas czy zatrzymam kaske i kupię więcej rzeczy naraz :D dużo rzeczy też pewnie dostaniemy bo to pierwszy dzidziuś w rodzinie, więc wszyscy bardzo czekają :)
Jeśli chodzi o ubranka polecam second-hand. Kosztują grosze a dziecko i tak zaraz z nich wyrasta, często brudzi, więc pranie też robi swoje. Nasz ma większość rzeczy second-hand. Skarpety, rękawice i buty kupujemy nowe. Ja początkowo byłam nastawiona na kupowanie tylko nowych ubrań, no cała wyprawa była nowa, łóżeczko, pościel,wozek.Dopiero gdy w sklepie trafilam na naprawde markowe używane ubrania za grosze z bardzo dobrych materiałów to się przekonalam:)

Jeśli chodzi o ubranka polecam second-hand. Kosztują grosze a dziecko i tak zaraz z nich wyrasta, często brudzi, więc pranie też robi swoje. Nasz ma większość rzeczy second-hand. Skarpety, rękawice i buty kupujemy nowe. Ja początkowo byłam nastawiona na kupowanie tylko nowych ubrań, no cała wyprawa była nowa, łóżeczko, pościel,wozek.Dopiero gdy w sklepie trafilam na naprawde markowe używane ubrania za grosze z bardzo dobrych materiałów to się przekonalam:)

Dzięki za rady :) jeśli chodzi o ciuszki na pewno zajrze do second handów oraz na internet, jest dużo grup gdzie dziewczyny sprzedają ładne rzeczy :) natomiast łóżeczko, materac, pościel, mebelki, wózek, fotelik itp na pewno będziemy kupować nowe, takie jak sobie wymarzymy :)

reklama
Bardzo sie ciesze, ze mieszkam w UK, jesli chodzi o ubranka dla dzieci to jest naprawde taniocha. Nie ma co nawet szukac uzywanych, jak dla malych dzieci wszystko kosztuje po £1 w sklepach. Ostatnio tak przegladalam i np. body 4 pary £1.5 bardzo ladne. Jak moja siostra byla mala to co 3 miesiace jej wysylalam paczke z ubraniami. Dopiero teraz jak ma 8 lat tu juz troche drozej jest. A jak uzywane kupic, to ile niby wezma za paczke £5? :D To przeciez sie nawet jechac ani wysylac nie oplaca. Wszyscy moi znajomi na charity oddaja.

Do góry