reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My juz po prenatalnym z testem pappa, wszystko dzieki Bogu dobrze :biggrin2: no i.... bedzie syneczek :D:o bylam pewna, ze druga corka! Widzielismy Jajeczka i pitolka, lekarz mowi, ze napewno!
Na usg odkryłam tez, ze czuje juz ruchy, gdy lekarz dociskał glowice, czułam kopniaki.widziałam ze mały w tym momencie kopał, albo ruszał rączka, a ja czułam to. Teraz wiem, ze to juz ruchy :happy: P.Doktor powiedział, ze tak moge juz czuc.
Gratuluję!! Też czuję ruchy dużo osób nie wierzy ale mówię że trzecie to przytakują:biggrin2:Lekarz potwierdził że mogę.

reklama
Ja wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku coś poczułam, chociaż nie jestem pewna czy to ruchy. Mimo wszystko ucieszyłem się strasznie :) to też mój trzeci dzidziuś :)

Też mam prenatalne 31 i to moja pierwsza ciąża.
Mam nadzieję że będzie dobrze, ale już się zaczynam denerwować..
Ja mam przeczucie ze chłopiec będzie ;P
To trzy jesteśmy z tego, co kojarzę na 31.01. Ty, GorzkaPomarańcza i ja jeśli którąś pominąłem to przepraszam, bo tak dużo piszecie, że mogło mi umknąć. Byle szybko te parę dni nam minęło :)

Ja też na 31.01. CodZiennie o tym mysle i sie martwie. Ale szybko minie. Ja tez juz czuje ruchy, nie kopniaki ale takie szamotanie, turbulencje. Jestem pewna ze to to, bo bardzo sie wsluchuje w swoje ciało [emoji6] w pierwszej ciazy tez mialam bardzo wczesnie bo w 16tc. Ale zeby w 13tc to tego sie nie spodziewalam. Wiem ze to mozliwe bo moja bratowa w drugiej ciazy tez w 13tc czula pierwsze ruchy i opisuje je tak samo jak ja. Oczywiście nie chwale sie tym bo ludzie sa dziwni, zaraz zaczna sie pukac w glowe ze mnie porabalo [emoji4] wiec trzymam to dla siebie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No bo tak powinno być, że lekarz mówi co i jak, a nie jak u mnie, że poszłam i akurat się udało. Zmieniłabym lekarza prowadzącego, ale jest u nas naprawdę znikomy wybór, więc i tak wybrałam najlepszą jaka się da, bo niekoniecznie chciałoby mi się jeździć do lekarza nawet i 50km w jedną stronę. Uroki mniejszych miast. [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
U mnie na szczęście dużo dobrych lekarzy ale w obrębie 70 km więc miałam w czym wybierać i myślę, że dobrze trafiłam bo bardzo miły kompetentny ginekolog. Na każde pytanie odpowie ze spokojem. Sam zaproponował żeby ojciec dziecka przyszedł na następną wizytę, więc naprawdę sympatyczny lekarz. Ale i tak najważniejsze żeby dzieci nam prawidłowo rosły!!!

Ja też na 31.01. CodZiennie o tym mysle i sie martwie. Ale szybko minie. Ja tez juz czuje ruchy, nie kopniaki ale takie szamotanie, turbulencje. Jestem pewna ze to to, bo bardzo sie wsluchuje w swoje ciało [emoji6] w pierwszej ciazy tez mialam bardzo wczesnie bo w 16tc. Ale zeby w 13tc to tego sie nie spodziewalam. Wiem ze to mozliwe bo moja bratowa w drugiej ciazy tez w 13tc czula pierwsze ruchy i opisuje je tak samo jak ja. Oczywiście nie chwale sie tym bo ludzie sa dziwni, zaraz zaczna sie pukac w glowe ze mnie porabalo [emoji4] wiec trzymam to dla siebie

To jesteśmy cztery :) to moja pierwsza ciąża więc nie umiem określić czy to ruchy dziecka powoli zaczynam czuć ale coś tam czasem poczuje. Myślałam, że tylko ja swiruje i myślę co chwilę o tym prenatalnym.

reklama

Ja też pierwszą ciąża 16tc. Teraz 10tc i wieczór jak leżę w łóżku i rękę docisne troszkę do brzucha to nie tyle że czuje kopniaki tylko takie jakby ruchy, przesuwanie, rozpychanie w jednym miejscu bardziej po lewej stronie tam gdzie dzidziuś jest. Bo nie zagnieździł mi się centralnie w środku. Także wszystko możliwe.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry