reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

My juz po prenatalnym z testem pappa, wszystko dzieki Bogu dobrze :biggrin2: no i.... bedzie syneczek :D:o bylam pewna, ze druga corka! Widzielismy Jajeczka i pitolka, lekarz mowi, ze napewno!
Na usg odkryłam tez, ze czuje juz ruchy, gdy lekarz dociskał glowice, czułam kopniaki.widziałam ze mały w tym momencie kopał, albo ruszał rączka, a ja czułam to. Teraz wiem, ze to juz ruchy :happy: P.Doktor powiedział, ze tak moge juz czuc.
Gratuluję!! Też czuję ruchy dużo osób nie wierzy ale mówię że trzecie to przytakują:biggrin2:Lekarz potwierdził że mogę.

reklama
Ja wczoraj wieczorem jak już leżałam w łóżku coś poczułam, chociaż nie jestem pewna czy to ruchy. Mimo wszystko ucieszyłem się strasznie :) to też mój trzeci dzidziuś :)

Też mam prenatalne 31 i to moja pierwsza ciąża.
Mam nadzieję że będzie dobrze, ale już się zaczynam denerwować..
Ja mam przeczucie ze chłopiec będzie ;P
To trzy jesteśmy z tego, co kojarzę na 31.01. Ty, GorzkaPomarańcza i ja jeśli którąś pominąłem to przepraszam, bo tak dużo piszecie, że mogło mi umknąć. Byle szybko te parę dni nam minęło :)

Ja też na 31.01. CodZiennie o tym mysle i sie martwie. Ale szybko minie. Ja tez juz czuje ruchy, nie kopniaki ale takie szamotanie, turbulencje. Jestem pewna ze to to, bo bardzo sie wsluchuje w swoje ciało [emoji6] w pierwszej ciazy tez mialam bardzo wczesnie bo w 16tc. Ale zeby w 13tc to tego sie nie spodziewalam. Wiem ze to mozliwe bo moja bratowa w drugiej ciazy tez w 13tc czula pierwsze ruchy i opisuje je tak samo jak ja. Oczywiście nie chwale sie tym bo ludzie sa dziwni, zaraz zaczna sie pukac w glowe ze mnie porabalo [emoji4] wiec trzymam to dla siebie

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No bo tak powinno być, że lekarz mówi co i jak, a nie jak u mnie, że poszłam i akurat się udało. Zmieniłabym lekarza prowadzącego, ale jest u nas naprawdę znikomy wybór, więc i tak wybrałam najlepszą jaka się da, bo niekoniecznie chciałoby mi się jeździć do lekarza nawet i 50km w jedną stronę. Uroki mniejszych miast. [emoji14]

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png
U mnie na szczęście dużo dobrych lekarzy ale w obrębie 70 km więc miałam w czym wybierać i myślę, że dobrze trafiłam bo bardzo miły kompetentny ginekolog. Na każde pytanie odpowie ze spokojem. Sam zaproponował żeby ojciec dziecka przyszedł na następną wizytę, więc naprawdę sympatyczny lekarz. Ale i tak najważniejsze żeby dzieci nam prawidłowo rosły!!!

Ja też na 31.01. CodZiennie o tym mysle i sie martwie. Ale szybko minie. Ja tez juz czuje ruchy, nie kopniaki ale takie szamotanie, turbulencje. Jestem pewna ze to to, bo bardzo sie wsluchuje w swoje ciało [emoji6] w pierwszej ciazy tez mialam bardzo wczesnie bo w 16tc. Ale zeby w 13tc to tego sie nie spodziewalam. Wiem ze to mozliwe bo moja bratowa w drugiej ciazy tez w 13tc czula pierwsze ruchy i opisuje je tak samo jak ja. Oczywiście nie chwale sie tym bo ludzie sa dziwni, zaraz zaczna sie pukac w glowe ze mnie porabalo [emoji4] wiec trzymam to dla siebie

To jesteśmy cztery :) to moja pierwsza ciąża więc nie umiem określić czy to ruchy dziecka powoli zaczynam czuć ale coś tam czasem poczuje. Myślałam, że tylko ja swiruje i myślę co chwilę o tym prenatalnym.

reklama

Ja też pierwszą ciąża 16tc. Teraz 10tc i wieczór jak leżę w łóżku i rękę docisne troszkę do brzucha to nie tyle że czuje kopniaki tylko takie jakby ruchy, przesuwanie, rozpychanie w jednym miejscu bardziej po lewej stronie tam gdzie dzidziuś jest. Bo nie zagnieździł mi się centralnie w środku. Także wszystko możliwe.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry