reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czekamy na relacje z wizyt dwóch dzisiejszych [emoji1]

@sorenlorenson - ja niewiele mam objawów, raczej takie subtelne, nie przyszło mi do głowy stresować się z tego powodu [emoji1] jest tyle kobiet, każda różna, więc czemu wszystkie mają ciążę przechodzić tak samo? :) Współczuję wszystkim, które się męczą.

@anulka1991 - no właśnie, najważniejsze, żeby dziecko było zaopiekowane i kochane. A czy będzie miało szafę pełną różowych albo niebieskich nowych ciuszków , czy minimalną potrzebną ilość odkupionych albo otrzymanych ciuszków w różnych kolorach, co to za różnica :)

Wiem, że przygotowywanie się na dziecko jest ważnym procesem od strony psychologicznej, ale nie mam zamiaru się za bardzo wkręcać :) ogólnie jestem mocno praktyczna, mało kiedy kieruję się emocją "ojej, jakie to słodkie, muszę to mieć" :) dlatego za ciuchami i za niczym innym nie rozglądam się jeszcze, przyjdzie na to czas. Narazie staram się życiowo ogarnąć, bo nie mam sił ani weny do niczego [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png
Ja niestety jestem podatna na te slodkie rzeczy ale nie zawsze je kupuje bo sie zastanawiam dwa razy czy jest mi to potrzebne :) dokladnie ja tylko nowe bede kupowala takie rzeczy jak body reszta ma ciuszkach uważam ze szkoda kasy na drogie ubranka jak i tak zaraz szkrab urosnie i trzeba kupowac nowe :p

reklama
Ja narazie czekam z ciuszkami bo jak będzie dziewczynka to mam ich multum :p większość nieuzywana praktycznie bo kupowałam nowe a nie wynosila..
Jestem po wizycie, dzidzia zdrowa spała, doktor ja poruszała bo mierzyla itd i się obudziła :p ma całe 5,30 cm :) zdjęć nie mam bo byle jakie zrobi

Ja niestety musze zrobić wyprawkę od zera, po synku nic mi nie zostało żadnych ciuszków od nikogo tez nie dostane bo w najbliższym gronie nie ma maluszków. Większość ciuszków kupie używanych i wiadomo jakieś nowe na wyjście do lekarza itp. Juz kupiłam parę rzeczy ale neutralne. Jeśli mam wybór to napewno nie kupię różowych dla chłopca ciuszków aż tak kolory nie są mi obojętne, a ze mam możliwość wyboru, bo nic nie mam i kupuje od podstaw. :-) juz parę razy byłam w ciuchlandach i nazbierało się już trochę ciuszków

Ja przy pierwszym dziecku miałam przeczucie, że będzie dziewczynka i się sprawdziło :) teraz wydaje mi się że będzie chłopak i tez fajnie bo córka chce brata :) i fajnie mieć parkę :) oczywiście zależy mi żeby było zdrowe i płeć jest drugorzędna dla mnie :)

Właśnie fajnie by było mieć zamknięty wątek bo to różnie bywa, nie wiadomo kto to czyta i wgl. A spotkałam się z taką sytuacją, że we wcześniejszych wątkach juz nie pamiętam który to był, był przypadek trolla który pisał, zdobywał zaufanie dziewczyn i najnormalniej w świecie kłamał a wcale nie było żadnej ciąży, nawet zdjęcia z usg brał z internetu czy coś :/ wolałabym uniknąć takich sytuacji u nas...
Obrzydliwe, że ludzie mają takie pomysły.

Co do przeczucia...ja nie mam.wogole mój J od początku twierdzi że to chłopiec.....jak to facet.
@KatiNails ty bidulko się namęczysz :( ale w końcu musi być dobrze :*

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Co do USG na nfz u mnie w przychodni robi się tylko 3.. dlatego w tej ciąży chodzę ibprywatnie i na nfz [emoji14] dziś na 12 mam właśnie 1 Usg na nfz Ale tam to mają sprzęt.. z lat 80 chyba.jak nie dalej.
Ja bym chciała teraz synka ale druga córeczka też nie pogardze :)
Dziewczyny, czy któraś z was boli żołądek ?? Ja wieczorami umieram. Tak boli jakbym się kamieni najadla :( ani zjeść ani wypić. Do tego te mdłości. Kieedy to się skończy :(
I jak z tym zamkniętym wątkiem ??
U nas będzie Julia albo.. nie wiem :D Myślę o Bartku, Marcelku.. I wiele innych. Ciężko będzie z chłopcem :p
Ja na wieczór mam tak że niby jestem głodna, ale czuje ze wszsytko stoi mi w gardle. Tu burczy w brzuchu a uczucie takiego zapchania. Rano i wieczorem przeszkadzają i zapachy, ciężko z jedzeniem. Ale w ciagu dnia jem wszystko....no ciężej z miesem.

Dzień dobry! Coś mi się popsuło w apce i nie dostawałam powiadomień :( ale nadrobilam. Dziewczyny współczuję tych chorób. Mnie za to bierze mały stresik przed jutrem, niby wychodzę za mężczyzne z którym jestem 11lat, ale to całe zamieszanie mnie denerwuje okropnie [emoji14]

hchyyx8dnm3epjzo.png
O matko!!!! Powodzenia!!! Będzie pięknie

Hejka Dziewczyny. Czytam wszystkie Wasze wpisy od początku ale mało czasu mam żeby pisać.
Też jestem za wątkiem zamkniętym lepiej nam się będzie pisało.
Poza tym to współczuję Wam mdłości i innych dolegliwości bo mi nic nie dolega czasem jedynie muszę się zdrzemnąć popołudniu.
Kolejna wizytę mam 31 i mam nadzieję, że zrobi mi usg prenatalne.
Trzymajcie się ciepło w ten śnieżny dzień :)

reklama
Ja czekam na potwierdzenie wizyty u poloznej dzisiaj o 18:00. Niby się cieszę ale nic za bardzo się nie dowiem, ani usg nie bedzie...pewnke mnke pomierzy i wypyta o choroby w rodzinie. Dopiero za tydzien w czwartek mam wizyte u ginekologa w Polsce.

Co do imion ja zawsze chcialam Sarę. Ostatnio wpadła mi w ucho Nina. Co do chłopca nke mam pojęcia.

Ja jeszcze ubranek nie kupuje, nie ze wierzę w przesądy czy coś...ale raczej poczekam tak do 4 miesiąca. Tak zakładam.... he he.

Do góry